Bonfire: Αγαπούμε τους Έλληνες και το πάθος τους για τη μουσική!
Oι γερμανοί Bonfire ξαναέρχονται στη πατρίδα μας για εμφανίσεις σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα και έχουν στις αποσκευές τους ένα καινούργιο δίσκο. Το Rocktime.gr μίλησε με τον κιθαρίστα Hans Ziller και με τις λιτές του απαντήσεις έδωσε το στίγμα για την πορεία του συγκροτήματος.
Κατά ένα παράξενο τρόπο, όλα τα τραγούδια στο δίσκο "Glörious" έχουν βρει ένα ιδαίτερο τρόπο να "διεισδύουν" στο DNA μας, και επιπλέον κάνουν την όλη εμπειρία της ακρόασης  μία ιδιαίτερη ευχαρίστηση! Γιατί νομίζεις, ότι συμβαίνει αυτό;
Τα καλά τραγούδια θα το κάνουν αυτό, προσωπικά για μένα αυτό είναι ένα αναζωογονητικό άλμπουμ και  είχα το χρόνο να δημιουργήσω.  Έχοντας το χρόνο για  κάθε τραγούδι, δίνοντας του ό,τι χρειάζεται, αυτό φαίνεται στο τελικό αποτέλεσμα.
 
Νομίζω, ότι μερικές φορές οι στίχοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με τη μουσική. Κατά τη γνώμη μου, η μουσική οδηγεί τους ανθρώπους στους στίχους και οι στίχοι τους οδηγούν στο μήνυμα(…που δίνει το τραγούδι).Τι προκύπτει πρώτα για σένα;
Είναι αμφίπλευρος δρόμος κατά τη γνώμη μου, μερικές φορές ένας στίχος γράφει από μόνος του και φυσικά και γενναιόδωρα σου δίνει μία μελωδία. Άλλες φορές ένα δυνατό μουσικό  riff και η μελωδία μπορούν με κάποιο τρόπο να μου πουν μια ιστορία, που φυσικά "πετούν" μαζί.
 
Τι ενέπνευσε τον τίτλο του δίσκου "Glörious";
Αισθάνομαι, ότι όλοι οι άνθρωποι είναι Ένδοξοι! Η ζωή είναι Ένδοξη! Και δε θα πρέπει να τους/την κακοποιούμε ή να τους/την έχουμε ως δεδομένους.
 
Να λοιπόν που έχετε μία νέα κυκλοφορία, καινούργιο τραγουδιστή και νέα δισκογραφική εταιρεία. Είναι αυτό μία αναζωογονητική διαδικασία για τη μπάντα; Ποιες είναι οι προσδοκίες για το μέλλον;
Οι Bonfire είναι ένα οικείο όνομα! Το έχουμε 30 χρόνια. Μερικές φορές  τα πράγματα λιμνάζουν! Με την προσθήκη των νέων μελών δόθηκε στους Bonfire νέα πνοή ζωής και είναι σαν ένα αναγεννημένο παιδί που μεγαλώνοντας έχει πολλά να κάνει.
 
Πρόσφατα επιστρέψατε στην Ελλάδα για να εμφανιστείτε στο "CHANIA ROCK FESTIVAL" στην Κρήτη. Πώς σας φάνηκε η εμπειρία; Ποιες είναι οι εντυπώσεις σας από τα ελληνικά  festivals και το ελληνικό κοινό;
 Η παράσταση ήταν σπουδαία επειδή  οι έλληνες οπαδοί  την έκαναν σπουδαία! Οι Bonfire αγαπούν τους έλληνες και το πάθος τους για τη μουσική!
 
Πολύ σύντομα ακολουθεί ακόμη μία εμφάνιση στην ελληνική επικράτεια, συγκεκριμένα στο ROCK ON THE BEACH FESTIVAL της  Rock of Angels Records (σ.σ η δισκογραφική εταιρεία τους) αλλά και στην Αθήνα. Ποιες είναι οι προσδοκίες από αυτές τις εμφάνισεις;  Ετοιμάζετε κάτι ιδιαίτερο για μας αυτήν τη φορά;
 Όπως και στην προηγούμενη απάντηση, προείπα, γνωρίζω ότι οι έλληνες είναι πεινασμένοι να ροκάρουν! Αυτές λοιπόν οι εμφανίσεις θα είναι μαγικές!!
 
Είναι τιμή μας που συνομιλήσαμε και μάθαμε περισσότερα νέα για τη μπάντα. Ευχαριστούμε για την ώρα που διαθέσατε,  παρά το φορτωμένο πρόγραμμα σας,  για να κοινωνήσετε μαζί μας και με τους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά σας. Για να κλείσουμε, παρακαλώ στείλτε ένα μήνυμα στους έλληνες οπαδούς των  Bonfire .
 Οι Bonfire εκτιμούν οτιδήποτε εσείς και οι οπαδοί μας λένε και κάμουν! Προσβλέπουμε σε μία μακροχρόνια μουσική φιλία μαζί!
 
Συνέντευξη στο Nότη Γκιλλανίδη