Hungryheart: "Το νέο άλμπουμ πάει τον ήχο μας μπροστά"
Sunday

21Jun

Οι Ιταλοί Hungryheart είχαν εκπλήξει ευχάριστα πριν από λίγα χρόνια τους οπαδούς του μελωδικού hard rock και παρά τις δύο μόνο δισκογραφικές τους κυκλοφορίες έχουν κάνει αισθητή την παρουσία τους.
Είχαν δε εμφανιστεί  σε Αθήνα (16/3/12-Bat City) και  ο κιθαρίστας Κι ο Mario Percudani κιθαρίστας της μπάντας είχε δηλώσει:
"Η Ελλάδα είναι το δεύτερο σπίτι μου. Περνάω αρκετό χρόνο εκεί κάθε χρόνο. Αγαπώ τον Ελληνικό λαό και μπορώ να έχω μόνο καλές αναμνήσεις  από τις παραστάσεις μας εκεί". Τώρα και με την ευκαιρία της τρίτης κυκλοφορία της μπάντας άνοιξε την καρδιά του στο Rocktime.gr  αυτός και τα υπόλοιπα μέλη της μπάντας και μας μίλησαν για τα σχέδια και το μέλλον του γκρουπ …
Άλλωστε φαίνεται με αυτήν την κυκλοφορία , πως το τελευταίο χρονικό διάστημα οι Ιταλοί που ασχολούνται με το A.O.R  , αρχίζουν και σοβαρεύονται και να μην αναλώνονται σε φτηνά και βαρετά μελωδικά αναμασήματα.
Αν μάλιστα συνεχίσει να έχει  τόσες καλές κυκλοφορίες ο μεσογειακός νότος (Ελλάδα, Ιταλία, Ισπανία κατά πρώτο λόγο) τότε οι Σουηδοί που κυριαρχούν στο συγκεκριμένο ήχο τα τελευταία χρόνια βρήκαν ικανούς ανταγωνιστές.
Το μέλλον θα δείξει…
 

Η μπάντα επέστρεψε στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου δίσκου "Dirty Italian Job".
Πόσο διήρκεσε η διαδικασία της ηχογράφησης
;

Απαντά ο JOSH ZIGHETTI (φωνή):
 - Χαιρετούμε όλους σας στην ιστοσελίδα Rocktime.gr. Πρώτον, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ευκαιρία που μας δίνετε να παρουσιάσουμε τις λεπτομέρειες του νέου δίσκου!
Πέντε χρόνια πριν και έπειτα από την περιοδεία στην Ευρώπη για την προώθηση του δίσκου  "One Ticket To Paradise" , καθένας μας ασχολήθηκε με διάφορα παράπλευρα σχήματα και προσωπικές εργασίες, ιδιαίτερα ο Mario(κιθαρίστας) που ανέλαβε την διεύθυνση της εταιρείας  Tanzan Music Group και όλες τις συναφείς συνεργασίες! Παράλληλα συνεχίσαμε να γράφουμε και να συνθέτουμε το υλικό μας περιλαμβανομένων των συνθέσεων για το Dirty Italian Job.
 
Πολλοί λένε για το νέο δίσκο , ότι συνεχίζει από το τέλος του "Οne Ticket to Paradise" και κάποιοι άλλοι ότι επιστρέψατε στον ήχο του πρώτου σας δίσκου’ που πιστεύεις , ότι κινείται μουσικά ο νέος δίσκος σας;

Aπαντά ο PAOLO BOTTESCHI (τύμπανα)
:
- Νομίζω, ότι το  D.I.J. είναι πραγματικά νέος δίσκος από τους  Hungryheart!
Είναι αλήθεια, ότι αρκετοί αναγνωρίζουν τον ήχο και τις επιρροές του πρώτου μας δίσκου αλλά και του  "One ticket to paradise".
Έχουμε μία μελωδική μουσική ταυτότητα και το  "Dirty Italian Job" είναι ένας δίσκος, που περιλαμβάνει  όλη τη δουλειά μας και ταυτόχρονα πάει τον ήχο μας μπροστά , συνδυάζοντας διαφορετικά στυλ και γεύσεις μουσικές που όλα τους παρουσιάζουν κάθε μουσικό στοιχείο των  Hungryheart. Στην πραγματικότητα θεωρώ , ότι ο νέος δίσκος είναι πραγματική εξέλιξη στο ύφος των Hungryheart.
 
Μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια στο δίσκο είναι τα "Second Hand Love" (μου θυμίζει αρκετά το Wanted Dead or Alive των Bon Jovi) και το  "Bad Love", αλλά μήπως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τραγούδια για τα οποία είσαι ιδιαίτερα υπερήφανος-ως δημιουργός;

Απαντά ο STEFANO SCOLA (μπάσο).
 - Το γνωρίζω , ότι είμαι προκατειλημμένος αλλά είμαι περήφανος για όλες τις συνθέσεις  του δίσκου! Όλες οι συνθέσεις μου δημιουργούν διαφορετικά αισθήματα ή εικόνες…για παράδειγμα θλίψη και μελαγχολία το "Nothing but you" και το  "You can run" , ευτυχία και ήλιος στο "Shoreline" , δύναμη και κουράγιο στο "Right now" και στο "Rock Steady".
Θεωρώ , ότι τα κλειδιά αυτού του άλμπουμ είναι το αίσθημα και η μουσική χημεία που αισθανόμαστε παίζοντας κάθε τραγούδι του δίσκου και ελπίζω καθένας να μπορεί να το αισθανθεί (την σπόντα την απέφυγε).

Στο δίσκο έγινε παραγωγή από εσένα  Mario , αισθάνεσαι ότι αυτό σου έδωσε μεγαλύτερη ευχέρεια χειρισμού για να κατευθύνεις μουσικά τον ήχο εκεί που επιθυμούσες;

MARIO PERCUDANI κιθάρα:
Ναι, σίγουρα! Η φιλοδοξία μου στην παραγωγή ήταν να παρουσιάσει η μπάντα αυτό που είναι, δηλαδή πραγματικά ζωντανό ήχο! Νομίζω , ότι είναι μία ιδιαίτερη παραγωγή , που μπορείς να αισθανθείς τη δυναμικότητα κάθε σύνθεσης χωρίς  τεχνητούς ήχους …Έχοντας την δυνατότητα να ηχογραφώ το δίσκο από την αρχή μέχρι την τελική μίξη, με βοηθά να έχω τα κατάλληλα αποτελέσματα. Έπειτα το  mastering έγινε στην Καλιφόρνια από τον Brad Vance , έναν έμπειρο μηχανικό ήχου που έχει συνεργαστεί με μπάντες όπως οι  Foreigner, Mr. Big και πολλοί άλλοι.
 
Ποιο είναι το στιχουργικό θέμα ή το κύριο θέμα του δίσκου; Γιατί υπάρχει ο τίτλος "Dirty Italian Job"; MARIO PERCUDANI: Δεν είναι εύκολο να απαντήσω ακριβώς καθώς υπάρχουν πολλές ερμηνείες στον τίτλο.Είναι ειρωνικός τίτλος. Είμαστε Ιταλοί , αγαπάμε τη χώρα μας αλλά συχνά θα θέλαμε να φύγουμε μακριά από εδώ. Η Ιταλία όπως και η Ελλάδα , έχουν δώσει τόσα πολλά στον κόσμο, αλλά τώρα μοιάζει σα να ξεχάσαμε το παρελθόν μας και τόσες πολλές φορές μοιάζουμε να επιβιώνουμε αντί να ζούμε . Σε κάθε περίπτωση επίσης το να δημιουργείς μουσική εδώ είναι δύσκολο. Έτσι λοιπόν η βρώμικη Ιταλική δουλειά είναι επίσης ο τρόπος που ζούμε εδώ κάθε μέρα , προσπαθώντας να μην πάψουμε να ελπίζουμε σε αυτό που αγαπάμε ακόμη κι αν θα ήταν ευκολότερο να το κάνουμε σε μία άλλη γωνιά του κόσμου…

Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τη μουσική κατεύθυνση των νέων σας συνθέσεων συγκρίνοντάς τες με το πρώτο σας δίσκο;
STEFANO SCOLA: Λοιπόν οι Hungryheart έχουν μία σπουδαία εξέλιξη , όπως συμβαίνει για κάθε τι και σίγουρα ακόμη και το μουσικό ύφος μας είναι μία νέα μίξη  των επιρροών που είχαμε όλα αυτά τα χρόνια. Νομίζω , ότι το πρώτο μας άλμπουμ ήταν περισσότερο σε  sleazy , και αυτό γιατί η μπάντα έπαιζε έτσι την περίοδο τότε. Το  "Dirty Italian Job"  είναι μία μείξη διαφορετικών στυλ , όπως  funky , blues και φυσικά μελωδικό  Rock /AOR και αυτό φαίνεται στις ζωντανές εμφανίσεις μας μεταξύ των δύο άλμπουμ.

Αγαπώ τα τραγούδια σας και το νέο άλμπουμ είναι φοβερό! Τα τραγούδια είναι τόσο επιδραστικά και έχουν μερικά καταπληκτικές μελωδίες!
Ποιος συνήθως συνθέτει , γράφει τους στίχους και από πού εμπνέεστε;

PAOLO BOTTESCHI: Πολλές ευχαριστίες Rocktime! Είμαι τόσο χαρούμενος που σας αρέσει η μουσική μας! Ο σπουδαίος φίλος κι αδελφός Mario Percudani είναι η Καρδιά της συνθετικής /στιχουργικής μας παρουσίας! Το εξαιρετικό ταλέντο του βοηθά την έμπνευση μου. Όταν ο Mario παίζει την κιθάρα του , αισθάνομαι αμέσως τι πρέπει να κάμω. Αυτό το αίσθημα είναι πολύ δύσκολο να το βρεις και γιαυτό είμαι περήφανος! Κάθε μέλος των Hungryheart συνεισφέρει για να δημιουργηθεί ο ήχος μας αλλά χωρίς τις μουσικές ιδέες του Mario τίποτε δε θα συνέβαινε ,αυτή είναι η αλήθεια!
Η προσωπική μου έμπνευση  γεννιέται από όλη τη μουσική μου βιβλιοθήκη από τον Miles Davis μέχρι τους  Police, από τους Tower of Power μέχρι τους  Journey και τους Toto , από την ιταλική μελωδία έως τους  Led Zeppelin! Επίσης, από όλες τις προσωπικές και επαγγελματικές μου εμπειρίες που προέρχονται από το παίξιμο μου στα τύμπανα ,από κάθε νότα που παίζουμε και το  "Dirty Italian Job" είναι η τρανή απόδειξη!
 

Υπάρχουν κάποιες προγραμματισμένες ζωντανές εμφανίσεις  για την προώθηση του δίσκου; Υπάρχουν σκέψεις για εμφανίσεις στην Ελλάδα;
JOSH ZIGHETTI: Θα περιοδεύσουμε στην Ευρώπη και σίγουρα θα περάσουμε κι από την Ελλάδα , υπάρχουν και αρκετές εμφανίσεις στην Ιταλία  ήδη προγραμματισμένες και είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι με αυτό!!
Δράττομαι της ευκαιρίας για να ανακοινώσω ότι στις  27 του Ιούνη εμφανιζόμαστε στο Rugby Festival στην  πόλη Codogno (Λομβαρδία) της Ιταλίας, θα είναι μία παρουσίαση του  "Dirty Italian Job" και συνάμα ένα  party για την κυκλοφορία του δίσκου μας για τους οπαδούς και τους δημοσιογράφους!
Γνωρίζω , ότι είναι μακριά για σας αλλά η ικανοποίηση είναι εγγυημένη! Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι η επίσημη κυκλοφορία είναι στις 29 του Ιούνη!

Δύο σπουδαίες εμφανίσεις στη Θεσσαλονίκη (Rosewood festival, 18/3/12) και στην Αθήνα (16 /3 Bat City) το 2012; Ποιες είναι οι αναμνήσεις σας; JOSH ZIGHETTI: Συνεχώς θυμάμαι πόσο όμορφες στιγμές ζήσαμε! Στο  Rosewood Festival (Θεσσαλονίκη) και στο  Bat City στην όμορφη Αθήνα που είναι δύο πανέμορφοι συναυλιακοί χώροι με τους Έλληνες οπαδούς παρόντες.
Η πρώτη συναυλία έγινε στο  Bat City, το προσωπικό ήταν πολύ φιλικό , οι οπαδοί ενθουσιώδεις και χαιρετίσαμε καθέναν που συναντήσαμε. Υπήρχε και ένα   support συγκρότημα , οι  Heart Attack! Εξαιρετικοί τύποι και καλοί μουσικοί.  Δυστυχώς δεν είχαμε  χρόνο να τριγυρίσουμε στην  πόλη και να ευχαριστηθούμε την μεγαλοπρέπεια της ,  που είναι μία (η Αθήνα) από τις πιο όμορφες πόλεις στον κόσμο και αξίζει να την επισκεφθείς! Τέλος πάντων , την επόμενη μέρα επιβιβαστήκαμε σε ένα φθηνό τραίνο (σ.μ μάλλον αργοκίνητο εννοεί …) και μετακινηθήκαμε κατευθείαν από την εκπληκτική Αθήνα στη Βόρεια Ελλάδα διασχίζοντας απέραντες εκτάσεις γης, γέμισαν τα μάτια και η καρδιά μου πολλές φορές με δάκρυα. Λοιπόν, θυμάμαι ότι έπειτα κάναμε μία γρήγορη πρόβα στο βαγόνι μέσα και ήταν τόσο κωμικό και οι επιβάτες το διασκέδασαν, τέλος πάντων, η ίδια κατάσταση υπήρξε και στο Rosewood Festival , όπου συναντήσαμε μερικούς σπουδαίους φίλους!

Ήταν σπουδαίο ότι μοιραστήκαμε την σκηνή με εξαιρετικές μπάντες, όπως οι George Gakis n The Troublemakers  και οι  RedRum του καλού μας φίλου Michael Bormann, έχοντας πανέμορφες στιγμές που ποτέ δε θα ξεχάσω. Θέλω να σας ευχαριστήσω όλους παιδιά! Φυλάω κάθε μοναδικό λεπτό στην καρδιά μου για πάντα!
 
 

Τι επιφυλάσσει το μέλλον στο "ράφι" για τους  Hungryheart;
MARIO PERCUDANI: Έπειτα από την ημέρα της κυκλοφορίας του νέου δίσκου στις 29 Ιουνίου θα εμφανιστούμε ζωντανά στην Ιταλία και στο μεταξύ σχεδιάζουμε περιοδεία σε ευρωπαϊκές χώρες. Ελπίζουμε πραγματικά ότι θα έχουμε την ευκαιρία να ξαναπαίξουμε στην Ελλάδα! Μείνετε συντονισμένοι και καλή αντάμωση στην περιοδεία!!!
Ευχαριστούμε για την συνέντευξη , ευχαριστούμε όλους τους αναγνώστες και το προσωπικό του Rocktime.gr! You rock!!!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη


ENGLISH VERSION (INTERVIEW)


1. The band have returned to the studio for your new album "Dirty Italian Job", how long has this album been in the works? (JOSH ZIGHETTI)

Hi everyone at Rocktime, First, we would like to thank you for giving us an opportunity to explain the details of our new album.

Five years ago today, after we've toured in Europe for One Ticket To Paradise each one of us has been involved in side projects and private businnes, especially Mario who has started managing the Tanzan Music Group and all related collaborations .Nevertheless, we continued to write our own stuff,  including the new songs for Dirty Italian Job.

 

2. Some say this new album takes up where "Οne Ticket to Paradise" left off and others say it’s a return to the sound of your first album, where do you think this album falls? (PAOLO BOTTESCHI)

well, i think that DIJ is a real New album from Hungryheart!!! It’s true if some people ricognize the sound and the influece of the debut album and the second One ticket to paradise. We have a melodic rock identity, and Dirty Italian Job is an album that consolidates all our work and, at the same time, pushing forward our sound, using the mixture of different styles and musical tastes which marks every element of Hungryheart. in fact, i think that this new album is a great evolution of the Hungryheart style

 

3. Some of my favorite tracks off the album have to be "Second Hand Love"(reminds me a lot Bon Jovi’s Wanted Dead or Alive) and "Bad Love", but are there any particular tracks that you feel particularly proud of? (STEFANO SCOLA)

I know I’m biased, but I'm very proud of every song of this album. All songs send me a different feeling or image; for example sadness and melanchony in “Nothing but you” and “You can run”, happiness and sun in “Shoreline”, power and strenght in “Right now” and “Rock Steady. I think that the keywords of this album are feeling and alchemy, each song was played and built around an event or a particular feeling and I hope that everyone could feel it.

