DAVID A. SAYLOR: Πάνω από όλα  αγαπώ την καλή μελωδία
Monday

21Jul

DAVID A. SAYLOR: Πάνω από όλα αγαπώ την καλή μελωδία

Δημοσιεύθηκε από:

21/07/2014

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4914
Είναι πραγματικά νοσταλγικά συγκινησιακό και συνάμα καλοδεχούμενο, όταν ένας καλλιτέχνης με του οποίου τα τραγούδια αγάπησες τα νιάτα σου, να κυκλοφορεί έστω και χρονολογικά καθυστερημένα δίσκους και μάλιστα τον ένα έπειτα από τον άλλο!
Δεν αναφέρομαι σε κανέναν άλλο παρά στον υποτιμημένο/αδικημένο ισπανοαμερικανό μετανάστη  DAVID A. SAYLOR ,  ιδρυτή των Push UK  που κυκλοφόρησαν ένα και μοναδικό  κλασικό διαμάντι δίσκο στους κύκλους του μελωδικού/ AOR χώρου Το 2010  ακολούθησε η επίσημη κυκλοφορία των demos  με  τον τίτλο  Strange World.Αυτή λοιπόν ήταν η δεύτερη προσωπική  κυκλοφορία του καλλιτέχνη στην ίδια εταιρεία και θα ήταν παράλειψη εάν δεν αναφέραμε , ότι η φωνή του ανήκει στην πρώτη κατηγορία του  AOR/Melodic Rock χώρου. Σίγουρα ως τραγουδιστής και ως συνθέτης συγκαταλέγεται στην ίδια κλίμακα με τους γνωστούς και μη εξαιρετέους   ογκόλιθους του είδους που λατρεύουμε , όπως οι Stan Bush , Jim Jidhed , Freddy Curci , Russ Ballard.  Το ίδιο μέταλλο φτιαγμένο για να διαχειρίζεται δυναμικές μπαλάντες και  τραγούδια που σφύζουν από ζωή , μουσικότητα και λυρισμό. Το συγκεκριμένο άλμπουμ παρουσιάζει όχι μόνο τις ικανότητες της σύνθεσης αλλά και τα πλούσια , ζεστά και αισθαντικά φωνητικά του που ανεβάζουν τις ήδη εξαιρετικές συνθέσεις. Έτσι λοιπόν ο "Έλληνας" πλέον David Saylor , αφού το τρίτο πλέον cd  των Θεσσαλονικέων  Wild Rose είναι στο δρόμο της κυκλοφορίας , εμφανίζει μετά το επιτυχημένο και ήδη εξαντλημένο σε κυκλοφορία Kiss Of Judas EP , το ωριμότερο και ίσως πιο ολοκληρωμένο πόνημα του , το  "Strength Of One", μία πλειάδα από 11 AOR/Melodic Rock διαμάντια που παρουσιάζουν τις φωνητικές του απεριόριστες ικανότητες , την συνθετική του ευρηματικότητα. Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να συνομιλήσουμε μαζί του και να μοιραστεί μερικές από τις σκέψεις του:

Nα ξεκινήσουμε λίγο ανάποδα...Ποιο ελληνικό φαγητό σου αρέσει περισσότερο;
Μου αρέσουν όλα , ιδιαίτερα τα καλαμαράκια και το κοκκινιστό (χα,χα)

Ας επανέλθω τώρα στα καθήκοντα μου...David πιστεύεις , ότι ένας μουσικός πρέπει να έχει ποικίλα μουσικά  ακούσματα για να συνθέσει καλή μουσική;
Πιστεύω , ότι βοηθάει να έχεις ευρεία μουσική αίσθηση όταν πρόκειται  να συνθέσεις μουσική , κάνεις τις συνθέσεις σου πλουσιότερες σε ήχο και δίνει στα τραγούδια περισσότερο βάθος.Έχω πολυποίκιλο μουσικό γούστο και πραγματικά με βοηθά στην σύνθεση των τραγουδιών μου όλα αυτά τα χρόνια. Επίσης , είναι καλό να συν-συνθέτεις με άλλους μουσικούς που έχουν τις προσωπικές τους μουσικές επιρροές, αυτό κάνει τη διαδικασία περισσότερο διασκεδαστική και  δημιουργική!

Ποιο είναι το πιο   rock’n’roll πράγμα που έκανες ποτέ;
ΧΑ,ΧΑ  καλή ερώτηση... υποθέτω , ότι το πιο  rock and roll πράγμα που έκανα ποτέ ήταν να ανεβώ στην σκηνή τόσο μεθυσμένος , για να τραγουδήσω  σε μία συναυλία , που δε μπορούσα να θυμηθώ τα λόγια σε μερικά από τα τραγούδια μου!!! Ακόμη δε μπορώ να πιστέψω ότι έβγαλα σε πέρας την παράσταση με κάποιο τρόπο (γέλια).

Θα περιοδεύσεις για την προώθηση του άλμπουμ με τους Wild Rose; Υπάρχουν σκέψεις για την Ελλάδα;
 Όσον αφορά την περιοδεία με τους  Wild Rose, προς το παρόν δεν έχω σχέδια, δεν είναι οικονομικά βιώσιμο ούτε για εμένα ούτε για εκείνους τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή , τα λεφτά δεν είναι επαρκή για συναυλίες δυστυχώς , κι όπως γνωρίζεις εγώ μένω στην Αγγλία έτσι από χρηματικής πλευράς χρειάζεται αρκετή δουλειά για να οργανώσεις ζωντανές εμφανίσεις. Είμαι απλά ευχαριστημένος που συμμετείχα στην ηχογράφηση  με τους Wild Rose για το cd "Dangerous". Πρέπει να πω ότι ο  And, ο Haris, ο Chris και όλα τα παιδιά από τους  Wild Rose είναι φανταστικοί άνθρωποι και πραγματικά  χάρηκα που τους γνώρισα όταν ήμουν προσωρινά λίγο πίσω (σ.σ στα μουσικά δρώμενα), είναι επίσης φοβεροί μουσικοσυνθέτες.

Υπάρχει κάποιος είδος συνταγής για να είναι κάποιος melodic/hard/aor τραγουδιστής;
Μπορώ να μιλήσω μόνο για τον εαυτό μου’ έχω επηρεαστεί από σπουδαίους τραγουδιστές από όλων των ειδών τα συγκροτήματα, όχι μόνο  rock ή Aor Rock μπάντε, μου αρέσει ο  Steve Perry (Journey) , ο  David Lee Roth ( Van Halen) , μπάντες όπως οι  TOTO, οι Earth Wind and Fire , ο Michael Mc Donalds (Dobbie Brothers), ο David Bowie, ο Sting (The Police ), οι Boston , οι AC/DC, ο  Billy Squier, ο Eddie Money, οι Heart, οι Queen , η Pat Benatar, ο Sammy Hagar, οι  38 Special, ο Ted Nugent και πολλοί άλλοι…. Όπως βλέπεις, από  Rock μέχρι  Pop.

 Ποιο άλλο είδος μουσικής προτιμάς;
 Αγαπώ όλα τα είδη μουσικής για να είμαι ειλικρινής, ένα καλό τραγούδι είναι ένα καλό τραγούδι σε κάθε είδος μουσικής, αλλά πάνω από όλα  αγαπώ την καλή μελωδία.


 
Τι σε ενθάρρυνε όπως αναπολείς τη ζωή σου ως ερμηνευτή και ως ηχογραφούντα καλλιτέχνη;

 Ήμουν πάντοτε στη μουσική βιομηχανία , είναι η δουλειά μου και αγαπώ τη μουσική , έτσι ήμουν πάντοτε στο μουσικό προσκήνιο αλλά άρχισα να ξανασυνθέτω πάλι ,  όταν η μπάντα μου οι  PUSH UK από τα  80'ς’ εκδόθηκε το cd μας από την  Aor Boulevard Records και πάλι , και η εταιρεία με ρώτησε εάν ήθελα να εκδώσω μαζί τους ένα προσωπικό  Cd και αυτό με ώθησε και πάλι , ήταν πραγματικά διασκεδαστικό και πραγματικά ευχαριστήθηκα την όλη διαδικασία. Όπως γνωρίζεις έχω μόλις κυκλοφορήσει το τρίτο προσωπικό μου  Cd  το Strength Of One και είμαι πραγματικά ευχαριστημένος με την ανταπόκριση που έχει μέχρι στιγμής .

Νομίζω ότι μερικές φορές οι στίχοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την μουσική. Η μουσική ζωγραφίζει στο μυαλό των ανθρώπων μέσω των στίχων και οι στίχοι μεταφέρουν το μήνυμα. Τί  είναι πρώτο για σένα;
Έχεις κάποιο δίκιο , για κάποιον λόγο πάντοτε γράφω πρώτα τη μουσική και έπειτα  τους στίχους , αλλά πρέπει να παρατηρήσω   , ότι έχω γράψει σε πολλά τραγούδια πρώτα τους στίχους και έπειτα την μουσική  και έχω διαπιστώσει , ότι πρέπει  να υπάρχει ένα ενδιαφέρον σύστημα σύνθεσης τραγουδιών που θα μπορείς να δημιουργήσεις κάτι άψογο. Έτσι θεωρώ , ότι είναι σπουδαίο σαν συνθέτης τραγουδιών να μη βάζεις όρια στον τρόπο που συνθέτεις , να είσαι ανοιχτόμυαλος. Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα προέλθει η επόμενη επιτυχία, ένας στίχος ή ένα κομμάτι μουσικής…

Είναι τιμή μας , που μιλήσαμε μαζί σου και μάθαμε για τη μουσική και την προσωπική καριέρα σου. Ευχαριστούμε που βρήκες χρόνο μίλησες σε μας και στους οπαδούς σου για την παρελθούσα και την τωρινή δουλειά σου . Ποιο είναι το "message in a bottle" σου για τους αναγνώστες του www.rocktime.gr ;
Η ευχαρίστηση ήταν και δική μου και σας ευχαριστώ, που με ακούσατε. Μεγαλώνω λίγο ξέρετε…(χα,χα,χα). Θα ήθελα να πω σε όλους τους αναγνώστες σας:συνεχίζετε να υποστηρίζετε και να κρατάτε ζωντανή τη μουσική, τις μπάντες και τους συνθέτες, καθώς χωρίς αυτούς δε θα υπάρχουν σπουδαία τραγούδια για να τραγουδάτε και να ευχαριστιέστε ακούγοντας τα. Μπορώ να πω τίμια ως τραγουδιστής/ συνθέτης, ότι όση περισσότερη υποστήριξη μας δίνετε , τόσο μας ενδυναμώνετε για να συνεχίζουμε να γράφουμε καλύτερα τραγούδια! Ένα μεγάλο ευχαριστώ και πάλι!Γεια-χαρά!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη