Bob Katsionis "Δεν έπρεπε να αφήσω τους OUTLOUD σε δεύτερη μοίρα όλα αυτά τα χρόνια"
Οι Outloud ανακοίνωσαν την κυκλοφορία του πρώτου τους best of άλμπουμ και μία κουβέντα με τον πολυτάλαντο Bob Katsionis πάντα βγάζει ειδήσεις και πάντα έχει ενδιαφέρον. Ο ηγέτης των Outloud αποκαλύπτει με άμεσο και ειλικρινή τρόπο λεπτομέρειες από την μέχρι τώρα πορεία της μπάντας αλλά και τις εξελίξεις που συμβαίνουν στο γκρουπ αυτό το χρονικό διάστημα.
Το ελληνικό γκρουπ μετά από πολύ καιρό εμφανίζεται ζωντανά στις 4 Σεπτεμβρίου στη παραλία Αγγελοχωρίου Θεσσαλονίκης στο πρώτο Rock on The Beach Festival.
 Ας τον απολαύσουμε λοιπόν....
 


Σχετικά νωρίς δεν είναι  για μία καινούργια ουσιαστικά μπάντα,  μία best of κυκλοφορία;
Bob: Αυτό είναι για μας η πρόκληση! Πιστεύαμε ότι έχουμε πολλά καλά κομμάτια που κατά κάποιο τρόπο πάνε χαμένα. Επίσης οταν θα έρθει κάποιος σε ενα live μας πάντα μας ερωτάει "σε ποιο άλμπουμ είναι το τάδε τραγούδι;" και έχοντας ήδη 3 άλμπουμ και ένα ΕΡ δεν ξέρει τι να αγοράσει. Όποτε είπαμε να το κάνουμε! Είχαμε μάλιστα και μεγάλο πρόβλημα στο ποια κομμάτια έπρεπε να μπουν μέσα, αλλά εκεί μας βοήθησε και το νέο μας "αφεντικό" ο κύριος Κοσμίδης ο οποίος είναι και μεγάλος οπαδός της μπάντας που έκανε το tracklisting και έπεσε μέσα! Σε όλα αυτά προσθέσαμε και μια νέα διασκευή, αυτή τη φορά στο θρυλικό disco hit, "Im So Excited" και γενικά είμαστε πολύ περήφανοι για αυτό το Best Of album. Στην τελική πιστεύουμε πολύ στη μουσική μας και κανένας δε μπορεί να μας απαγορέψει να κυκλοφορήσουμε κάτι. Είναι και λίγο μια κίνηση prestige η οποία θέλει και..θάρρος να κάνεις.
 
Τι αλλαγές σε μέλη ή στη λειτουργία του γκρουπ έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια;
Bob: Το κύριο που άλλαξε είναι ότι το ιδρυτικό μας μέλος ο Tony Kash δεν είναι πια στην μπάντα. Ήταν μια δύσκολη απόφαση μιας και ήταν πολύ καλός μου φίλος αλλά το επίπεδο και οι απαιτήσεις ανέβηκαν πολύ γρήγορα και δεν ήταν απόλυτα έτοιμος, και φυσικά υπάρχει απόλυτη κατανόηση. Έχουμε πλέον νέο κιθαρίστα τον Δημήτρη Σκορδίλη ενώ στις θέσεις του μπάσου και τυμπάνων νομίζω ότι φέτος θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το τοπίο
 
Συνοπτικά μπορείτε να μας περιγράψετε τι είναι αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε στούντιο δισκογραφική σας κυκλοφορία και σε τι διαφέρει το ένα άλμπουμ από το άλλο;
Bob: υπάρχει μια όμορφη και σαφής εξέλιξη νομίζω. Το ντεμπούτο μας είναι σίγουρα πιο raw rock ίσως με λιγότερη Οutloud ταυτότητα μιας και ήταν να συνονθύλευμα επιρροών από όλους μας, βασισμένοι πάντα στις αρχικές ιδέες του Tony. Στο "Love Catastrophe" υπάρχει περισσότερη μελωδία και ο ήχος "καθάρισε" λίγο  περισσότερο, μπήκαν κάποια production tricks και άρχισε να AOR-ιζει λίγο περισσότερο για να φτάσουμε στο "Let's Get Serious" όπου πλέον η μουσική ήταν εξολοκλήρου δική μου υπόθεση και πλέον δεν ήθελα καμία ταμπέλα στην πλάτη μας. Είναι ο δίσκος για τον οποίο νιώθω περισσότερο περήφανος σε όλη μου την καριέρα μαζί με το "The Premonition" των Firewind και το δικό μου " Rest In Keys".
Σε αυτό βοήθησαν επίσης τα τύμπανα του George Kollias που έδωσαν τρομερό boost,η παράγωγη και η ελευθερία στις συνθέσεις. υπάρχουν μελωδίες, ριφφς, blast beats, μπαλάντες, power metal parts, 80'ς keyboards... ΤΑ ΠΑΝΤΑ!!!
 
Ποιο γεγονός ή ακόμα ποια συναυλία πιστεύετε ότι έχει σημαδέψει την πορεία του γκρουπ;
Bob: Πιστεύω ότι το πιο σημαντικό μας σημείο έως τώρα ήταν ότι "με το καλημέρα" είχαμε συμβόλαιο στην μεγαλύτερη AOR εταιρία την Frontiers. Αυτό μας έκανε να κοιταχτούμε μεταξύ μας και να πούμε "ουπς, μάλλον κάνουμε  κάτι πολύ καλά εδώ".
Για μένα πάντως, το σημαντικότερο βήμα είναι αυτό που κάναμε τώρα, με το να ενταχθούμε στο δυναμικό της ROAR. Λειτουργώ πάντα με το ένστικτο και παρόλο που όλοι ήταν σε φάση "τι πάτε να κάνετε" και παρά το ότι στα μάτια του κόσμου φαινόταν σαν "βήμα πίσω", εγώ πήρα αυτή την απόφαση και μέσα σε μισό χρόνο έχουν γίνει πολύ ωραία πράγματα ήδη, ενώ οι στόχοι μας είναι πλέον πολύ υψηλοί!
 


Οι Outloud  με το τρίτο άλμπουμ τους,  πιστεύω ότι έκλεισαν τον πρώτο σημαντικό κύκλο της διαδρομής τους. Συμμερίζεστε αυτήν την άποψη και ποια λάθη θα μπορούσατε να έχετε αποφύγει;
Bob: Ακριβώς έτσι είναι. Βασικά δεν κάναμε κανένα λάθος, απλά η μπάντα δεν προχώρησε γιατί εγώ ήμουν απασχολημένος στο φουλ με τους Firewind και δε μπορούσα να κάνω κανένα σχέδιο για live/tour  γιατί πάντα είχα τον φόβο μην κλειστεί κάτι άλλο και υπάρξει πρόβλημα. Όταν ο Gus έκανε το σόλο σχήμα του και βρήκαμε και μεις χρόνο να δουλέψουμε, εκεί  διαπίστωσα ότι δεν έπρεπε να αφήσω τους OUTLOUD τόσο σε δεύτερη μοίρα όλα αυτά τα χρόνια.
 
Να περιμένουμε αλλαγές στον ήχο ή στις συνθέσεις του συγκροτήματος  στο επόμενο άλμπουμ;
Bob: Όταν γράφω για OUTLOUD ποτέ δεν ξέρω που θα με βγάλει!  Μέχρι στιγμής έχουμε ένα aor super hit επίπεδου "I Was So Blind" και βαλε, ένα δεύτερο single με "μεγάλα" keyboards σε φάση HEAT, ένα υπέρ-γρήγορο με δισολιές σε στυλ maiden on steroids και ένα classic rock αλα -bon jovi arena rock! Επίσης θα αλλάξουμε παραγωγό και είμαστε μεταξύ κάποιων μεγάλων ονομάτων, αλλά αυτό ακόμα δεν το ξέρουμε! Ανταλλάσσουμε emails και μετά εγώ και ο Chandler επιλέγουμε βάσει ενστίκτου όπως πάντα! Εδώ να πω και ότι ο αγαπημένος μας Chandler είναι σε μεγάλη φόρμα και γραφεί τα καλυτέρα του φωνητικά "ever, just wait and see!"
 
Γιατί διαλέξατε να διασκευάσετε ένα κλασσικό χορευτικό  τραγούδι των ‘80ς και όχι ένα πιο "ροκ"  κομμάτι και με ποιο άλλο τραγούδι “κοντραρίστηκε” για να καταλήξετε στο "I'm So Excited" των Pointer Sisters;
Bob: Γιατί πολύ απλά δεν θα ήταν διασκευή απλά επανεκτέλεση με χειρότερη παραγωγή (γέλια)!  Το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν πάντα ένα από τα αγαπημένα μου, και  ήταν μέσα στην "feelgood" λίστα μου στο spotify και όταν άρχισα να το τζαμάρω διαπίστωσα ότι ήταν απλά ΤΕΛΕΙΟ στην κιθάρα και η διασκευή του έγινε σε μισή ώρα και η ηχογράφηση με όλη την μπάντα σε...δυο! Ο Chandler έκανε πολύ καλή δουλειά και το αποτέλεσμα είναι 100% OUTLOUD! Γενικά πάντως πιστεύω ότι οι διασκευές είναι το δυνατό μου σημείο!
 


Στον ήχο σας κυρίαρχο στοιχείο είναι ο συνδυασμός melodic hard rock και heavy metal ρυθμών. Πόσο συνειδητά δημιουργείται αυτό το αποτέλεσμα;
Bob: Έχει απλά να κάνει με το όταν γράφω μουσική να γράφω μόνο για να ικανοποιήσω εμένα και να γράψω τραγούδια ακριβώς όπως θα ήθελα να τα ακούσω απο κάποιον άλλον! Και αν σκεφτείς οτι ακούω Stratovarius το ίδιο ευχάριστα με Foreigner και HEAT και μετά μπορώ να εναλλάξω Muse και Ghost με Annihilator και Bon Jovi καταλαβαίνεις ότι απλά είμαι μεγάλος οπαδός της Μουσικής και απλά με τα συγκροτήματα που παίζω έχω την ευκαιρία να κάνω μουσική που μου αρέσει πραγματικά.
 
Στην Ευρώπη δεν έχετε  κάνει πολλές συναυλίες παρά το γεγονός ότι οι δίσκοι σας είναι εξαιρετικοί και αποθεώνονται από κοινό και κριτικούς. Ποια είναι τα προβλήματα που δεν σας αφήνουν να περιοδεύσετε πιο συχνά στο εξωτερικό.
Bob: Είναι απλά αυτό που σου είπα πριν. Έπρεπε να μείνω πιστός στο πρόγραμμα των Firewind οι όποιοι στο τέλος μπήκαν στον πάγο και έπρεπε να καλύψω πολύτιμο χρόνο μετά. Δε λέω ομως "χαμένο" χρόνο γιατί πραγματικά όσα κάναμε με Firewind αυτά τα χρόνια ήταν πολύτιμες εμπειρίες.
 
Αν είχατε την ευκαιρία να διαλέξετε μόνο τρία τραγούδια από όλη τη δισκογραφία σας, για έναν οπαδό του σκληρού ήχου  που δεν έχει ακούσει καθόλου τους Outloud. Ποια θα επιλέγατε;
Bob: (Γέλια), Εδώ δυσκολευτήκαμε να βρούμε 14,θες τρία;;; Οκ, λοιπόν έχουμε και λέμε: "We Run", "Bury The Knife" και "A While To Go".
 
Πως  κρίνετε προσπάθειες σαν το "Rock on The Beach Festival" στη Θεσσαλονίκη και τι να περιμένουν να δουν όσοι παραβρεθούν στο φεστιβάλ από τους Outloud;
Bob: Το Rock On The Beach είναι μια προσπάθεια που χαρακτηρίζεται ΜΟΝΟ από μεράκι και αγάπη για τη μουσική ΜΑΣ. Ο κύριος Κοσμίδης δεν πάει μα κάνει ούτε αρπαχτή όπως κάποιοι στο παρελθόν, ούτε να το παίξει "διοργανωτής συναυλιών" για να γίνει κάποιος. Είναι ένας ευυπόληπτος επιχειρηματίας που αγαπάει τη μουσική μας και έχοντας ζήσει όλη του τη ζωή στη Γερμανία και βλέποντας ότι στην Ελλάδα τα συγκροτήματα δεν έχουν πολλά να ζηλέψουν από τις εκεί μπάντες, θέλει να βοηθήσει την σκηνή μας.
Γι αυτό πρέπει και μεις να τον στηρίξουμε! Όλοι στη παραλία Αγγελοχωρίου στη Θεσσαλονίκη,  4-5 Σεπτέμβρη!!!
 
Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη