Live report: Eclipse+Vice (Κύτταρο club)
Κυριακή

2Φεβ

Live report: Eclipse+Vice (Κύτταρο club)

Δημοσιεύθηκε από:

02/02/2020

Κατηγορία: Συναυλίες

1284
Λίγο το αχάραγο ξύπνημα, λίγο η δυσθυμία μου καθώς πλέον οι φίλοι για ανάλογες συναυλίες λιγοστεύουν και μέχρι την τελευταία στιγμή αμφιταλαντευόμουν...
Ωστόσο οι όποιες σκέψεις κάφθηκαν και την τελευταία στιγμή έφτασα στο ιστορικό Κύτταρο club την στιγμή που ένα-για πολλούς και διάφορους λόγους- θρυλικό  support σχήμα, οι Γερμανοί Vice ανέβηκαν στην σκηνή.
Το  δυναμικό ξεκίνημα τους  διασκευάζοντας  το "I Hate Myself For Loving You" της λατρεμένης Joan Jett  από τη μία μου άρεσε έτσι κι αλλιώς, αλλά τα δεύτερα φωνητικά με "χάλασαν" καθώς ήταν   περίτεχνα ογκώδη και δυστυχώς  προηχογραφημένα. Χάρηκα όμως συνολικά την παρουσία της μπάντας, καθώς χρόνια περίμενα να τους δω σε ελληνική σκηνή και πραγματικά με δυναμισμό και πάθος προσπάθησαν και κατάφεραν να θερμάνουν την ατμόσφαιρα  και με το hard n heavy αμερικανικής προέλευσης των 80ς, πραγματικά οι Vice τίμησαν την παρουσία τους ως συνοδεύον συγκρότημα.
Εξαιρετικοί για τις περιστάσεις οι: Mario "Mitch" Michel στη φωνή, ο περισσότερο άψογος στην παρουσία και την τέχνη Chris "Yps" Limburg στην κιθάρα και οι Sebastian Weininger και Andy Eugster σε μία στιβαρή ρυθμική γραμμή με μπάσο και τύμπανα αντίστοιχα.
Έχοντας ψηφίσει στο rocktime.gr,  δύο χρονιές συνέχεια τον σπουδαίο Erik Martensson, ως μουσικό της χρονιάς και λατρεύοντας τους Eclipse ως μία από τις σημαντικότερες μελωδικές μπάντες του αιώνα(!!!) αισθάνθηκα  εξαιρετικά ακούγοντας τις πρώτες νότες του "Viva La Victoria".
 
Φυσικά στην συνέχεια ένα από τα ουσιαστικότερα όσο και ικανότατα δίδυμα συνθετών, όπως οι Eric Martensson και Magnus Henriksson ήταν οι κυρίαρχοι της σκηνής.
Έχοντας στις "αποσκευές" τους έναν καταπληκτικό δίσκο, όπως το "Paradigm", ξεδίπλωσαν τις πτυχές του μοναδικού μουσικού τους τάλαντου.

Με την παρουσίαση του "Mary Leigh" και τον ικανότατο ντράμερ Philip Crusner να θυμίζει μορφές τυμπανιστών παλαιάς "κοπής" αλλά και του στιβαρού μπασίστα  Victor Crusner να τηρεί απαρέγκλιτα τους ρυθμούς, η μπάντα συνέχισε να μεγαλουργεί. Ως και η ακουστική διασκευή των "Runaway" (Del Shannon), "Shelter Me", "Take Me Home" και το "Battlegrounds" ήταν καθηλωτικά.
Η Euro-υπερσύνθεση "Runaways" όπως και τα "I Don’t Wanna Say I’m Sorry", "Never Look Back" ήταν –δυστυχώς- οι συνθέσεις που έκλεισε μία εμφάνιση που όλοι παρακαλούσαμε ποτέ να μην τελειώσει…
Είναι κρίμα πραγματικά, που μόνο 250 περίπου οπαδοί αποθέωναν και τραγουδούσαν με την μπάντα κάθε τραγούδι, στίχο-στίχο. Κρίμα, διότι έπειτα παραπονιόμαστε που δεν έρχονται μπάντες αναλόγου ύφους και εμβέλειας στην Ελλάδα. Τέλος πάντων με την γκρίνια.
Αξίζουν ευχαριστίες προς τις μπάντες για τη διάθεση, την άψογη μουσικότητα και την επικοινωνιακή τους ικανότητα, τους ανθρώπους του Κύτταρου Live αλλά και τους διοργανωτές  για τα συγκροτήματα που μας παρουσιάζουν.
Μακάρι και το κοινό να ήταν πολυπληθέστερο διότι βραδιές σαν και τούτη δεν πρέπει να παραβλέπονται από τους φίλους του μελωδικού χώρου μιας ούτε πολλές είναι, ούτε πολλοί είμαστε… και όπως είχε πει ο αγαπημένος  Γ. Φλωράκης (τραγουδιστής των cult Raw Silk) σε παρόμοια εκδήλωση: "πάντοτε στο μελωδικό χώρο είμαστε λίγοι και λίγοι θα παραμείνουμε… δεν είναι της μόδας και ούτε ποτέ θα γίνουν…"

Υ.Γ.: Ευχαριστούμε τον αγαπητό φίλο Πέτρο Παπαπέτρου για τις όμορφες φωτογραφίες.
 
Vice set list:
I Hate Myself for Loving You (Joan Jett and the Blackhearts cover), Turn It Up,  
Hot Summer Night Party,  Dirty Mind,  License to Rock,  Open Eyes,  3 Fingers Up,  Shitty Shituation,  Made for Pleasure,  Fuck U
Eclipse set list:
 Viva La Victoria,  Mary Leigh, Blood Wants Blood,  Play Video The Storm,  Vertigo, Jaded,  Shelter Me,  United,  The Downfall of Eden,  When the Winter Ends, Runaway (Del Shannon- Battlegrounds (acoustic), Black Rain,  Blood Enemies,  Stand On Your Feet,  Runaways, Encore: I Don't Wanna Say I'm Sorry,  Never Look Back
 
 Νότης "Never Look Back" Γκιλλανίδης