 

4. The album is produced by you, Mario, do you feel this gave you greater control into producing the album you wanted? (MARIO PERCUDANI)

Yes, for sure. My aim was to get a production that can reveals what the band really is, I mean our real live sound. I think it’s a genuine production, you can feel all the dynamics inside the songs, no artificial sounds. Having the chance to record the album right from the beginning to the final mix, it helps me to get this results. Then the mastering has been made in California by Brad Vance, a senior engineer who worked with great bands such as Foreigner, Mr. Big and many others.

 

5. What’s the lyrical concept or main theme of the album? Why a title like "Dirty Italian Job"? (MARIO PERCUDANI)

It’s not easy to answer properly since there are many meanings inside this title. It’s an ironic title.

We are Italian, we love our country but often we would like to run away from here. Italy, exactly as Greece, has given so much to the world, but now it looks like we forgot our past and so many times we feel like surviving instead of living. By the way, also making music is hard here now. So, the dirty Italian job is also the way we live every day, trying not to stop believing in what we love, even when it would be easier to do it in another corner of the world

 

6. How would describe the musical direction of the new songs compared to the debut album? (STEFANO SCOLA)

Well, Hungryheart had an important evolution, as happens for everything, and even our style is a new mixture of the inluences that we had in these years. I think the debut album was more sleazy, and that was what the band was in that period. “Dirty Italian Job” is a fusion between different styles as funky, blues and of course Melodic Rock /AOR, and this is what featured our lives between the two albums.

 

7. I love your songs, your new album is awesome! The songs are very infectious and feature some amazing melodies. Who usually writes them and where do they get your inspiration? (PAOLO BOTTESCHI)

Many thanks Rocktime!!!! I’m so glad and happy that You like our music! My great Friend and brother Mario Percudani is the Heart of our songwriting!!! His great talent helps my inspiration. When Mario play his guitar, i feel immediately what should I do. This is a feeling very hard to find, and i’m proud of this! every Hungryheart member contributes to make our sound, but without the musical ideas of Mario nothing would happen, this is the truth!! My personal inspiration born from all of my music library, from Miles Davis to Police, from Tower of Power to Journey and Toto, from Italian melody to Led Zeppelin!!! but, also all of my personal and professional experiences flowing in my drumming, and the total of everything is in each groove, in each fill I play, and Dirty Italian Job is an example of it!

 

8. Do you have any live commitments to promote the record? Any thoughts about Greece? (JOSH ZIGHETTI)

We are now about to tour through Europe and surely we will pass through Greece, a few Italian gigs are already fixed and we're very excited about that!

I'd take this opportunity to announce that on June 27 @ Rugby Festival in Codogno (LO) Italy there will be an amazing preview Dirty Italian Job release party show where we'll present the new album  to all fans and media.

I know is too far for you guys but the satisfaction’s guaranteed! So please don't miss it if you can! Bear in mind that officially the album will come out on June 29.

 

9.  Two great live gigs in Thessaloniki (Rosewood festival, 18/3/12) (16 /3 Bat City) Athens in 2012? Your memories? (JOSH ZIGHETTI)

I keep thinking about the good times we had. The Rosewood Festival (Thessaloniki) and Bat City in beautiful Athens are both stunning venues and greek fans too. First gig was at the Bat City, staff were very friendly and we were greeted by everyone we met.  There was a support band called .... They are very nice guys and good musicians! Unfortunatelly,we had no time to waste hanghing around the city for enjoyng the magnificence of one of the most beautiful city of the world, a really worthwhile stop! Anyway, the day after we took a cheap train and we moved stright away from the amazing Athens to South of Greece, passing through boundless lands...they sometimes filled my eyes and my heart to tears. Well, I remember when we had a fast-rehearsal on the wagon train, it was so funny and The people inside had fun. Anyway...same situation it was at Reedwood Festival where we met new great friends. It was amazing have shared the stage with great band such as George Gakis and Red Rum's Michael Bormhan, spending  beautiful moments that I can't never forget. I wanna thank you all of you guys! I'll cherish every single moment in my heart forever.

 

10. What does the future "hold in store" for Hungryheart? (MARIO PERCUDANI)

After the release date of the new album (June the 29th) we will start playing live in Italy and meanwhile we are planning a tour that will bring us in many European country. And we really hope to have the chance to play again in Greece! Stay tuned and see you on the road!

Thank you for this interview and thanks to all the readers and the Rocktime staff! You rock!
 
Notis Gillanidis

// Old Time Rock

// Live Favorites