Lotus Emperor : Η μεγάλη μας αγάπη είναι η ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ!
Sunday

5Jun

Ένα από τα καλά κρυμμένα μυστικά της Ελληνικής “underground” ροκ σκηνής είναι και οι Lotus Emperor. Τους ανακάλυψα τυχαία, όταν στο Snuff Tobacco Store της Λάρισας μου τους πρότειναν ανεπιφύλακτα. Αγόρασα το διπλό βινύλιο, με το καταπληκτικό εξώφυλλο και αμέσως κόλλησα. Αποφάσισα λοιπόν να έρθω σε επαφή μαζί τους για μία συνέντευξη, ώστε να τους γνωρίσουμε καλύτερα και η Κωνσταντίνα μαζί με τον Στασινό ανταποκρίθηκαν με προθυμία στην πρόσκλησή μας.
Καταρχήν, αφού σας καλωσορίσουμε στο rocktime.gr, θα θέλαμε να μας δώσετε ορισμένες πληροφορίες για τους Lotus Emperor, για τα μέλη σας, καθώς και για τη σχέση σας με τους Screaming Fly.
Καταρχήν, σε ευχαριστούμε για την φιλοξενία και για την θετική σου ενέργεια για τους lotus emperor. Οι Lotus Emperor σχηματίστηκαν το 2012 από την Κωνσταντίνα Λατζάκη (φωνή) , τον Στασινό Παπασταθόπουλο (κιθάρα) , τον Φώτη Κοντό (μπάσο) και τον Ανδρέα Μπικουβαράκη (τύμπανα). Μετά από κάποιες συναυλίες και αφού έχουμε έτοιμο το υλικό μας , έρχεται η αποχώρηση του Ανδρέα από την μπάντα και την θέση του για τις ανάγκες της ηχογράφησης παίρνει ο Χρήστος Καλλιμάνης.
Σήμερα το σχήμα έχει ως εξής : Κωνσταντίνα , Στασινός και Πάνος Δημόπουλος (μπάσο-πλήκτρα) , ενώ σαν επίτιμο μέλος παραμένει ο Φώτης ο οποίος λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων είναι εκτός Αθηνών..
Η σχέση μας με τους Screaming Fly, ( εκτός ότι είναι πολύ καλοί φίλοι μας), παίζει μαζί τους μπάσο  ο Στασινός , καθώς επίσης είχαμε κ φιλική συμμετοχή του Στέφανου Φλώτσιου (τραγουδιστής και κιθαρίστας των Screaming Fly) σε κάποια κομμάτια μας.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε πριν έντεκα μήνες περίπου, εάν δεν με απατά η μνήμη μου. Πείτε μας  για την ηχογράφηση καθώς και για το εξώφυλλο του δίσκου, το οποίο πραγματικά είναι επικό.
Ο δίσκος κυκλοφόρησε το καλοκαίρι του 2015 σε 300 κόπιες, είναι διπλός και περιέχει 14 κομμάτια. Η ηχογράφηση έγινε το 2013-14 στο Subnoise Studio σε παραγωγή των Lotus Emperor – Χρήστο Καλλιμάνη – Κωστή Μαλούτα. Το mastering έγινε από τον Στέλιο Βλαχάκη. Όσον αφορά το εξώφυλλο και την πραγματικά καλή δουλειά , την έκανε ο φίλος μας ο Johnny Negri , ο οποίος έχει κάνει καταπληκτικές δουλειές γενικότερα  και τον εμπιστευτήκαμε με κλειστά μάτια..

Προσωπικά προμηθεύτηκα το δίσκο σε βινύλιο. Έχει κυκλοφορήσει και σε κάποιο άλλο format;
 Ναι , έχει κυκλοφορήσει και σε cd

Μιας που μιλάμε για βινύλια και λόγω του γεγονότος ότι έχουμε μια ολική επαναφορά αυτού, πιστεύετε ότι είναι μόδα και θα περάσει ή επανήλθε οριστικά;
Κατά την  προσωπική μας άποψη πιστεύουμε ότι έχει γίνει κ λίγο μόδα , αλλά το βινύλιο πάντα υπήρχε , πιστεύουμε κ ελπίζουμε ότι θα μείνει για καιρό.

