Sunlight: "Σκληρή δουλειά και πίστη στον εαυτό σου"
Friday

19Jun

Sunlight: "Σκληρή δουλειά και πίστη στον εαυτό σου"

Δημοσιεύθηκε από:

19/06/2015

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4743
Νομίζω, ότι πλέον τα ελληνικά συγκροτήματα έχουν ξεφύγει από το σύνδρομο του φτωχού συγγενή σε σχέση με μπάντες του εξωτερικού.
Στα πλαίσια προβολής λοιπόν κάθε ελληνικής μελωδικής μπάντας από την ιστοσελίδα που ΑΓΑΠΑ, στηρίζει και προβάλλει τον κόπο και την προσπάθεια τους (www.rocktime.gr) είχαμε την καλή συγκυρία  να μιλήσουμε με τους δημιουργούς του δίσκου και να παρουσιάζουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους!
 
Πώς δημιουργήθηκαν οι Sunlight και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής hard/power/heavy μουσικής.
Οι Sunlight είναι μία μπάντα από την Αθήνα που ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 2009 όταν, μέσω ενός κοινού γνωστού, ήρθαν σε επαφή τα δύο από τα αρχικά μέλη ο Μάκης (Κιθάρα) και ο Πάνος (Πλήκτρα).
Το ύφος της μουσικής μας κυμαίνεται στο Hard Rock – Heavy Metal με Power στοιχεία. Η μπάντα μέσα σε αυτά τα χρόνια έχει δώσει πολλές ζωντανές εμφανίσεις σε μαγαζιά και φεστιβάλ της Ελλάδας. Έχουν γίνει αρκετές αλλαγές στο line – up με το σημερινό να αποτελείται από τους: Δημήτρη Γιαννακόπουλο (φωνητικά), Μάκη Καπώνη (Κιθάρα), Πάνο Αναστόπουλο (Πλήκτρα), Δημήτρη Καπουκάκη (Ντραμς), Χρήστο Ντάνο (πλήκτρα) και Πάνο Μούρτζινο (Μπάσο).
Στο διάστημα αυτό έχουμε κυκλοφορήσει ένα EP (Rockin’ all around - Δεκέμβρης 2011) και το πρόσφατο ολοκληρωμένο μας άλμπουμ “My Own Truth” (Μάιος 2015).
 
Ο τίτλος My Own Truth είναι σημαδιακός,  περιγραφικός για κάτι/κάποιον ή κάποια; Σχετίζεται με τους στίχους και από πού αντλείτε έμπνευση για τη μουσική;
Ο τίτλος My Own Truth συνοψίζει το νόημα των στίχων του τραγουδιού. Οι στίχοι αναφέρονται σε ένα προβληματισμένο άνθρωπο, ο οποίος προσπαθεί να βρει λύση στα προβλήματα που τον απασχολούν. Όλοι μας ζούμε μια τέτοια κατάσταση κάποια στιγμή στη ζωή μας. Οι στίχοι του τραγουδιού, αποτυπώνουν κάποια συναισθήματα ενός ανθρώπου, σε μία δύσκολη φάση του. Για μας άρχισε να συμβολίζει κάτι παραπάνω, από τη στιγμή που το τραγόυδι δημιουργήθηκε κ μπήκε στο δίσκο. Είναι το ομότιτλο τραγούδι του δίσκου μας κ αντα θα συμβολίζει το πρώτο μας δίσκο.Όσον αφορά τη μουσική μας, είναι επόχες που κάποιος από μας μπόρει να νιώσει έμπνευση και να δημιουργηθεί κάποιο τραγούδι, από κάποιο ερέθισμα , είτε στη καθημερινότητα μας είτε από συναισθήματα που νιώθουμε σε διάφορες φάσεις τις ζωής μας.
 
