Whitesnake:"Έχουμε ενθουσιάσει τους οπαδούς μας με το νέο άλμπουμ"
Ο David Coverdale είναι γνωστός για την συμμετοχή του στους Deep Purple καθώς και την τεράστια φωνή. Είναι αυτός που δημιούργησε το συγκρότημα των Whitesnake και από τα blues rock της ευρωπαϊκής επιτυχίας το εκτόξευσε στα εκθαμβωτικά ύψη της εμπορικής επιτυχίας.
Είναι ένα από τα πιο διάσημα πρόσωπα που  εκπροσώπησε επάξια  το rock and roll στο MTV. Αυτός που ζήλεψαν πολλοί για το  βίντεο του  "Here I Go Again." Και την όμορφη που εμφανιζόταν σε αυτό και όχι μόνο, την παντρεύτηκε και στη συνέχεια, τη χώρισε γρήγορα. Ναι, πράγματι, αυτός είναι ο David Coverdale που όλοι γνωρίζουμε, ο τραγουδοποιός της ερωτικής αγάπης ... υπάρχει μόνο ένας... David Coverdale!
 Στην παρακάτω συνέντευξη (αναδημοσιεύουμε ένα απόσπασμα)  που θα διαβάσετε, ο Coverdale συζητά για το The Purple Album. Επίσης αποκαλύπτει  πόσο κοντά ή όχι, ήρθε πρόσφατα στην επανένωση με τους Deep Purple. Στην πραγματικότητα, ήρθε σε ένα οδυνηρό αδιέξοδο όταν το "The Purple Album", πήρε σάρκα και οστά.
Ας δούμε όμως πως τα αφηγείται με τον δικό του, μοναδικό τρόπο…

Είμαι οπαδός και των δύο: Whitesnake και Deep Purple. Είμαι επίσης φίλος κολλητός, με έναν από τους πρώην κιθαρίστες σας,  τον Doug Aldrich.
 Καλά, έτσι είμαι κι εγώ! Αυτό που οι άνθρωποι δεν φαίνεται να συνειδητοποιούν είναι ότι οι σχέσεις είναι σε μια μπάντα, μοιάζουν πολύ με τις σχέσεις στην πραγματική ζωή. Το γεγονός είναι ότι εγώ κρατώ ως θησαυρό τα πολύτιμα χρόνια κατά τα οποία  ο Doug και εγώ δημιουργήσαμε  μαζί. Είναι μερικά από τα αγαπημένα μου πράγματα στα σαράντα χρόνια μου ως μια δημιουργική ενασχόληση, την σύνθεση, το γράψιμο, το τραγούδι και την εκτέλεση μουσικός. Ήταν καλή δουλειά που κάναμε μαζί, αλλά, ξέρετε, ένιωσα ότι ήταν καιρός για μια αλλαγή. Αυτό, βέβαια, άνοιξε την πόρτα για τον καταπληκτικό Joel Hoekstra που ήρθε και που έκανε πραγματικότητα όλα όσα σχεδίασα.

Πώς απέσπασες τον Joel από τους Night Ranger ;
 Είναι ενδιαφέρον (γέλια... ) εγώ για πρώτη φορά γνώρισα τον Joel όταν οι Night Ranger άνοιγαν για μας το 2013 (τις συναυλίες) και ήταν η παρουσία  του αισθητή. Ο Joel τηλεφώνησε όταν άκουσε ότι  ο Doug αφήνει την μπάντα και είπε: "Είναι αλήθεια ότι είσαι εκτός του γκρουπ. Είναι εντάξει αν έρθω σε επαφή με την D.Coverdale; Πήραμε την απόφαση να το κρατήσει κρυφό λοιπόν (ότι εντάχθηκε στους Whitesnake) από το σεβασμό του, προς τους συναδέλφους του καθώς  εμφανιζόταν μέσα του καλοκαιριού με τους Night Ranger. Μάλιστα, νομίζω ότι ένα από τα show που έχουμε αυτό το καλοκαίρι είναι με τους Night Ranger έτσι ώστε θα πρέπει να είναι διασκεδαστικό!
 
Ας το προσπεράσουμε  και να μιλήσουμε για το Purple Album. Είμαι 48 ετών, και μυήθηκα στους  Whitesnake όταν το "Slide It In" βγήκε στην Αμερική. Εγώ, λοιπόν, πήγα πίσω και ανακάλυψα τις προηγούμενες Whitesnake κυκλοφορίες και  αρκετοί νέοι οπαδοί σας δεν γνώριζαν ότι  είχες συμμετάσχει στους  Deep Purple . Δεν μπορούσα να πιστέψω, ότι ο Coverdale επρόκειτο να επανεκτελέσει τραγούδια της Purple εποχής.
 
Το πιο συναρπαστικό για μένα ήταν ότι οι Purple στην Ευρώπη ήταν το ισοδύναμο των Zeppelin εδώ (Aμερική εννοεί…). Όποτε ήθελα να πάω στην Ευρώπη για να κάνω promo, φυσικά  η πρώτη ερώτηση ήταν: "David, πώς ήταν με τους Deep Purple;" Είμαι το λιγότερο νοσταλγικό άτομο που γνωρίζω, και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος με το ποιος είμαι, πού είμαι, και με ό, τι κάνω τώρα και τι σκοπεύω να κάνω αύριο…..
 Στην Αμερική, ήταν πραγματικά έκπληξη  όταν είχαμε την επιτυχία με το "Slide it In" , στη συνέχεια, το POW του 1987. Ήταν ένα σοκ για τους περισσότερους ανθρώπους εδώ. Όταν για πρώτη φορά έπαιξα το "Burn", το 2004, η οποία ήταν επιλογή των οπαδών στη μπάντα, αυτό είναι πριν από το Facebook και το Twitter,. Το Whitesnake.com γέμισε  με ανθρώπους που ρωτούσαν: "Θεέ μου, τι είναι αυτό το τραγούδι; Είναι αυτό ένα νέο τραγούδι Whitesnake"; Νομίζω ότι πολλά από αυτά τα τραγούδια μπορεί να είναι νέα για πολλούς οπαδούς στις ΗΠΑ.
Πολλοί από τους δημοσιογράφους που  μιλάω για αυτό το άλμπουμ γνωρίζουν  πολύ καλά το "Burn" ή το "Mistreated” αλλά δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι με το "Lady Double Dealer".
Η ανταπόκριση, μέχρι στιγμής, έχει εξαιρετικά θετικά σχόλια, το οποίο είναι πραγματικά αυτό που ήθελα να κάνω. Έχω δουλέψει αρκετά σκληρά για σαράντα χρόνια μου ως μουσικός ώστε  να είμαι σε θέση να αντέξω οικονομικά να κάνω ό, τι στην  ευχή θέλω, πραγματικά.
 
Έχω ακούσει αυτό το άλμπουμ ξεκίνησε με έναν από τους ήρωές μου, τον Jon Lord, και ένα αίτημα που έκανε όταν διαγνώσθηκε με καρκίνο. Είναι αλήθεια ;
 Ήταν μια τραγωδία…

Αυτά και άλλα πολλά ο πάντοτε χειμαρρώδης  David Coverdale εξομολογείται , προωθώντας τη νέα κυκλοφορία της μπάντας, το "The Purple Album" που την κριτική του μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Αναδημοσίευση από το www.classicrockrevisited.com

Επιμέλεια: Νότης Γκιλλανίδης