Design: Η μουσική είναι ένα "κύμα" το οποίο ταξιδεύει πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις
Οι Design με τους μουσικούς της μπάντας που πρόσθεσαν τη μουσικότητα τους, μεράκι και ταλέντο το Φλεβάρη ("καίει" τα χέρια το cd καθώς μετρά μέρες κυκλοφορίας) το άλμπουμ κυκλοφόρησε από την ελληνική εταιρεία "FM Records".
Στα πλαίσια προβολής λοιπόν κάθε ελληνικής μελωδικής μπάντας από την ιστοσελίδα που ΑΓΑΠΑ , στηρίζει και προβάλλει τον κόπο και την προσπάθεια τους, την rocktime.gr  , είχαμε την καλή συντυχία να μιλήσουμε με τους δημιουργούς του δίσκου και να παρουσιάζουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους!

Πώς δημιουργήθηκαν οι DESIGN και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής μουσικής…
Οι Design δημιουργήθηκαν από τον Drummer (Chris) κι εμένα (Jimmy) στα τέλη του 2009.Θέλαμε να σταματήσουμε να διασκευάζουμε την μουσική που τόσο αγαπάμε και να ξεκινήσουμε να γράφουμε δικό μας υλικό. Ιδέες για μουσική  υπήρχαν από τότε, απλά όπως όλοι ξέρουν, είναι πολύ δύσκολο να βρεις τα κατάλληλα μέλη να σε πλαισιώσουν, να είναι καλοί μουσικοί , να αγαπούν το ύφος που αγαπάς κι εσύ, να πετύχεις την κατάλληλη χημεία μεταξύ μουσικών και ανθρώπων πάνω απ’ όλα! Υπήρξαν αλλαγές μελών, ενώ ταυτόχρονα συνθέταμε και ήταν πολύ δύσκολο να βρεις αντικαταστάτες που να "κουμπώσουν" πάνω στις ήδη υπάρχουσες συνθέσεις. Παρακάμπτοντας αυτές τις δυσκολίες καταφέραμε να δώσουμε 2 συναυλίες, μια στην Αθήνα και μια στην Θεσσαλονίκη και μάλιστα στην Θεσσαλονίκη παίξαμε support στους Redrum τους Bangkok Babes και τους Soundtruck.

Ο τίτλος(In Other Words) είναι σημαδιακός ,περιγραφικός για κάτι/κάποιον ή κάποια;
Σχετίζεται με τους στίχους και από πού αντλείτε έμπνευση για τη μουσική;
Οι στίχοι του ομώνυμου κομματιού αναφέρονται στην πλειοψηφία των ανθρώπων που υπήρξαν, υπάρχουν και θα υπάρξουν στη γη, κι έχουν να κάνουν με τον "εγκλωβισμό" της  προσωπικότητας τους  μέσα από τις διαπροσωπικές σχέσεις και πως αυτές αργά η γρήγορα τελειώνουν, συνήθως ακαριαία και με εκρήξεις! Σε ό,τι  αφορά ολόκληρο το album η φράση "In Other Words" έχει να κάνει με την διαφορετική διάσταση που θέλαμε να δώσουμε στο μελωδικό rock , βάζοντας μέσα και στοιχεία από άλλα είδη μουσικής (Pop, Fusion, Prog Rock) κρατώντας όμως τον πυρήνα του Melodic Rock. Σχετικά με την έμπνευση, αντλούμε ιδέες από τα ακούσματα και τα βιώματα μας!
 
Τί σημαίνει για εσάς καταξίωση στον ελληνικό χώρο και πώς θα έλθει /υπάρξει και η ευρωπαϊκή /παγκόσμια αντίστοιχα;
Το κομμάτι του ελληνικού χώρου είναι ένα πολύ μεγάλο στοίχημα για κάθε αγγλόφωνο group, διότι πρέπει να καταφέρεις να γίνεις αναγνωρίσιμος σε μια χώρα, που ενώ έχουν γίνει αρκετά βήματα τα τελευταία χρόνια, δεν έχει πλήρως αποδεχθεί εμπορικά τον αγγλικό στίχο. Η πιο σημαντική κίνηση είναι να κλείνεις συνεχώς ζωντανές εμφανίσεις, ώστε να σε δουν και σιγά σιγά να σε "χωνέψουν". Και φυσικά είναι πολύ σημαντικό, διότι είναι το πρώτο βήμα και λιθαράκι για τα περαιτέρω. Για την παγκόσμια καταξίωση δεν μπορώ να σου πω ακόμα, γιατί πολύ απλά είναι πολύ νωρίς…

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρεάζουν στην κυκλοφορία αυτήν μουσικά;
Είναι όλες αυτές οι μπάντες οι οποίες διασκευάζουμε βέβαια και  στο studio, δηλαδή TOTO, JOURNEY,MR MISTER,HEART,BRYAN ADAMS.

Πώς θα περιγράφατε τη μουσική και τις εμφανίσεις σας σε κάποιον χωρίς ακοή και χωρίς όραση , αντίστοιχα;
Η μουσική είναι ένα "κύμα" το οποίο ταξιδεύει και πέρα από τις ανθρώπινες αισθήσεις και στο πέρασμα της, τις ταρακουνά απλώς, δεν έχει να κάνει με αυτές, περισσότερο έχει να κάνει με την καρδιά και τη φαντασία! Βάζοντας σε έναν τυφλό το cd μας και φέρνοντας έναν κωφό σε μια συναυλία μας και οι δύο θα καταλήξουν στο συμπέρασμα ότι οι DESIGN έχουν πάνω από όλα φλόγα!!

Όταν συνθέτετε , τι προκύπτει πρώτα: η μουσική ή οι στίχοι;
 Μέχρι στιγμής σε όλα μας τα κομμάτια, έχει γραφτεί πρώτα η μουσική και μετά ο στίχος, έχοντας βέβαια στο μυαλό και  το τι μπορεί να διαπραγματεύεται το κομμάτι στιχουργικά κατά την σύνθεση της μουσικής.

Με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε /περιοδεύατε μαζί;
 Θα χαιρόμασταν να παίζουμε με μπάντες οι οποίες πάνω κάτω έχουν τα ίδια "θέλω" για την μουσική, την ίδια δίψα και ανάγκη για καταξίωση. Παίζοντας με "θηρία" του χώρου , είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι, αν και δεν θα λέγαμε όχι σε πιθανή συνεργασία εννοείται!

Θα σας δούμε κάπου ζωντανά σε κάποια μουσική σκηνή;
Έχουμε καθυστερήσει λόγω ενός προβλήματος υγείας ενός μέλους, αλλά από Απρίλιο θα προσπαθήσουμε να "οργώσουμε" την Ελλάδα με τα live μας!!
 
Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις ηχογραφήσεις; κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό θυμάστε;
 
Οι ηχογραφήσεις ήταν "πλημμυρισμένες" από συναισθήματα και αναμονή για το τελικό αποτέλεσμα. Ευτράπελα αρκετά, αλλά δεν μου έρχεται κάτι συγκεκριμένο στον νου.

"Το μήνυμα σας στο μπουκάλι" για τους αναγνώστες του rocktime.gr;
 Οι DESIGN ήρθαν για να μείνουν και να παράγουν ποιοτική και εμπνευσμένη Rock μουσική!!Ευχαριστούμε όλους όσους δηλώνουν ευχαριστημένοι αλλά και δυσαρεστημένοι από την μουσική μας, γιατί σημαίνει ότι μας άκουσαν και μπορούν να κρίνουν! Υγεία, Αγάπη και πολλές καλές  μουσικές στους αναγνώστες του Rocktime.gr, αλλά και σε όλο τον κόσμο!
 
Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη