Ganzi Gun: "Με δουλειά, τρέλα και μπόλικη τύχη πιστεύουμε πως όλα μπορούν να γίνουν"
Γνώριμος από τα χρόνια τα παλιά ο Άκης Κοσμίδης πρόεδρος στην ανερχόμενη εταιρεία ROCK OF ANGELS RECORDS, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε για την αγορά του εξαιρετικού δίσκου των Reload, μου ανέφερε και μία άλλη ελπιδοφόρα μπάντα με νέο δίσκο.
Φυσικά ήταν οι εξαιρετικοί Ganzi Gun, που "με το φάρμακο του μυαλού"  (το όνομα GANZI GUN προέρχεται από την λέξη των Σουμέριων GAN-ZI-GUN-NU που σημαίνει το φάρμακο του μυαλού) που χορηγούν με   το μοντέρνο Hard Rock που παίζουν τη θεραπεία κάθε αμφιβολίας για τη  μουσικότητα παρά το νεαρό της ηλικίας τους.

Το συγκεκριμένο cd της μπάντας (Welcome to the Show ) το έχω "λιώσει" κυριολεκτικά, αλλά νομίζω πως σε κάθε εμφάνιση τους οι συνθέσεις απογειώνονται κυριολεκτικά από τους  Χρήστο Φακιόλα στη φωνή (με το ίνδαλμα του Axl Rose , ο τραγουδιστής μοιάζει σε  έκταση, χροιά  και ισχύ…), συνεπικουρούμενος από τους Θανάση Δαδακαρίδη και Διονύση Μπουραζάνη στις κιθάρες (τρελό κιθαριστικό δίδυμο σε παίξιμο και εμφάνιση).
Τους μετρονόμους στο μπάσο,  Μανώλη Μαθιουδάκη και στα "πετσιά" με τον "τυμπανοβασανιστή" Γιάννη Ψαράκη, στο δε δίσκο τους δίνουν  απτές εικόνες και ακούσματα του μουσικού ταλέντου  και του πάθους τους για τη μουσική που υπηρετούν και γουστάρουν!!
Το πρωτόλειο δημιούργημα τους, το  Welcome to the Show  κυκλοφόρησε από την ελληνική εταιρεία "ROAR! Rock of Angels Records".
Στα πλαίσια προβολής λοιπόν κάθε ελληνικής μελωδικής μπάντας από την ιστοσελίδα που ΑΓΑΠΑ, στηρίζει και προβάλλει τον κόπο και την προσπάθεια τους, την rocktime.gr, είχαμε την καλή συντυχία να μιλήσουμε με τους δημιουργούς του δίσκου και να παρουσιάζουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους!
 
Πώς δημιουργήθηκαν οι Ganzi Gun   και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής μουσικής…

GG: Οι Ganzi Gun δημιουργήθηκαν το 2011 από τους Μανώλη Μαθιουδάκη και Διονύση Μπουραζάνη. Στην αρχή ξεκινήσαμε ως μπάντα διασκευών, όμως με τον καιρό άρχισαν να γράφονται τα πρώτα κομμάτια. Μετά από πολλές αλλαγές στο line up, ήρθαν στα τέλη του 2012 οι Γιάννης Ψαράκης στα drums και ο Θανάσης Δαδακαρίδης στις κιθάρες. Τέλος το line up έκλεισε στα τέλη του 2013 όταν μπήκε ο Χρήστος Φακιόλας ως τραγουδιστής. Τον Μάρτιο του 2014 ξεκινήσαμε να ηχογραφούμε τον δίσκο μας. Στο ενδιάμεσο προσπαθήσαμε και κάναμε πολλά lives, ώστε να δείξουμε την δουλειά μας , να γνωρίσουμε καινούργιες μπάντες αλλά αποκτήσουμε και εμπειρίες. Είναι ωραίο πράγμα η σκηνή.

