Wild Rose:Η μουσική πρέπει να σε ταξιδεύει...
Πέμπτη

25Σεπ

Wild Rose:Η μουσική πρέπει να σε ταξιδεύει...

Δημοσιεύθηκε από:

25/09/2014

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4764
Χωρίς ίχνος προληπτικών δεισιδαιμονιών τα melodic καρντάσια από τη Θεσσαλονίκη, συνεπικουρούμενα από τον "μελίρρυτο" Ισπανοάγγλο David A Saylor, κυκλοφορούν το τρίτο δημιούργημα τους, με τον αινιγματικό τίτλο "Hit n Run" και ο ιστότοπος rocktime.gr μαζί με τον aor-lover, Νότη Γκιλλανίδη, "ανακρίνει" τον κιθαρίστα Andy Rock για τα πώς και τα γιατί, της καινούργιας κυκλοφορίας.

Δεν πέρασαν πολλοί μήνες που μιλήσαμε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του "Dangerous" και ήδη το "Hit n Run" ήταν στα σκαριά όμως φαίνεται ότι τα sold out στις προηγούμενες κυκλοφορίες, έκανε τους "δημιουργικούς χυμούς" σας να ξεχειλίσουν ξανά;
Καταρχάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους οπαδούς μας γι’ αυτό! Σίγουρα σου δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσεις, όταν βλέπεις ότι ο κόσμος σου δείχνει την αγάπη του και παίζει σημαντικό ρόλο στην έμπνευση μιας μπάντας και στις πωλήσεις ενός άλμπουμ διότι και από αυτό φαίνεται, εάν εκτιμούν τη μουσική σου!
 
Θα επιμείνω και πάλι στον τίτλο είναι απλά αινιγματικός με αναφορές στον αισθηματικό τομέα ή παραπέμπει σε κάτι ή κάποια ;
 Ο μουσικός προσδιορισμός του A.O.R. είναι κάτι το οποίο από μόνο του σε οδηγεί σε κάτι συγκεκριμένο…όχι δεν παραπέμπει σε κάτι συγκεκριμένο, ο τίτλος του δίσκου ήρθε ύστερα από επιλογή της μπάντας μεταξύ άλλων τεσσάρων (τίτλων) για το συγκεκριμένο άλμπουμ!

Η κυρία του εξώφυλλου (και στο 2ο άλμπουμ παρούσα) θα μας δείξει το πρόσωπο της;
 Μπορεί να θεωρηθεί κάτι  μόνιμο η κυρία των εξωφύλλων και μας αρέσει ως ιδέα να κρατήσουμε  το συγκεκριμένο πρόσωπο ως θέμα των εξώφυλλων στους δίσκους μας αφού είναι σήμα κατατεθέν της μπάντας, τώρα εάν το πρόσωπο θα φανερωθεί κάποια στιγμή, αυτό θα το δούμε!!(γέλια)
 
Ο Γιώργος Ασπιώτης (Spitfire, Raw Silk, Kingdragon) , γνωστός και μη εξαιρετέος στο μουσικό ελληνικό και όχι μόνο στερέωμα,  τι σημαντικό προσδίδει η παρουσία του στο δίσκο και πώς έγινε η επιλογή;
Ο Γιώργος είναι υπεύθυνος για το mastering του άλμπουμ και νομίζω έκανε πολύ καλή δουλειά. Η επιλογή έγινε με ενδιάμεσο το μάνατζερ μας και με το δείγμα που πήραμε, μείναμε πολύ ευχαριστημένοι. Έδωσε αυτό που χρειαζόταν η μπάντα ως τελικό αποτέλεσμα! Νομίζω, ότι θα έχουμε και περαιτέρω συνεργασία και στο μέλλον μαζί του!

Που θεωρείς , ότι οδηγείστε με τη νέα κυκλοφορία; Το ενδιαφέρον πλέον από την AOR και μελωδική κοινότητα είναι μεγάλο! Πόσο μπορείτε να ανταποκριθείτε σε μία (έστω και επιλεκτική) περιοδεία ;
Δυστυχώς, θα σε απογοητεύσω σε αυτό το θέμα. Το ενδιαφέρον δείχνει να είναι μεγάλο αλλά δυστυχώς δεν είναι ειδυλλιακά τα πράγμα αφού το στυλ της μουσικής που παίζουμε είναι τελείως ''θαμμένο'' και ο κόσμος ελάχιστος εάν φανταστείς, ότι τα φεστιβάλ  που γίνονται σχετικά με το δικό μας ύφος (melodic hard rock) είναι μηδαμινά έως ανύπαρκτα  και τα ελάχιστα που διεξάγονται ο κόσμος δεν τα τιμάει με την παρουσία του…δυστυχώς! Όσο για περιοδεία δε νομίζω, ότι υπάρχουν αρκετές ελπίδες να γίνει κάτι τέτοιο, από την στιγμή που αδυνατούν και δεν υπάρχουν διοργανωτές και promoters να καλύψουν τον προϋπολογισμό της μπάντας. 

Ποια τραγούδια από το δίσκο θα παίζατε ζωντανά;
Βασικά όλον το δίσκο θα παίζαμε…(γέλια).
 
Πιστεύετε , ότι ωρίμασε η ιδέα για ένα ελληνικό αμιγώς μελωδικό festival;
 Όχι, με τίποτε! Τη ρετσινιά του μέταλλά δε μπορείς να τη βγάλεις από τον Έλληνα, δώσε τους ''καφρίλα'' και πάρε την ψυχή τους!(γέλια)…. δυστυχώς η χώρα μας δεν έχει κοινό για ένα τέτοιο φεστιβάλ και η κατάσταση δε δείχνει να αλλάζει διόλου.


Πως σχολιάζεις τη φράση για τη μουσική σας... "ανακαλύπτοντας μία μοντέρνα προσέγγιση, κρατώντας την καρδιά της μουσικής"; Ξεχειλίζει πάντως ο δίσκος από την αγαπημένη 80ς αίσθηση…πλήκτρα. Ποια είναι η δική σας αίσθηση;
 Εμείς παίζουμε τέτοιου είδους μουσική, διότι έτσι νιώθουμε…ναι, το στυλ μας είναι '80ς αλλά τι πάει να πει αυτό; Αυτά νομίζω έχουν ξεπεραστεί και πλέον όταν κάτι σου αρέσει δεν έχει σημασία τι επιρροές έχει και εάν μοιάζει με κάτι παλιότερο!!Αυτοί που εκτιμούν την καλή μουσική, θα εκτιμήσουν ένα άλμπουμ όπως το  HIT 'N' RUN.
 Ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία για την ηχογράφηση του νέου σας δίσκου;
 Έχουμε ένα κοινό μέρος που πηγαίνουμε σχεδόν κάθε καλοκαίρι και εκεί γίνεται η περισσότερη διαδικασία για κάθε δίσκο μας. Είναι το μέρος που συνδυάζει θάλασσα και βουνό και αυτό εξιτάρει τις αισθήσεις για κάτι δημιουργικό. Όταν έχεις μία χώρα που σου προσφέρει ήλιο και θάλασσα δε νομίζω ότι οι μουσικοί του δικού μας ύφους μας χρειάζονται κάτι περισσότερο.

Τέσσερα τραγούδια με τη λέξη "Love" στον τίτλο, είναι η αγάπη ή  μία κοινοτυπία;
Χωρίς αγάπη δε μπορεί κανείς... Είτε το παραδέχεται, είτε όχι!! Ναι, είναι κάτι το οποίο θα το βρει κάποιος συχνά στους δίσκους μας και φυσικά είναι κάτι που μας εμπνέει να γράφουμε μουσική. Θεωρώ, ότι η μουσική πρέπει να σε ταξιδεύει, να σε αγγίζει και όχι να σε προβληματίζει κοινωνικά, θρησκευτικά ή οτιδήποτε άλλο. Φτιάξτε ένα cocktail και ταξιδέψτε με το "ΗIT 'N' RUN."

Θεωρείς ότι υπάρχει πρόοδος για τη μπάντα από τον πρώτο δίσκο σας και πως ή που την εντοπίζεις; 
Φυσικά και υπάρχει πρόοδος αφού κάθε νέα δουλειά που δημιουργούμε πάντοτε υπάρχει κάτι φρέσκο μέσα της, είτε είναι στο δημιουργικό κομμάτι, είτε είναι στην παραγωγή! Νομίζω, ότι υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στα τρία άλμπουμ που έχουμε κάνει μέχρι στιγμής και είναι εμφανές αυτό.
 
Λέγατε σε παλιά συνέντευξη σας, ότι: "ήταν η πρώτη κυκλοφορία εξαιρετική … η καινούργια(το Dangerous) είναι τουλάχιστον ισάξια ή απλά ακόμη καλύτερη και χρειάζεται μόνο προσεκτικές ακροάσεις για να διακρίνεις ότι πραγματικά είναι καλύτερη";  Μήπως τελικά  η τρίτη κυκλοφορία είναι το απόγειο της μέχρι τώρα παρουσίας σας;
Κάθε δίσκος που κάνουμε είναι κάτι διαφορετικό από το προηγούμενο.Εγώ δε θα μπορούσα να πω ότι:π.χ το ''DANGEROUS'' είναι καλύτερο ή χειρότερο από το ''HIT 'N' RUN''; ή και το αντίθετο; Αυτό θα το κρίνει ο κόσμος, εμείς απλά γράφουμε τη μουσική μας και σε κάθε δίσκο προσπαθούμε για το καλύτερο.

Είναι χαρά μας, που μιλήσαμε για τη νέα εξαιρετική δημιουργία σας . Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και που μιλήσατε σε μας και στους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά σας.
 Εμείς ευχαριστούμε το www.rocktime.gr, για την τιμή να μας φιλοξενείτε… ΚEEP ON ROCΚIN'!
 
Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

ROCKTIME: Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάστε την κριτική του νέου δίσκου των WILD ROSE

// Old Time Rock

// Live Favorites