Πώς θα χαρακτηρίζεται το είδος της μουσικής που παίζετε, δεδομένου του γεγονότος ότι οι ακροατές σας προέρχονται τόσο από το χώρο της psych, όσο και της doom μουσικής;
Η αλήθεια είναι ότι κ εμείς προσπαθήσαμε να χαρακτηρίσουμε την μουσική μας αρχικά,  λέγοντας ότι παίζουμε doom ‘n’ roll , αλλά τελικά επειδή δεν μας αρέσουν οι ταμπέλες , αφήνουμε στον ακροατή να χαρακτηρίσει την μουσική μας όπως επιθυμεί.
 
Ποιες είναι οι μουσικές σας προτιμήσεις και κατά πόσο σας επηρέασαν τη μουσική σας κατεύθυνση;
 
Οι μουσικές μας προτιμήσεις κινούνται γύρω από πολλούς ήχους , αλλά η μεγάλη μας αγάπη είναι η ΨΥΧΕΔΕΛΕΙΑ και γενικότερα ο heavy ήχος. Σίγουρα , όλα αυτά τα χρόνια , όλα μας τα ακούσματα , έχουν γίνει ένα κράμα ώστε να επηρεάσουν την μουσική μας κατεύθυνση.

Οι στίχοι σας που κινούνται θεματολογικά;
Οι στίχοι κινούνται γύρω από προσωπικές σκέψεις ή βιωματικές καταστάσεις δίχως κάποια συγκεκριμένη θεματολογία.

Βρισκόμαστε βέβαια στο τέλος της σεζόν. Γίνανε οι απαραίτητες συναυλίες για την προώθηση του δίσκου;
Οι απαραίτητες συναυλίες για την προώθηση του δίσκου δεν έχουν γίνει ακόμα (λόγω προσωπικών καταστάσεων) , από τον Σεπτέμβρη όμως υπολογίζουμε να είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε. (σ.σ. σύμφωνα με πληροφορίες το Σεπτέμβριο ανεβαίνουνε στη Λάρισα, οπότε θα τους απολαύσουμε και από κοντά).

Ποια είναι τα σχέδιά σας για το μέλλον;  
Τα σχέδια μας για το μέλλον είναι να εξελίξουμε όσο μπορούμε την μουσική μας , παίζοντας και δημιουργώντας .

Πόσο εύκολο ή δύσκολο είναι για μια μπάντα να κάνει καριέρα στην Ελλάδα και μάλιστα να βγάζει τα προς το ζην από τη μουσική;
 Πλέον τίποτα δεν είναι δύσκολο και τίποτα εύκολο αρκεί να το θέλεις πραγματικά. Ότι θέλεις μπορείς να κάνεις και εντός και εκτός Ελλάδας αρκεί να δουλεύεις οργανωμένα και να είσαι αληθινός. Όσον αφορά τα προς το ζην, αυτό είναι μια πονεμένη ιστορία… (χρήμα να έχεις να πληρώνεις).

Αφού σας ευχαριστήσουμε για τη συνέντευξη  θα θέλαμε να την κλείσετε εσείς με όποιον τρόπο θεωρείται καλύτερο.
Κλείνοντας θα θέλαμε να πούμε ότι σε αυτήν την σκοτεινή εποχή που ζούμε  όσο ζορίζουνε τα πράγματα, τόσο μεγαλύτερη ελπίζουμε να γίνεται η ανάγκη έκφρασης μέσω της τέχνης ,δημιουργώντας την μεγαλύτερη πολιτι(σμι)κή δύναμη προκαλώντας έκρηξη στα μυαλά των ανθρώπων για κάτι καλύτερο…
Σε ευχαριστούμε…

Συνέντευξη στον Δημήτρη Σαλτογιάννη