Ο τίτλος της μπάντας(το όνομα GANZI GUN προέρχεται από την λέξη των Σουμέριων GAN-ZI-GUN-NU που σημαίνει το φάρμακο του μυαλού) καταρχάς είναι επιλογή σημαδιακή; Ποιος ασχολείται με Σουμεριακή ιστορία; Και κατά δεύτερον ο τίτλος του δίσκου (Welcome to the Show)  είναι σημαδιακός, περιγραφικός για κάτι/κάποιον ή κάποια;
Σχετίζεται με τους στίχους και από πού αντλείτε έμπνευση για τη μουσική;

GG: Ξεφυλλίζοντας ένα βιβλίο διαβάσαμε την λέξη GAN-ZI-GUN-NU και αμέσως μας κέντρισε το ενδιαφέρον. Με λίγη τροποποίηση προέκυψε το GANZI GUN. Εντελώς τυχαία.
Ο τίτλος έχει να κάνει με εμάς. Είναι σημαδιακός γιατί θέλουμε να υποδεχθούμε τον κόσμο στην μουσική μας- show μας, μια και οι στίχοι και η μουσική μας δεν πατάνε σε ένα συγκεκριμένο θέμα…

Τί σημαίνει για εσάς καταξίωση στον ελληνικό χώρο και πώς θα έλθει /υπάρξει και η ευρωπαϊκή /παγκόσμια  αντίστοιχα;
GG: Έχουμε ρίξει και συνεχίζουμε να ρίχνουμε πολύ δουλειά και αγάπη για ό,τι κάνουμε. Για αρχή, είναι ένας πολύ δυναμικός τρόπος έκφρασης. Όταν μετά όλα αυτά έχουν μία ανταπόκριση από τον κόσμο, χαμογελάμε και βλέπουμε ότι αυτό που έχουμε στο κεφάλι μας μπορεί να εκφράζει και κάποιον τρίτο. Αυτή είναι για μας η καταξίωση και στην Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό. Το πώς θα προκύψει; Με δουλειά, τρέλα και μπόλικη τύχη πιστεύουμε πως όλα μπορούν να γίνουν.

Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρεάζουν στην κυκλοφορία αυτήν μουσικά;
GG: Ο καθένας μας έχει διαφορετικά ακούσματα. Από jazz blues μέχρι death και black metal. Αλλά η βάση είναι οι Metallica εποχής Load και Reload, οι Guns n Roses, οι Skid Row, οι Seether, Nickelback, Shinedown, Alice In Chains και γενικά η hard rock σκηνή της άλλης μεριάς του Ατλαντικού.


Όταν συνθέτετε , τι προκύπτει πρώτα: η μουσική ή οι στίχοι;
GG: Πραγματικά όπως κάτσει. Είτε το ένα, είτε το άλλο μπορούν να βοηθήσουν να βγει το άλλο. Κανόνες δεν έχουμε…

Με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε /περιοδεύατε  μαζί;
GG: Θα λέγαμε με τις επιρροές μας. Δεν γίνεται να μη θέλουμε να παίξουμε με αυτούς με τους οποίους πιάσαμε όργανο και φτιάξαμε μπάντα

Ποιος είναι ο "υπεύθυνος" για τους στίχους και τη μουσική;
GG: Όλοι. Σίγουρα κάποιος έχει την αρχική ιδέα, αλλά φιλτράρεται από όλους μας. Κάθε κομμάτι είναι διαφορετικό από τα άλλα και σε αυτό οφείλεται η διαφορετική σκοπιά του καθένα, σε συνδυασμό με τους άλλους. Στην τελική δεν θα κάναμε τίποτα αν δεν είμασταν ένα σώμα.

Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις ηχογραφήσεις; κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό θυμάστε;
GG: Η ατμόσφαιρα ήταν σχολείο! Με ό,τι συνεπάγεται! Και ο Bob Katsionis και ο David Prudent μας μάθανε πολλά και το κλίμα ήταν πολύ φιλικό.
Πολύ γέλιο ρίξαμε στις ηχογραφήσεις της φωνής. Πολλά πειράγματα και χαβαλές! Μια φορά ήταν λίγο κρυωμένος ο Χρίστος και σχεδόν φάγαμε το μισό session γελώντας μαζί του όταν δεν του έβγαινε η φωνή γιατί είχε τσαντιστεί!

 "Το μήνυμα σας στο μπουκάλι" για τους αναγνώστες του rocktime.gr;
GG: Πρώτα από όλα, να πιούν το περιεχόμενο του μπουκαλιού, ειδικά αν είναι ουίσκι και να αγαπούν την μουσική που τους εκφράζει. Είναι σημαντικό να παίρνεις πράγματα από την μουσική, γίνεσαι καλύτερος άνθρωπος. Υγεία και Welcome to our Show!!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη