Η Lee Aaron εξομολογείται...
Friday

8Jul

Η Lee Aaron εξομολογείται...

Δημοσιεύθηκε από:

08/07/2016

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4572
Η Lee Aaron (Karen Lynn Greening, 21Ιουλίου, 1962) κάποτε θεωρούνταν βασίλισσα του Metal (Queen of Metal). Με έντονη παρουσία και στην Ευρώπη, είχε κυκλοφορήσει στην πατρίδα της τον Καναδά 12 δίσκους που είχαν μεγάλη αποδοχή από το rock κοινό αλλά σημείωσαν και εμπορική επιτυχία, όπως τα "Metal Queen", "Whatcha Do to My Body" και το "Sex with Love" στα 80ς και στις αρχές των 90ς!!!
Αποφασίζει λοιπόν στα 1997, να ασχοληθεί με την  jazz και τα blues…
 Η αλήθεια είναι ότι τραγουδά εξαιρετικά! Ήταν και είναι   ελκυστική γυναίκα, ικανότατη και ταλαντούχα μουσικοσυνθέτης τώρα λοιπόν που κυκλοφορεί για πρώτη φορά στην Αμερική το νέο της δίσκο "Fire and Gasoline", που σηματοδοτεί και την επιστροφή της στον επιτυχημένο, γνώριμο ήχο της rock, σπεύδουν περιοδικά(φυσικά και διαδικτυακά) καθώς και οι Αμερικανοί δημοσιογράφοι για συνεντεύξεις!
 Εξαφανίστηκαν πλέον τα δερμάτινα από το ντύσιμο της, τα μακριά μαλλιά καθώς και η heavy metal μουσική.  Είναι πλέον μία ώριμη κυρία που μπορεί και εμφανίζεται με την κόρη της και στα video-clip. Αισθαντικοί στίχοι πλέον στα τραγούδια που ερμηνεύει να συνεχίζουν όμως τη διάθεση για  party ...
 Περιδιαβαίνοντας λοιπόν το διαδίκτυο για να γράψω την κριτική για το νέο της δίσκο, διάβασα και την συνέντευξη που ενδεικτικά θα παραθέσουμε παρακάτω, όπου περιγράφει το συνεχές μουσικό της ταξίδι και μιλά για τη νέα της δημιουργία …
 
O δίσκος αυτός είναι η γνωριμία μου με τη μουσική σου (Σ.Σ αυτά που γράφουμε για τους Αμερικάνους δημοσιογράφους και τα μουσικά γούστα τους).Θα παρατηρούσα, ότι μεγάλωσα χωρίς να έχω καμία σχέση με τους δίσκους σου. Λυπάμαι, αλλά ήθελα να το ξεκαθαρίσω εκ των προτέρων…

Lee: Γιατί θα έπρεπε να με γνωρίζεις; Αυτός είναι ο πρώτος μου δίσκος στις Η.Π.Α. Είναι η δωδέκατη κυκλοφορία μου γενικά, αλλά η πρώτη μου εδώ. Υπέγραψα για την κυκλοφορία του πρώτου δίσκου όταν ήμουν 19 χρονών, αλλά είχαν τα δικαιώματα κυκλοφορίας, έτσι λοιπόν δεν είχα λόγο για οτιδήποτε άλλο. Όλα είναι θέμα πολιτικής (πωλήσεων).
 
Υπάρχουν πολλά είδη μουσικής στην κυκλοφορία σου. Φαίνεται πως έχεις τον πλήρη (μουσικά) έλεγχο αυτήν τη φορά;

Lee: Αισθάνομαι πως αυτό έκανα για πολύ καιρό. Έζησα στα  ‘80ς, όπου αντιμετωπιζόμουν ως ακατέργαστο προϊόν που μπορεί να αγοραστεί και να πουληθεί-μία γυναίκα που ήταν το αντικείμενο για πώληση. Ποτέ δεν ήμουν απόλυτα ικανοποιημένη με την τελική δημιουργία των δίσκων μου, διότι πολλοί "μάγειρες" ανακατεύονταν κατά την ώρα που το δημιουργούσαμε.
Θα σας πω μία αστεία ιστορία. Ήταν ο 5ος μου δίσκος να κυκλοφορήσει και είμαστε σε ένα μεγάλο δωμάτιο για να εξετάσουμε ποιος θα αναλάμβανε την παραγωγή του επόμενου δίσκου. Είχαν φέρει λοιπόν τον τύπο που είχε κάνει την παραγωγή των  Night Ranger.  Συναντηθήκαμε λοιπόν και, βασικά, στην συνάντηση είπε ότι δεν είχε ακούσει στην πραγματικότητα τίποτε από εμάς αλλά είχε τα δικαιώματα από ορισμένα τραγούδια που θεωρούσε ότι ήταν πραγματικά καλά για το δίσκο μου. Αποσυρθήκαμε λοιπόν από την συνάντηση και οι άνθρωποι της εταιρείας ήταν ενθουσιασμένοι που ήθελε να γίνει ο παραγωγός. Ούτε καν αναφέρεται  σε κάποιο από τα τραγούδια του δίσκου μου τελικά!
Πέρασα από όλα αυτά, έτσι όταν ήρθε η ώρα να κάνω αυτόν το δίσκο, έκανα ένα διάλλειμα επειδή είχα παιδιά πλέον μία δεκαετία έτσι λοιπόν ήμουν κατά κάποιο τρόπο απασχολημένη. Όταν λοιπόν ήρθε η ώρα σκέφθηκα, ότι μπορούσα να το κάνω όλο το εγχείρημα αυτό μόνη μου. Δε θα ήθελα βέβαια να ακουστεί ναρκισσιστικά!
 