Τι σημαίνει για εσάς καταξίωση στον ελληνικό χώρο και πώς μπορεί να υπάρξει ευρωπαϊκή ή παγκόσμια αντίστοιχα;
Το να βλέπει κανείς κόσμο να μαζεύεται στα live shows και να αγκαλιάζει τα τραγούδια μας είναι η πραγματική επιβράβευση. Μόνο ο χρόνος μπορεί να σε κάνει καταξιωμένο, αλλά ο κόσμος είναι αυτός που έρχεται να ακούσει τη μουσική σου, συμμετέχει και δείχνει πάθος κατά τη διάρκεια του show. Αν το κοινό είναι παγκόσμιο τότε είσαι στην παγκόσμια...


Ποια συγκροτήματα  σας επηρεάζουν μουσικά στην παρθενική σας κυκλοφορία;
Κάθε μέλος τoυ γκρουπ έχει ξεχωριστές επιρροές, που ταυτίζονται όμως σε ένα βαθμό, κάτι το οποίο μπορεί να γίνει αντιληπτό ακούγοντας την πρώτη μας ολοκληρωμένη δουλειά. Συγκροτήματα με τα οποία μεγαλώσαμε και σίγουρα μας έχουν επηρεάσει στο ξεκίνημά μας θα λέγαμε πως είναι οι Deep Purple, Whitesnake, Queensryche, Iron Maiden, Helloween και άλλα.


Όταν συνθέτετε, τι προκύπτει πρώτα: η μουσική ή οι στίχοι;
Συνήθως πρώτα απ’όλα γράφουμε τη μουσική και ύστερα τους στίχους. Κάποιο μέλος της μπάντας όταν γράφει ένα τραγούδι έχει μια μελωδία σαν ιδέα και από κει και πέρα γράφει κάποιος τους στίχους πάνω σε αυτή.


Με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε /περιοδεύατε μαζί;
Σίγουρα με καταξιωμένες μπάντες με τις οποίες μεγαλώσαμε και σίγουρα μας έχουν επηρεάσει. Για παράδειγμα, όπως προαναφέραμε ορισμένες από αυτές, Whitesnake, Queensryche,  Iron Maiden, Helloween και άλλες. Αλλά φυσικά και με μπάντες στις οποίες παίζουν μαθητές μας και νιώθουμε περήφανοι που εξελίσσονται, κάτι το οποίο το έχουμε καταφέρει σε ένα βαθμό.

Ποιος είναι ο "υπεύθυνος" για τους πολύ όμορφους στίχους και τη μουσική;
Είμαστε μια μπάντα στην οποία λίγο πολύ γράφουμε όλοι, μουσική και στίχους. Αυτό φαίνεται σίγουρα και στο ύφος των τραγουδιών μας, ενώ είναι πολύ ευχάριστο πως στο δίσκο έχουν συμμετάσχει σε μεγάλο βαθμό πρώην μέλη της μπάντας όπως ο Νικόλας Αργυρίδης (Μπάσο) αλλά και φίλοι της, όπως ο αδερφός του Μάκη ο Σωτήρης (Στίχοι Struggle for Deliverance).
 

Το μήνυμα σας στο "μπουκάλι" για τους αναγνώστες του rocktime.gr;
Πρώτα απ’όλα να σας ευχαριστήσουμε για τη δυνατότητα που μας δίνετε να προβάλουμε τη δουλειά μας μέσα από τις στήλες σας. Επίσης, ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους μας στηρίζουν όλα αυτά τα χρόνια και πιστεύουν σε μας. Τέλος, να πούμε σε όλους να κάνουν αυτό που πραγματικά αγαπούν και να προσπαθήσουν να πραγματοποιήσουν τα όνειρα τους, είτε αυτό είναι η μουσική είτε κάτι άλλο. Θέλει σκληρή δουλειά αρκεί όμως να πιστέψεις στον εαυτό σου. Ελπίζουμε να σας δούμε όλους σύντομα στο επόμενο live!
 
Φίλοι, ευχαριστούμε για το  χρόνο σας  και μιλήσατε σε μας και στους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά.

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

Βρείτε τους Sunlight
https://www.facebook.com/SunlightTheBand

https://twitter.com/SunlightTheBand

https://www.reverbnation.com/sunlighttheband

https://www.youtube.com/user/SunlightTheBand


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs