Dream Alley:Όλες οι μεγάλες αλλά και οι λιγότερο γνωστές μπάντες δίνουν τεράστια βάση στα πλήκτρα
Όταν ο φίλος Αλέξανδρος Ριχάρδος με ενημέρωσε πριν λίγους μήνες ότι: “θα διοργανωθεί από το διαδικτυακό rockmachine.gr- ένας διαγωνισμός που θα επιγράφεται ΤΟP OF THE ROCKS 2014 θα καλούσε συγκροτήματα και καλλιτέχνες από όλη την Ελλάδα από ολόκληρο το φάσμα του rock και του metal να αποστείλουν πρωτότυπο υλικό , ώστε να αξιολογηθούν και να ψηφιστούν από το κοινό και να υπάρξει ένας τελικός διαγωνισμός για μια από τις τρεις θέσεις, που θα γίνει την τελευταία Κυριακή του Σεπτεμβρίου σε γνωστό ροκ club της Αθήνας”.
Στην τελική τριάδα συμπεριλήφθηκε το συγκρότημα Dream Alley , που υπηρετεί το melodic rock/ aor . Εχαμε λοιπόν την ευκαιρία και την καλή συγκυρία να συνομιλήσουμε με τα μέλη της μπάντας (Παναγιώτης Χατζηλιαπάκης – Μπάσο, Κατερίνα Παπαδάτου - Πλήκτρα , Χάρης Παπαδάκης – Κιθάρα ,Θεόδωρος Μαρινάκης – Ντράμς και Νίκος Γιαννουλόπουλος- Φωνή, Ρυθμική Κιθάρα) και να γνωριστούμε καλύτερα:
 
Πώς δημιουργήθηκαν οι Dream Alley και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής μουσικής.
 
Η απόφαση μας να δημιουργήσουμε το σχήμα ήταν άμεση και φυσική απόρροια της μεγάλης επιθυμίας μας να ευχαριστηθούμε την μουσική από την πλευρά της συνύπαρξης και της συνεργασίας.  Άλλωστε η μουσική είναι αποτέλεσμα της συμμετοχής ποικίλων οργάνων και παρομοιάζοντας την με ένα ομαδικό άθλημα, οι παίκτες απολαμβάνουν το ομαδικό παιχνίδι και όχι μόνο την ατομική προπόνηση.
Το 2007 ο Πάνος στο μπάσο , ο Οδυσσέας στην κιθάρα και ο Γιώργος στα ντραμς, ξεκίνησαν να παίζουν μαζί αναζητώντας  φωνή και πλήκτρα για να δημιουργήσουν μια melodic rock/ aor  μπάντα. Μετά από 4 χρόνια δοκιμών η μπάντα κατέληξε στον Νίκο τον τωρινό της τραγουδιστή και 1 χρόνo μετά, το 2012 δηλαδή ,στην Κατερίνα στα πλήκτρα. Το ίδιο έτος αποφασίστηκε και το όνομα της μπάντας DREAM ALLEY.
 Από το 2010 η μπάντα γράφει τα δικά της κομμάτια με στόχο την δημιουργία ενός άλμπουμ το συντομότερο δυνατό.  Η μπάντα έχει αλλάξει δύο από τα αρχικά της  μέλη . Πλέον αποτελείται από τον Νίκο στη φωνή και την ρυθμική κιθάρα, τον Πάνο στο μπάσο, την Κατερίνα στα πλήκτρα, τον Θοδωρή στα τύμπανα και τον Χάρη στην lead κιθάρα.


Γιατί Dream Alley;
Γιατί…Every alley leads to a highway… Όπου για εμάς η «λεωφόρος» είναι πρώτον να μοιραστούμε τις ιδέες και τα συναισθήματα μας με τον κόσμο μέσω της μουσικής μας και επίσης να καταφέρουμε να επαναφέρουμε την hard rock μουσική εκεί που ανήκει. Δηλαδή στο προσκήνιο. Επίσης το Dream Alley σημαίνει πως στην πορεία σου προς τον τελικό προορισμό σου θα βρεις πολλές δυσκολίες..πολλά σοκάκια… με προσπάθεια όμως, υπομονή και επιμονή πάντα πετυχαίνεις τον στόχο σου.
 

Προηγούμενες μουσικές διαδρομές των μελών;
Νίκος: «Στα 17 μου είχα ξεκινήσει ως κιθαρίστας σε μια υπό κατασκευή μπάντα, η οποία παρέμεινε σε εμβρυακό στάδιο. Μετά από αυτή την προσπάθεια, και καθώς άρχισα να ωριμάζω μουσικά, η αγάπη μου για την φωνητική υπερίσχυσε. Το 2010 συνεργάστηκα με τον Γιάννη Μανόπουλο ( νυν THELEMITE) για την δημιουργία μιας μπάντας με το όνομα Final Dynasty.  Με τους Final Dynasty ηχογραφήσαμε 5 κομμάτια και ένα 6μηνο μετά αποχώρησα από την μπάντα για να καταλήξω στους Dream Alley
Πάνος: «Μέσω του ωδείου συμμετείχα ως μπασίστας μαζί με τον Θοδωρή στα ντραμς, σε ένα πειραματικό σχήμα με ελληνικές ροκ επιρροές. Στη συνέχεια αποχώρησα για να σχηματίσω με τον Οδυσσέα και τον Γιώργο τους Dream Alley. Παράλληλα συμμετέχω και σε ροκ γκρουπ του ωδείου που σπουδάζω.»
Κατερίνα: «Στα 9 μου ξεκίνησα τις μουσικές σπουδές κλασσικού πιάνου, οι οποίες ολοκληρώθηκαν μετά από 16 χρόνια όπου και πήρα το πτυχίο.  Ως τότε έδινα τα ετήσια ρεσιτάλ πιάνου της συναυλίας του ωδείου μου, ενώ παράλληλα συμμετείχα και στην χορωδία . Στη συνέχεια, λόγω μεταπτυχιακών σπουδών επείχα ενεργά από τη μουσική, μέχρι που το 2012 δέχτηκα πρόταση από τους Dream Alley να αναλάβω την θέση των πλήκτρων. Εδώ και ένα χρόνο συνεχίζω τις μουσικές μου σπουδές, στην Jazz αυτή τη φορά, σε ωδείο σύγχρονης μουσικής. Παράλληλα συμμετέχω στο funk fusion σχήμα του ωδείου.»
Θοδωρής: «Μετά από την πενταετή φοίτησή μου σε ωδεία, όπου και συμμετείχα σε διάφορες σχολικές μπάντες, σχηματίσαμε με τον Πάνο μια μπάντα με ελληνικές ροκ επιρροές. Τους τελευταίους τρεις μήνες είμαι στους dream Alley στα τύμπανα.»
Χάρης: «Η ενασχόλησή μου με τη μουσική ξεκίνησε στα 11 μου χρόνια, όπου συμμετείχα στην φιλαρμονική του σχολείου στην τρομπέτα, το βαρύτονο και το αλτικόρνο. Τρία χρόνια μετά, και μέχρι σήμερα, άρχισα τις σπουδές μου στην ηλεκτρική κιθάρα. Σε όλο αυτό το διάστημα συμμετείχα σε «παρεϊστικες» μπάντες με φίλους μουσικούς με τους οποίους παίζαμε ροκ, και κάναμε λάιβ κάθε φορά που μας δινόταν η ευκαιρία. Παράλληλα με τις σπουδές μου, είμαι μέλος της ροκ μπάντας του ωδείου μου, όπου και γνώρισα τον Πάνο. Εδώ και τρεις μήνες είμαι ο lead guitarist στους Dream Alley

Κυκλοφορία δισκογραφική επίκειται;
Σαφέστατα. Η μπάντα έχει ήδη 4 κομμάτια έτοιμα με την προοπτική να τελειώσουν άλλα 2 μέχρι τα τέλη Αυγούστου.  Σκοπός μας είναι να φτάσουμε τα 10 κομμάτια και αμέσως μετά να μπούμε στο στούντιο για τις ηχογραφήσεις . Επιθυμούμε την κυκλοφορία του άλμπουμ σε μορφή cd αλλά και digital.
 
Τα όνειρα και οι φιλοδοξίες σας ως μουσικοί;
Ξεκάθαρα η επιτυχία του συγκροτήματος τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Επιπλέον οι διαρκής βελτίωση μας, αν και στη μουσική πάντα υπάρχει περιθώριο για εξέλιξη, ενώ η τελειότητα απλά δεν υπάρχει! Φυσικά αποσκοπούμε και σε συνεχείς συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό. Προσωπικό όνειρο όλων  είναι μια συναυλία σε ένα γεμάτο στάδιο!!! (γέλια)
 
Τί σημαίνει για εσάς καταξίωση στον ελληνικό χώρο και πώς θα έλθει /υπάρξει και η ευρωπαϊκή /παγκόσμια αντίστοιχα;
 
Η καταξίωση στην Ελλάδα είναι μεγάλη κουβέντα. Ειδικά όταν μιλάμε για Hard rock/ aor. Η πραγματικότητα είναι πως η πλειοψηφία των ελλήνων έχει πάρει τον δρόμο προς άλλα ήδη μουσικής επηρεασμένο βεβαίως από την παγκόσμια απήχηση, ή αν μας επιτραπεί ο όρος «εμπορικότητα». Δεν ξέρουμε αν είναι υπερβολή αυτό που θα πούμε, αλλά βρίσκουμε  ευκολότερη την επιτυχία σε  ευρωπαϊκό επίπεδο ή τουλάχιστον σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία, οι σκανδιναβικές χώρες όπως και οι Ηνωμένες πολιτείες δηλαδή σε χώρες και ηπείρους όπου ακόμα αγαπούν  το είδος που παίζουμε. Όσον αφορά τον τρόπο, αυτός είναι σίγουρα ένα μίγμα ποιοτικής μουσικής από τη μεριά τη μπάντας και του κατάλληλου μάρκετινγκ / στρατηγικών προώθησης. Σκοπός μας είναι να συνθέτουμε κομμάτια που θυμίζουν εκείνη την λαμπρή εποχή της δεκαετίας του 80’ με την ταυτόχρονη  δική μας «νότα» που θα μας κάνει να ξεχωρίσουμε από τους υπόλοιπους.
Προς το παρόν καταξίωση για μας σημαίνει να αποκτήσει το συγκρότημα μία σταθερή βάση φίλων και επίσης να ακουστούν τα τραγούδια μας στο ραδιόφωνο, το διαδίκτυο και ίσως και κάποια videoclip στην τηλεόραση. Αν συμβούν αυτά τότε θα μπορούμε να πάμε για το επόμενο, μεγάλο βήμα, το οποίο είναι να εμφανιστούμε και στο εξωτερικό…. Πάμε βήμα -  βήμα όμως και ότι είναι να γίνει… θα γίνει…

 
Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για τα πλήκτρα στη μουσική;
Μαγεία, ατμόσφαιρα, ρομαντισμός. Αίσθηση ότι “γεμίζει” τον χώρο. Μαζί με το μπάσο, αποτελούν τη βάση, το «μουσικό χαλί»  πάνω στο οποίο θα βασιστεί μια μελωδία. Ύστερα, Aor δίχως πλήκτρα δεν υφίσταται. Μια βόλτα στο youtube θα σας πείσει. Όλες οι μεγάλες αλλά και οι λιγότερο γνωστές μπάντες δίνουν τεράστια βάση στα πλήκτρα. Journey, foreigner, FM, TOTO, Reo Speedwagon για να αναφέρουμε μερικές. Ακόμα και στο hard rock  όμως βλέπουμε ότι παίζουν σημαντικό ρόλο.  Bon Jovi, Def Leppard, Heat, Europe (ποιος δε γνωρίζει το πασίγνωστο intro του Final Countdown;) αλλά και άλλες εξαρτώνται από τα πλήκτρα και το βλέπουμε από το γεγονός ότι οι μεγαλύτερες επιτυχίες τους δημιουργήθηκαν έχοντας και αυτό το όργανο στη σύνθεση. Για εμάς λοιπόν είναι απολύτως απαραίτητα και πραγματικά δεν γράφουμε κομμάτι χωρίς αυτά.
 

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρεάζουν μουσικά και με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε /περιοδεύατε μαζί;
 
Την φοβόμουν αυτήν την ερώτηση…. Διότι είναι πάρα πολλές και δεν φτάνει ο χώρος (γέλια). Ενδεικτικά θα αναφέρω μερικές που με έχουν επηρεάσει. Bon Jovi, Def Leppard, Toto, Whitesnake, Motley Crue, XYZ, Dokken, Scorpions, Guns N’ Roses, Bonfire, Warrant, Steelheart, Firehouse, Great White αλλά και λιγότερο γνωστές όπως Jaded Heart, Danger Danger, Blue Tears, Roxus, Blue Murder, Slaughter, Victory, Brave, Stryper, Mr. Big, TNT κλπ. Όσον αφορά την περιοδεία... οποιαδήποτε από τις παραπάνω θα μας έκανε να τα “χάναμε” σε ενδεχόμενη περιοδεία όμως θα αναφέρω  τις 3 ποιο επιθυμητές καθώς και μια ελληνική.  Bon Jovi, TNT, XYZ… καθώς και τους έλληνες Outloud μια μπάντα που προσωπικά θεωρούμε κορυφαία στο είδος της στην Ελλάδα. Για τον μπασίστα μας, μεγάλο όνειρο είναι να περιοδεύσει με τους Great White!

Ένα μήνυμα για τους αναγνώστες του rocktime.gr;
Μηνύματα πολλά!! Και όλα μέσα από τους στίχους μας. Μέσα από την μουσική μας  που μας συνοδεύει σε όλες τις διαδρομές της ζωής μας. Που διαμορφώνει τον χαρακτήρα μας, την διάθεσή μας, τα συναισθήματα μας ..  Πάντα όμως η μουσική είναι καλύτερη όταν μοιράζεται.. και εμείς θέλουμε να την μοιραστούμε μαζί σας.

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs