Cinderella: Το σακουλάκι δημιουργίας  έχει αρχίσει να ανοίγει και πάλι
Ο Tom Keifer των Cinderella, συζητά τα σχέδια του για σόλο περιοδεία το 2015, ένα πιθανό Blues άλμπουμ και για τους Cinderella. Ο Tom Keifer είναι περισσότερο γνωστός ως ο κύριος τραγουδοποιός, κιθαρίστας και τραγουδιστής του θρυλικού συγκροτήματος των 80’s, Cinderella.
Οι Cinderella εξακολουθούν να είναι μια ημι-ενεργή μπάντα περιοδειών αλλά δεν έχουν κυκλοφορήσει ένα νέο άλμπουμ από το 1994. Έχει αγωνιστεί με θέματα των φωνητικών χορδών και δισκογραφικές εταιρείες από την εποχή εκείνη, αλλά προτεραιότητα του Tom τα τελευταία χρόνια είναι η κυκλοφορία και οι  περιοδείες για την υποστήριξη του ντεμπούτου σόλο άλμπουμ του, “The Way Life Goes.
Κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013 και ήταν δέκα χρόνια στα σκαριά. Τόσο οι οπαδοί όσο και οι κριτικοί στην υποδοχή του άλμπουμ συνεχίζουν να είναι πολύ θετικές. Ο θρυλικός Tom μοιράζεται ιστορίες, τα σχέδιά του για τους Cinderella και για την σόλο καριέρα του στο μέλλον.

 Όταν δεν είσαι σε περιοδεία ή έξω για την προώθηση “The Way Life Goes”, πώς μια τυπική μέρα σου κυλάει;
ΤΚ: Κάθε μέρα είναι πραγματικά διαφορετική. Μερικές μέρες έχω τον Τύπο, κάποιες μέρες είμαι πολύ προσηλωμένος στο γράψιμο, κάποιες μέρες είναι μόνο η οικογένεια, και κάποιες μέρες είναι απλά για χαλάρωση! Κάθε μέρα είναι διαφορετική από την επόμενη. Αυτό είναι ένα μεγάλο μέρος από αυτό που κάνω και δεν υπάρχει καθορισμένη ρουτίνα. Υπάρχει περισσότερη ρουτίνα όταν είσαι στο δρόμο. Όταν δεν είμαι on the road, είναι λίγο πιο χαλαρά από την άποψη της ρουτίνας. Θα πω ένα πράγμα που είναι μια τελετουργία κάθε πρωί: ο καφές! (Γέλια) ... .και ΠΟΛΥ από αυτόν!

Νομίζω ότι πολλοί άνθρωποι αρχίζουμε την μέρα μας με αυτό το τελετουργικό! Φαίνεται καλή στιγμή για καφέ !Έχετε κάποιο στούντιο στο σπίτι;
ΤΚ: Ναι, έχω! Δεν είναι καν ένα πραγματικά μεγάλο στούντιο, αλλά είναι μεγάλο για ... .η αίθουσα ελέγχου είναι αρκετά μεγάλη, ώστε να δουλεύει καλά για την μίξη και το μοντάζ. Έχω κάνα δύο δωμάτια κοπτοραπτικής που είναι καλά για overdubs σε κιθάρα και φωνητικά.

Μήπως εργάζεσαι σε οποιαδήποτε νέα μουσική;
ΤΚ: Ξέρεις, πραγματικά άρχισα να γράφω και πάλι φέτος. Έχω μερικά τραγούδια στα σκαριά. Το σακουλάκι δημιουργίας  έχει αρχίσει να ανοίγει και πάλι. Δεν είναι σκόπιμο ή επίτηδες, αλλά πρέπει να ξανά-φορτίζεις τις μπαταρίες και την εμπειρία ζωής για μια στιγμή ώστε να γράψεις και πάλι.

Πιστεύετε ότι θα έκανες ποτέ αποκλειστικά ένα straight 'Blues βρώμικο άλμπουμ,  μόνο εσύ και ο Dobro και ίσως κάποια κρουστά να πυκνώνουν τα vibes;
ΤΚ: Ίσως! Έχω κάνει πράγματα κοντά σε αυτό. Η ακουστική έκδοση του "Shake Me" που έκανα ήταν πολύ αλά Robert Johnson στυλ, μόνο εγώ μπροστά από ένα μικρόφωνο με μια ακουστική κιθάρα. Η έκδοση του "Blue Christmas" ήταν πολύ Σικάγο στυλ και αυτό ήταν λίγο πολύ, ένα ζωντανό κομμάτι.Ασχολήθηκα με το ζήτημα αυτό και μου αρέσει αυτό. Μου αρέσει η καθαρότητα και νομίζω ότι είναι κάτι που θα κάνω πιθανότατα σε κάποιο σημείο. Το έχω σκεφτεί πολύ, σίγουρα!

Θα μπορούσα να ακούσω σίγουρα το να κάνεις ένα άλμπουμ σαν αυτό! Αυτό θα ήταν φοβερό! Δεν είμαι σίγουρος αν είστε εξοικειωμένοι με αυτόν, αλλά κάτι στο ύφος του τύπου Eric Sardinas αλλά εντελώς ακουστικό.
ΤΚ: Ναι! Ναι! Στην πραγματικότητα, πιστεύω, ότι αυτό συμβαίνει εδώ και μερικά χρόνια. Είναι πολύ cool!

Οποιαδήποτε πιθανότητα να γράψετε ή να κάνετε κάτι με τον John Corabi για το επερχόμενο σόλο άλμπουμ του;
ΤΚ: Δεν ξέρω. Γνωρίζω τον John για χρόνια αλλά θα πρέπει να το δούμε αν μου το ζητήσει!

Θα πρέπει να στείλω μήνυμα στον John  «Γεια σου, ο Tom Keifer βαριέται και θέλει να γράψει μαζί σου» (γέλια)
ΤΚ: (Γέλια) Ποτέ δεν βαριέμαι, φίλε μου. Έχω πολλά πράγματα να κάνω  που συμβαίνουν συνεχώς !

Νομίζω ότι θα ήταν μια ωραία συνεργασία!
ΤΚ: Ναι, ο John είναι φοβερός!
Ξέρω ότι η ανταπόκριση των οπαδών και η κριτική στην υποδοχή δεν ισοδυναμεί πάντα με τις πωλήσεις, αλλά κοιτάζοντας πίσω, είστε ικανοποιημένοι με τις πωλήσεις με το άλμπουμ  και  τις περιοδείες για αυτό από τότε που κυκλοφόρησε τον Απρίλιο του 2013;
ΤΚ: Λοιπόν, ξέρεις, οι πωλήσεις είναι αρκετά διαφορετικές αυτές τις μέρες από την τελευταία φορά που έβγαλα ένα άλμπουμ. Έτσι, για να είμαι ειλικρινής, πραγματικά δεν τα παρακολουθώ και βλέποντας, ξέρω ότι δεν είναι τριπλά πλατινένιο, αλλά είναι διαφορετικός κόσμος από όταν είμαστε ακόμα στη μέση της εργασίας για κάποιον δίσκο. Έτσι, πραγματικά δεν πρόκειται να το σκεφτούμε μέχρι να τελειώσει το ταξίδι αυτό.


Επομένως, το 2015 θα δούμε περισσότερο τον Tom Keifer σε σόλο περιοδείες, singles και βίντεο;
ΤΚ: Ναι! Θα περιοδεύσω όλο το επόμενο έτος. Η εταιρία θα δώσει στο ραδιόφωνο περισσότερα singles το 2015. Έχει ένα πραγματικά μακροπρόθεσμο σχέδιο για αυτό το άλμπουμ. Δεν έχουν τη νοοτροπία του μια-και-έξω με αυτόν τον δίσκο.

Αυτό είναι αναζωογονητικό στην εποχή μας!
TK: Είμαι τυχερός υπό αυτή την έννοια. Θα δούμε. Είμαι χαρούμενος που βλέπω πόσο καλή υποδοχή έχει στους οπαδούς και στους ανθρώπους που το έχουν ακούσει και φαίνεται να τους αρέσει πραγματικά. Αυτό προφανώς είναι καλό, αφού ξοδέψαμε τόσο χρόνο για τον δίσκο. Θα δούμε πού βρισκόμαστε στα τέλη του 2015 με τις πωλήσεις, κλπ

Πάντα ήθελα να πάρω την δική σου άποψη για την υποτιμημένη κυκλοφορία των Cinderlla το 1994  “Still Climbing”.  Ποιες είναι οι σκέψεις σου σχετικά με το άλμπουμ είκοσι χρόνια αργότερα;
TK: Νομίζω ότι ήταν ωραίος δίσκος! Ήταν  ένας δύσκολος δίσκος για μένα, διότι ήταν αυτός που έκανα μετά την πάρεση των φωνητικών χορδών μου. Ξεκινώντας με το γράψιμο, έγραφα τραγούδια για μια φωνή που δεν ήμουν σίγουρος αν θα ήταν η φωνή μου. Την είχα χάσει εντελώς και προσπαθούσα μέσα από διαδικασίες να βρω τον τρόπο να το κάνω να δουλέψει. Μου είπαν ότι πιθανώς να μην τραγουδήσω ξανά και ταυτόχρονα  προχωρούσα με την διαδικασία να τα κουμαντάρω όλα αυτά και είχα την πίεση της δισκογραφικής επιπλέον. Έτσι έγραφα για ένα άλμπουμ που δεν ήξερα αν θα τραγουδούσα. Ήταν μια περίεργη κατάσταση. Ποτέ δεν έφτασα το σημείο όπου η φωνή μου θα επανερχόταν εντελώς και με τα χρόνια έχω ενοχλήσεις ξανά. Κατά την διάρκεια των ηχογραφήσεων δούλεψα διαφορετικά από ότι στους 3 πρώτους δίσκους. Τραγούδαγα γραμμή - γραμμή  και προσπαθούσα να το κάνω να ακουστεί σωστά και να δουλέψουν οι φωνητικές χορδές μου έτσι ώστε να βγει το αποτέλεσμα καλό. Ήταν ο πιο παράξενος δίσκος που έκανα. Δεν ήταν καθόλου εύκολο για εμένα. Παρόλα αυτά, πολλά από τα τραγούδια του μου αρέσουν.
Σκεφτήκατε ποτέ να είναι ο Andy Johns παραγωγός;
ΤΚ: Στην πραγματικότητα εκείνος ξεκίνησε την παραγωγή του. Είχαμε κάποια προβλήματα και δυσκολίες στο στούντιο όπου δεν παίρναμε αυτό που θέλαμε. Έτσι, αλλάξαμε τους παραγωγούς στη μέση της εγγραφής.

Πως ήταν να δουλεύεις με τον ντράμερ Kenny Aronoff;
ΤΚ: Ο Kenny είναι απολύτως φοβερός να συνεργαστείς μαζί του! Αυτός είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους μουσικούς και ντράμερ που έχω συνεργαστεί. Ποτέ δεν λέει όχι στον άλλον. Στην πραγματικότητα, θέλει πάντα να κάνει άλλη μία ηχογράφηση. (Γέλια)
Νομίζει πάντα ότι μπορεί να το κάνει καλύτερα! Πάντα προσπαθεί να βελτιωθεί, έτσι, μου άρεσε να δουλεύω μαζί του. Νομίζω ότι το πάθος του για τη μουσική είναι απλά εκπληκτικό! Η ενέργεια του πίσω από το κιτ, απλά σκοτώνει, είναι μεγάλη!
Τον έχω δει να παίζει με τον John Fogerty και είναι απλά τρελός!
ΤΚ: Είναι badass! Τον αγαπούσα με τον John Mellencamp και αυτός είναι ο λόγος που δεν βρίσκαμε αυτό που θέλαμε. Έτσι πρότεινα να φέρουμε εκείνον.Eίναι πολύ μεγάλος! Έχει πραγματικά πολύ τον ρυθμό και ξέρει πώς να παίξει rock n 'roll! Είναι φοβερός!
Επιστροφή στο μέλλον ... Ηχογραφήσατε ή βιντεοσκοπήσατε κάποια από τα show για κάποια μελλοντική κυκλοφορία cd ή dvd;
ΤΚ: Τίποτα δεν γυρίστηκε από όσο ξέρω ή θυμάμαι. (Γέλια) Επειδή μερικές φορές υπάρχει υλικό που γυρίζετε από τους χώρους που παίζεις και δεν έχεις γνώση γι 'αυτό, μέχρι και δύο μήνες αργότερα και μπορεί να λάβεις ένα DVD στο ταχυδρομείο από μια εταιρεία παραγωγής. Μερικές φορές αυτό συμβαίνει και δεν το γνωρίζουμε  καν! Κάτι θα μπορούσε να βγει στο προσκήνιο. Προφανώς, υπάρχουν πλάνα από οπαδούς.
Ηχογραφήσαμε μόνο μερικά πράγματα, σε ήχο μόνο, αμέσως μετά το τέλος της περιοδείας Ειλικρινά, δεν έχω καν ακούσει το υλικό αυτό, έτσι δεν ξέρω αν θα μπορούσε ποτέ να κυκλοφορήσει ή τι θα κάνουμε με αυτό, αλλά μαγνητοσκοπήσαμε μερικές εμφανίσεις.

Είναι αυτό κάτι που θα ασχοληθείτε μετά το τέλος της προώθησης του άλμπουμ, βγάζοντας ένα live DVD ή / και CD αν όλα έμοιαζαν και ακουγόταν καλά;

ΤΚ: Ναι! Θα το ήθελα πολύ να γίνει! Λατρεύω αυτό το συγκρότημα και νομίζω ότι αυτή η μπάντα έχει πολύ χημεία στη σκηνή και οι παραστάσεις ήταν πραγματικά πολύ διασκεδαστικές! Ας ελπίσουμε ότι, τον επόμενο χρόνο μπορούμε να ερευνήσουμε για να δούμε τι πραγματικά καταγράψαμε και βγήκε σωστά!

Έχεις σκεφτεί ποτέ να γράψεις και να κυκλοφορήσεις τα απομνημονεύματά σου;
ΤΚ: Δεν έχω σκεφτεί να γράψω κάτι τέτοιο για τον εαυτό μου. Έχω ήδη προσεγγιστεί για τη συγγραφή βιβλίων. Οι άνθρωποι θέλουν να γράψω βιβλία. Δεν το αισθάνομαι πραγματικά αυτή την στιγμή να το κάνω.
Νιώθω σαν να υπάρχουν περισσότερα για την ιστορία και δεν αισθάνομαι πως είναι ο σωστός χρόνος για ένα βιβλίο, από τώρα! Δεν είναι κάτι που πραγματικά το σκέφτομαι. Θέλω να πω, ίσως κάποια μέρα. Κάθε φορά που έχω προσεγγιστεί γι 'αυτό, είναι κάτι που δεν με ενδιαφέρει πραγματικά εκείνη την εποχή.
Τι θα θέλατε να ανακοινώσετε ή να πω στους οπαδούς σας;
ΤΚ: Θα ήθελα πολύ να πω ευχαριστώ για όλη την υποστήριξη όλα αυτά τα χρόνια! Είναι ένα καταπληκτικό συναίσθημα να έχουμε την υποστήριξη που είχαμε στους Cinderella όλα αυτά τα χρόνια με τους δίσκους και τις περιοδείες ώστε τώρα να μπορεί να συνεχιστεί αυτό με σόλο project ... .Είμαι απλά πολύ ευγνώμων γι 'αυτό και θα ήθελα απλώς να πω ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!

Σε ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου! Καλές γιορτές
ΤΚ: Να είσαι καλά φίλε μου. Ήταν ωραία που μιλήσαμε. Καλές διακοπές!

Επιμέλεια- μετάφραση: Γιώργος Βαλιμίτης

Αναδημοσίευση από το http://www.legendaryrockinterviews.com/