Δεν ακούγεσαι καθόλου έτσι. Ενηλικιώθηκες, μεγάλωσες και έμαθες. Αυτό που ακούω, είναι αυτό που ακριβώς έκανες.
Lee: Συν-συνέθεσα το δίσκο με τον κιθαρίστα μου και έκανα και την παραγωγή. Τα περισσότερα τα έγραψα μόνη μου. Παράλληλα δημιούργησα και μία εταιρεία ετοίμων ενδυμάτων, την τρίτη που έχω. Το πιο ορθό που έχω να κάνω είναι να έχω καλή διανομή και μέχρι στιγμής αυτό φαντάζει να είναι καλό σχέδιο για το μέλλον.


Έχεις μία δυνατή φωνή. Στιχουργικά, έχεις άφθονο ταλέντο. Υπάρχουν μερικές συνθέσεις σου διασκεδαστικές αλλά υπάρχουν και ορισμένες συναισθηματικές και πολύ προσωπικές.
Lee: Νομίζω, ότι έχω όλα αυτά τα γνωρίσματα στην προσωπικότητα μου. Εγώ έχω μία εύθυμη πλευρά αλλά προσπαθώ να γράφω για καταστάσεις πραγματικά αυθεντικές δικές μου. Μερικές είναι αρκετά προσωπικές και άλλες είναι επιδράσεις από αναμνήσεις πραγματικά προσωπικές.
 Ξαναπήγα στο κολλέγιο μερικά χρόνια πριν και σπούδασα ψυχολογία. Είμαι τελείως εντυπωσιασμένη με την ανθρώπινη λειτουργία και τα κίνητρα  που μας ωθούν να κάνουμε ό,τι κάνουμε. Μερικές φορές επαναλαμβάνω τα ίδια λάθη ξανά και ξανά. Πιστεύω ό,τι αυτό υπάρχει στα τραγούδια του δίσκου.

Το "Heart Fix" είναι ένα καλό παράδειγμα.
 Lee:  Αυτό το τραγούδι είναι ένα παράδειγμα πως εμπλεκόμαστε με "ανθυγιεινά ζητήματα" και πόσο δύσκολο είναι να απεμπλακούμε από αυτά.
 
Υπάρχουν όμως και τραγούδια που ξεσηκώνουν… το ομότιτλο τραγούδι ("Fire and Gasoline"). 

 Lee: Το "Fire and Gasoline" είναι πραγματικά διασκεδαστικό.  Το τραγούδι ξεκίνησε απλά από ένα κιθαριστικό riff  που μου έστειλε ο  Sean (ο κιθαρίστας της).  Μου έστειλε μία iPhone memo ( τηλεφωνική λειτουργία υπενθύμισης) κάποιο μεσημέρι.  Ήταν ένα απλό, μικρό riff και προβληματιζόμουν τι να κάνω με αυτό. Το μετέφερα στο στούντιο ηχογράφησης και προγραμμάτισα αυτόν τον  funky drum ρυθμό.  Το τραγούδι "χτίστηκε" γύρω από αυτόν. Η "συμπεριφορά" της μουσικής   μου θυμίζει όταν μόλις είσαι σε μία σχέση και αυτή αμέσως δημιουργεί καταστάσεις αγάπης και μίσους. Η αγάπη είναι  εξαγνιστική. Είναι σχετικά με κάποιον που είναι με ένα άλλο άνθρωπο που είναι ανέντιμος και προφανώς είναι ανέντιμοι και όταν ακόμη ψεύδονται στους εαυτούς τους. Δε γνωρίζουν  εάν θα ήταν ευτυχέστεροι με ή χωρίς τον άνθρωπο αυτό…

Μία τελευταία:  σε αυτό το σημείο της ζωής σου θα σκεφτόσουν ποτέ να επιστρέψεις στο heavy metal;
 
Lee: Ωωωωωω αγόρι μου … με "βγάζεις τελείως στην σέντρα"... με εκθέτεις.  Δε με απασχολεί καθόλου εάν θα εκνευρίσω κάποιον με αυτό που θα πω! Ξέρεις, έχω ρωτηθεί πρόσφατα, στην πραγματικότητα για έναν δίσκο από μία εταιρεία. Με ρώτησαν εάν θέλω να κάνω έναν παραδοσιακό δίσκο σε περισσότερο   hard rock ή  metal ύφος , αλλά αισθάνομαι ότι θα έρθω σε σύγκρουση με αυτό που κυκλοφορώ τώρα. Δε θέλαν να γράψω εγώ τα τραγούδια. Η καρδιά μου δεν συμφωνεί με αυτό.
Ποτέ δεν έχω κάνει δίσκο που να ήμουν απλά η τραγουδίστρια και δε θα είχα γράψει τα τραγούδια. Αυτό δε μου αρέσει όταν δημιουργώ μουσική. Εάν θα επρόκειτο να κυκλοφορήσω δίσκο με διασκευές τουλάχιστον θα τις επέλεγα εγώ. Θα ήταν τραγούδια που θα σήμαιναν κάτι για μένα!

Επιμέλεια- Μετάφραση: Νότης Γκιλλανίδης
αναδημοσίευση από το www.classicrockrevisited.com