Heart Attack: "H καταξίωση έρχεται βήμα-βήμα"
Wednesday

23Dec

Heart Attack: "H καταξίωση έρχεται βήμα-βήμα"

Δημοσιεύθηκε από:

23/12/2015

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4836
Έχοντας δει τους Heart Attack στην σκηνή με αγαπημένες μπάντες όπως οι Newman, Outloud, Work of Art, ο George Gakis, Danger Angel, Wild Rose και οι Hungry Heart και έχοντας ακούσει το Heart Attack E.P που μου έδωσε ο Μιχάλης Τάμπου (πρώην πληκτράς των Flying Mercury, Heart Attack) και με πληροφόρησε ότι ετοιμάζονταν ολοκληρωμένη κυκλοφορία της πρώην μπάντας του, ήμουν έτοιμος για σπουδαία πράγματα από την μπάντα!
Οι μουσικοί George Drimilis (ex-Raging Storm) στη φωνή και ο μπασίστας Nikos Michalakakos (Spitfire) παλιοί γνώριμοι/ ικανότατοι μουσικοί, έδιναν το στίγμα της μουσικής αρτιότητας. Την παραγωγή ανέλαβε ο ήδη καταξιωμένος μουσικοπαραγωγός  Bob Katsionis (Firewind, Outloud, Serious Black, Reload κτλ) και για μην έχει να ζηλέψει τίποτε η μπάντα από τις αλλοδαπές παρόμοιου ύφους, ο Tommy Hansen ανέλαβε το μιξάρισμα και την επεξεργασία του ήχου στα  Jailhouse studios της Δανίας όπου και οι Pretty Maids, Helloween, Rage και άλλες μπάντες που θαυμάζουμε στην Ελλάδα μας, κατέθεσαν τα μουσικά έργα τους με αξιοπρόσεκτα ηχητικά δημιουργήματα.
Ήταν λοιπόν φυσικό και επόμενο ο δίσκος μουσικά να φυσάει!!Βρήκαμε λοιπόν την ευκαιρία να ανακρίνουμε τον τραγουδιστή της μπάντας, τον πρόθυμο και φιλικότατο George Drimilis!!!
 
Καταρχάς, συγχαρητήρια για την νέα κυκλοφορία. Η πρώτη εντύπωση μετά από πολλαπλές ακροάσεις είναι ότι  η πρώτη αυτή ολοκληρωμένη κυκλοφορία σας είναι εξαιρετική! Η δική σου εντύπωση;

 Eυχαριστούμε πολύ! Κάναμε ό,τι καλύτερο μπορούσαμε σε ό,τι  αφορά την επιλογή των τραγουδιών, ώστε να είναι όσο πιο πολύπλευρο γίνεται το album αλλά και στους τομείς της ς παραγωγής, του master και του γενικότερου artwork. Δεν κρατήσαμε “καβάτζα” κάποιο υλικό για επόμενο δίσκο, θεωρώ ότι όλα τα τραγούδια στο cd έχουν λόγο ύπαρξης και μας ευχαριστεί ιδιαίτερα ότι κάθε ακροατής συνήθως ξεχωρίζει κάποιο διαφορετικό τραγούδι!
 
 Πώς δημιουργήθηκαν οι Heart Attack και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής hard/A.O.R μουσικής.
Ήταν ένα όνειρο ζωής για μένα...Υπηρέτησα για πολλά χρόνια μέσω διαφόρων σχημάτων το παραδοσιακό heavy metal,το οποίο επίσης λατρεύω, αλλά συνθετικά αυτά που έγραφα ήταν προς hard rock κατεύθυνση κι έτσι υπήρχαν όλα αυτά τα χρόνια αρκετά σχεδόν έτοιμα τραγούδια που ήθελα κάποια στιγμή να ακουστούν. Αρχικά με το Στέργιο (Ντίκο) στα drums,το Μιχάλη (Τάμπου) στα πλήκτρα, το Στέφανο στις κιθάρες που παραμένει ως σήμερα (Γεωργιτσόπουλος) και το  Γιώργο (Πατέλη) μοντάραμε παρέα τα πρώτα τραγούδια, κάναμε αρκετά live παίζοντας και πολλές διασκευές καθώς δεν υπήρχε πολύ δικό μας υλικό και σιγά,σιγά τα πράγματα πήραν το δρόμο τους  με εμφανίσεις κι εκτός Αθήνας παρέα με σημαντικά εγχώρια και ξένα group,αν και οι συχνές αλλαγές μελών επιβράδυναν την όλη πορεία της μπάντας που είχα στο μυαλό μου. Κάθε εμπόδιο για καλό όμως τελικά.
 
Ο τίτλος (Heart Revolution) είναι σημαδιακός, περιγραφικός για κάτι για κάποιον ή για κάποια; Σχετίζεται με τους στίχους και από πού αντλείτε έμπνευση για τη μουσική;
 Δεν σχετίζεται με κάποιο συγκεκριμένο τραγούδι αλλά εκφράζει την κεντρική ιδέα σ' αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε, δηλαδή το να επαναφέρουμε τη μελωδία και το συναίσθημα σε μια εποχή που κυριαρχεί η αγριότητα κι ο κυνισμός. Χρειάζεται μια επανάσταση καρδιάς τόσο στη μουσική μας, στην οποία έχουν προσκολληθεί διάφορα παράσιτα με τη βοήθεια των δισκογραφικών και του mainstream τύπου, τα οποία ουδεμία σχέση έχουν με τον ήχο που ορίστηκε ως heavy με μπάντες όπως οι Rainbow, οι Scorpions, οι Priest, οι Sabbath κλπ., αλλά και εσωτερικά στον καθένα μας καθώς γινόμαστε ολοένα και περισσότερο εγωιστές, απαιτητικοί και παρτάκηδες.
Όσον αφορά τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια σχετίζονται με εμπειρίες και καταστάσεις γύρω από τον έρωτα που είτε είναι προσωπικές είτε συμβαίνουν γύρω μας, ενώ για τη μουσική δεν υπάρχει κάποια πηγή, απλά δημιουργείς τις προϋποθέσεις και την ψυχική κατάσταση και τα κομμάτια του παζλ από κάπου έρχονται σιγά σιγά κι αυτό που έχεις να κάνεις είναι να τα βάλεις στη σειρά και να επιλέξεις ποια απ' αυτά μπορούν να δώσουν ένα καλό τελικό αποτέλεσμα
 

Σήμερα δυστυχώς οι μακροσκελείς περιοδείες έχουν πάψει ή ελαττωθεί  υπάρχουν σχέδια λοιπόν για συμμετοχή σε κάποια από τα ευρωπαϊκά φεστιβάλ του μελωδικού ήχου υπάρχει;
Όνειρα σίγουρα υπάρχουν, από 'κει και πέρα το να φτάσει κανείς στο επίπεδο που λες, χρειάζεται πολλή δουλειά, αφοσίωση και τύχη φυσικά. Μακάρι να γίνει κάποια στιγμή αλλά αυτό που προέχει είναι να καταξιωθούμε και να αποκτήσουμε ένα σημαντικό πυρήνα οπαδών εντός των τειχών.
 
Τί σημαίνει για εσάς καταξίωση στον ελληνικό χώρο και πώς θα έλθει και αν μπορεί να υπάρξει και η ευρωπαϊκή/παγκόσμια αντίστοιχα;
 Η καταξίωση έρχεται βήμα-βήμα όσο είσαι συνεπής και παρουσιάζεις σοβαρές δουλειές και τραγούδια. Το κοινό μπορεί να μην ακολουθήσει μαζικά για λόγους που ανέφερα  παραπάνω αλλά ο χρόνος είναι ο αμείλικτος κριτής όλων μας και όλων. Το να σπάσεις πλέον τα σύνορα είναι κάπως πιο εύκολο λόγω internet αλλά όπως είπα χρειάζεται μεγάλη δόση  τύχης.  
 
Όταν συνθέτετε , τι προκύπτει πρώτα: η μουσική ή οι στίχοι;
Συνήθως ένα μικρό τμήμα μουσικής  είναι αυτό που δίνει το έναυσμα, ντύνεται με λέξεις που σχετίζονται με την αίσθηση που αφήνει η μουσική αυτή κι από κει και πέρα αφού βρεθεί η κεντρική ιδέα για τους στίχους προχωράει το πράγμα κάπως  παράλληλα…
 
Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις «μακροχρόνιες» ηχογραφήσεις; κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό  που  θυμάστε;
 
Χαλαρή θα έλεγα και απόλυτα δημιουργική. Όσο ξεδιπλωνόταν το υλικό και με τη βοήθεια φυσικά του Bob (Katsionis) καταλαβαίναμε όλοι ότι πάει να βγει κάτι καλό. Μπορεί να κράτησαν πολύ χρονικά αλλά υπήρχαν πολλά διαλλείματα λόγω των διαφόρων υποχρεώσεων του Bob κι αυτό μας έδωσε την ευκαιρία να ωριμάσουν και να αναθεωρηθούν προς το καλύτερο κάποια πράγματα. Αυτό που θυμάμαι είναι ο μοναδικός τρόπος του Bob να παίρνει σαν καλός κόουτς το καλύτερο από τον καθένα μας φιλτράροντάς το παράλληλα, οι ιστορίες και οι εμπειρίες που μοιραζόταν μαζί μας για να μας χαλαρώσει και τα δύο  απίστευτα και πανταχού παρόντα γατόνια του metal.
Πολύ όμορφες και τιμητικές για μας στιγμές ήταν όταν γράφαμε με τους guest σε φωνή και κιθάρες για το Hellenic Forces, όπου κάθε παιδί με σεμνότητα και συναδελφική αλληλεγγύη αφιέρωνε σε μας λίγο από το χρόνο και την καλλιτεχνική του υπόσταση για να βγει ένα καλό         αποτέλεσμα. 
 
Ποια συγκροτήματα σας επηρεάζουν μουσικά στην παρθενική σας κυκλοφορία;
 Ίσως η πιο δύσκολη ερώτηση καθώς το αποτέλεσμα που ακούς είναι η συνισταμένη της μουσικής που ακούω εδώ και 25-30 χρόνια. Βασική επιρροή θα έλεγα ότι είναι οι Scorpions και οι Bon Jovi αλλά στο blender θεωρώ έχουν μπει και group όπως οι Royal Hunt, Pretty Maids και Riot.Με ποιες μπάντες θα χαιρόσαστε να μοιραστείτε την σκηνή;
Eίναι πάρα πολλές...Σε αυτές που ανέφερα πριν θα προσθέσω τους WASP, Europe και Whitesnake αλλά και μεγαθήρια που δεν ταιριάζουμε  μουσικά όπως οι Μaiden, Helloween και Manowar .
 
Ποια είναι η αίσθηση που έχετε για τα πλήκτρα στη μουσική;
 Eίναι απαραίτητο συστατικό όταν θέλει κανείς να κάνει μελωδική μουσική. Όπως σε όλα τα πράγματα όμως χρειάζεται ισορροπία με τις κιθάρες ώστε να μη χάνει σε δυναμική το όλο         αποτέλεσμα.
 
Πώς θα περιέγραφες τη μουσική και τις εμφανίσεις σας σε κάποιον χωρίς ακοή και χωρίς όραση , αντίστοιχα;
 Σε κάποιον χωρίς ακοή θα την περιέγραφα με ένα χαμόγελο και μια αγκαλιά που μας ενώνει όλους ψυχικά και κάποιος χωρίς όραση σίγουρα θα μπορούσε να νοιώσει την ενέργεια και τα θετικά vibes ανάτασης που θέλουμε να μεταδώσουμε κόντρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς παράγοντες που μας ωθούν σε στενάχωρες σκέψεις και αναλύσεις που μοιραία γεννά η σκληρή πραγματικότητα.
 
Το μήνυμα σας για τους αναγνώστες του rocktime.gr;

 Αυτό που λέω συνήθως είναι να ακούν όσο γίνεται μουσική που δημιουργεί ψυχική ανάταση και δεν τρέφει τα βίαια κατώτερα ανθρώπινα ένστικτα ούτε αυτά της παραίτησης και εσωστρέφειας που πολλοί θέλουν να επιβάλουν και να στηρίζουν τα Ελληνικά group λίγο περισσότερο από κάποιο αντίστοιχης αξίας ξένο συγκρότημα όχι από φιλανθρωπία ή σωβινισμό αλλά γιατί εκτός του δυσμενούς οικονομικού, οργανωτικού και σκυλο”έντεχνου” πολιτιστικού περιβάλλοντος υπάρχει και το γεωγραφικό μειονέκτημα που δυσκολεύει τις προσπάθειές μας να ακουστούμε και κυρίως να εμφανιστούμε εκτός Ελλάδας.  
 
Μία τελευταία ερώτηση προσωπική: πώς θα ήθελες και γιατί , να σε θυμούνται οι άνθρωποι;
Σαν ένα αληθινό και έντιμο μαχητή της ζωής και της τέχνης!!!
 
Ευχαριστούμε για τη διάθεση να μιλήσετε σε μας και στους οπαδούς σας για τη δουλειά σας.
 Κι εμείς ευχαριστούμε για τις πολύ ενδιαφέρουσες ερωτήσεις που επέτρεψαν να ξεδιπλώσουμε σκέψεις κι απόψεις γύρω από τη μουσική και τη ζωή γενικότερα.

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

Διαβάστε επίσης την κριτική,
Heart Attack: "Heart Revolution"