REDRUM: "Τα τραγούδια μας βγαίνουν μέσα από τα βιώματά μας"
Κυριακή

5Οκτ

Οι REDRUM είναι μία από τις πιο αγαπημένες μπάντες εδώ στο Rocktime.gr και παρότι έχουν κυκλοφορήσει μόνο δύο δίσκους, οι οπαδοί τους πληθαίνουν ιδιαίτερα στο εξωτερικό κάτι που φάνηκε και σε όσα live έδωσαν.
Ο κιθαρίστας Athan "Lyssa" Kazakis μας ξεδιπλώνει παρακάτω τα σχέδια του για το μέλλον του συγκροτήματος που έχει ως βάση την Θεσσαλονίκη.

Ποια ήταν η ανταπόκριση του “Victims Of Our Circumstances” από το κοινό;
Γεια σου, Φώτη και ευχαριστούμε γι' αυτή τη συνέντευξη. Βλέποντας τα views των βίντεο μας (Dust In Your Eyes, You Can't Buy No Hero, Scream) και την ανταπόκριση του κόσμου σε όλο μας  την τουρνέ  μέχρι τώρα θα έλεγα παραπάνω από θετική!

Τι περιμένετε από την εμφάνιση σας στο φετινό Firefest και ποια από τις μπάντες που εμφανίζονται θέλετε να την  δείτε με ανυπομονησία?
Προσωπικά περιμένω πως και πως να 'ρθεί αυτή η στιγμή! Είναι πραγματικά ένα όνειρο να παίξεις σε αυτό το φεστιβάλ και θα δούμε και όλες τις μπάντες της ημέρας και θα κάνουμε και πάρτι και πριν και μετά το live!

Ποια δισκογραφικά και συναυλιακά σχέδια υπάρχουν για το εγγύς μέλλον;
Τελειώνοντας το Firefest ολοκληρώνετε και το “Victims Of Our Circumstances Tour 2013-2014”. Είπαμε με τα παιδιά να ξεκινήσουμε το τρίτο μας άλμπουμ και φυσικά άμα προκύψει και κάποιο live στο ενδιάμεσο θα το κάνουμε.

Υπάρχει μαγικό φίλτρο για να δημιουργήσεις μία νέα σύνθεση;
Κάθε μέρα είναι και μια καινούρια μέρα, ίσως αυτό να είναι και το μαγικό φίλτρο. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα αντιμετωπίσεις μιας και τα τραγούδια μας βγαίνουν μέσα από τα βιώματά μας. Ίσως και όταν παίζεις συνέχεια τότε σίγουρα σου έρχονται κάποιες ιδέες...

Στιχουργικά ποια θεματολογία σας επηρεάζει περισσότερο;
Θα έλεγα από τις ανθρώπινες σχέσεις, την κοινωνία μας, τον έρωτα κλπ.

To Ελληνικό κοινό παρότι τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλύτερη ενημέρωση και πολλά live στα τεκταινόμενα του melodic hard rock, δεν έχει αγκαλιάσει τις μπάντες που υπάρχουν στην χώρα .Υπάρχει κάποιος λόγος που συμβαίνει αυτό;
Ειλικρινά μακάρι να το ήξερα και δεν μπορώ να καταλάβω πως π.χ. ο Bon Jovi μαζεύει 50-70.000 κόσμο και οι πραγματικά καλές Ελληνικές μπάντες δυσκολεύονται να μαζέψουν 500 άτομα.
Σίγουρα δεν είναι η οικονομική κρίση και φταίει κάτι άλλο, γιατί τα εισιτήρια στα live με τα ελληνικά συγκροτήματα είναι πάρα πολύ χαμηλά σε σχέση με τις ξένες συναυλίες. Φυσικά για να μην παρεξηγηθώ δε λέω ότι οι Ελληνικές μπάντες είναι σαν τους Bon Jovi ούτε συγκρίνονται, απλά θέλω να πω ότι σίγουρα αξίζουν πολλά περισσότερα από 100-150 άτομα στα live τους και μιλάω για μπάντες που έχουνε δισκογραφία και έχουνε κάνει δικά τους tour στην Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα. Όσο για την ενημέρωση η μόνη ενημέρωση που ξέρω ότι υπάρχει είναι μόνο το facebook.

Στο τελευταίο δίσκο σας υπήρχε η διασκευή του “You're the Voice” του Αυστραλού John Farnham με ποιο κριτήριο διαλέξατε το συγκεκριμένο κομμάτι ή αν υπάρχει κάποια ενδιαφέρουσα ιστορίας;
Απλά εκείνη την ώρα στο στούντιο το πρότεινε ο Michael μας άρεσε σαν ιδέα και το αποτέλεσμα και αυτό ήταν και το κριτήριο που το βάλαμε στο άλμπουμ μας.

Πείτε μου άλλο ένα κομμάτι που θέλετε πολύ να διασκευάσετε;
Είναι τόσα πολλά που δεν μπορώ να σου απαντήσω. Αλλά αυτά γίνονται περισσότερο αυθόρμητα, δεν ήμαστε μπάντα που έχουμε κάποιο σχέδιο για να κάνουμε κάποια διασκευή.

Ποια άλμπουμ σημάδεψαν την μουσική σου πορεία?
Aπό τους Deep Purple το “Stormbringer”, από τους Whitesnake το “1987” (φυσικά και τα προηγούμενα και τα επόμενα), οι  Pretty Maids  με το “Red hot and heavy”, όλα τα Van Halen, οτιδήποτε του George Lynch και η λίστα δεν τελειώνει ποτέ!!!!

Παρατηρείται να δημιουργείται  κάτι καινούργιο  στο χώρο του hard rock ή σε κάποιο άλλο μουσικό είδος;
Θα έλεγα ότι υπάρχει μια έξαρση στο Melodic Hard Rock / Metal και με τις καινούριες μπάντες και με τις παλιές. Εκτός απο το Firefest  υπάρχει και το Hard Rock Hell, Melodic Rock, Rocklahoma, Metal Cruise, Vasby Rock φεστιβάλ που ασχολούνται αποκλειστικά και μόνο με Hard Rock και Metal. Βλέποντας γενικά τις καινούριες κυκλοφορίες, προσωπικά για μένα το πιο θετικό μήνυμα είναι ότι έχουμε πάρα πολύ καλές δουλειές 100% Hard Rock Ελληνικών γκρουπ, που σημαίνει ότι η Ελλάδα δεν είναι μόνο Death και Thrash.

Πως κρίνεις την σημερινή κοινωνική και πολιτική κατάσταση όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως;
Όπως όλος ο κόσμος.... Ελπίζω να βγούμε γρήγορα απ' το αδιέξοδο και αυτό εξαρτάται μόνο από εμάς και στο φινάλε ο κόσμος τους ψήφισε ... Δεν εκλέχτηκαν από μόνοι τους.

Ευχαριστούμε Athan για την ενδιαφέρουσα συνέντευξη που παραχώρησες στο Rocktime.gr.
Ευχαριστώ και εγώ με την σειρά μου το Rocktime.gr  για την στήριξη του, στους REDRUM.

Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη
 

 
 

// Old Time Rock

// Live Favorites