R. Medlocke: Tι αποκαλύπτει για τους νέους Blackfoot
Sunday

21Aug

R. Medlocke: Tι αποκαλύπτει για τους νέους Blackfoot

Δημοσιεύθηκε από:

21/08/2016

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4974
Ο Rickey Medlocke γεννημένος στις 17 Φεβρουαρίου του 1950 είναι ο θρυλικός Αμερικανός κιθαρίστας και frontman της εξαιρετικής μπάντας, που εκπροσωπεί δεκαετίες το southern rock, των Blackfoot και μέλος των υπέρτατων Lynyrd Skynyrd.
Κατά την πρώτη του παρουσία με τους  Lynyrd Skynyrd κατά έτη  1971-1972 έπαιξε τύμπανα και τραγούδησε ως πρώτη φωνή σε αρκετά τραγούδια της μπάντας που συμπεριλήφθηκαν στο δίσκο που κυκλοφόρησε στα  1978 με τίτλο "First and Last". Ο Medlocke εντάχθηκε στους  Blackfoot στα 1972 και αργότερα επέστρεψε στους  Lynyrd Skynyrd το 1996 ως κιθαρίστας τους και κυριότερος συνθέτης τους.
Όμως προτάθηκε στον  Medlocke, ότι θα μπορούσε να επανασυστήσει τους Blackfoot με νέα μέλη και να κρατήσει την μπάντα ενεργή! Ο  Rickey αντιλήφθηκε ότι θα μπορούσε να συνθέσει ή τουλάχιστον να συνυπογράψει και να παράγει το υλικό της μπάντας διασφαλίζοντας την αυθεντικότητα της.
Μετά από αρκετή περίσκεψη είπε το "ναι" και οι νέοι  Blackfoot είχαν γεννηθεί! Ο δίσκος κυκλοφόρησε με τίτλο "Southern Native" και ο Rickey Medlocke έχει ένα πελώριο χαμόγελο διότι πλέον οι  Blackfoot  δημιουργούν μία νέα γενιά οπαδών, κρατώντας παράλληλα τη γνήσια "Blackfoot εμπιστοσύνη".
  Στην συνέντευξη  που σας παραθέτουμε με την ευκαιρία του νέου δίσκου των Blackfoot, μαθαίνουμε ποιος, πως, που, πότε και γιατί σε μία γνήσια  rock and roll ιστορία μιας αναγέννησης!
 
Ο νέος δίσκος που κυκλοφόρησε η μπάντα είναι ατόφιο "Southern μάχιμο rock", φίλε μου.
Μα και βέβαια. Το  single κυκλοφορεί και στην πραγματικότητα είναι κάτι εξωπραγματικό. Πρώτα από όλα κάποιος φίλος μου, για την ακρίβεια ο μάνατζερ της μπάντας, ο Eric μου τηλεφώνησε για να μου πει, πως ένας φίλος του οδηγώντας στον διαπολιτειακό αυτοκινητόδρομο 95 άκουσε το  single, "Southern Native" σε έναν ραδιοφωνικό σταθμό στη νότια Φλόριντα. 
Λοιπόν, να σου πω και αυτό φίλε μου: μίλησα με κάνα δύο ντουζίνες δημοσιογράφους από την Ευρώπη όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ο καθένας από αυτούς, για την ακρίβεια όλοι, είναι ενθουσιασμένοι με τον δίσκο. Ένας δημοσιογράφος από Γερμανία που γράφει για ένα από τα μεγαλύτερα  rock περιοδικά εκεί και είναι και ελεύθερος αρθρογράφος στη Γαλλία μου: "Rickey, δεν υπάρχει κανένας rock δίσκος αυτήν την στιγμή που να μοιάζει με αυτόν. Θα μπορούσα να κάθομαι στο τηλέφωνο και να μιλώ μαζί σου για δύο ώρες μόνο για αυτόν το δίσκο"!!! Δε θα ήθελα να περιαυτολογήσω, αλλά μέχρι στιγμής τα πράγματα ακούγονται εξαιρετικά μέχρι στιγμής!

Είναι πραγματικά σπουδαίος δίσκος.  Μίλησε μας για το  "Whisky Train". Είναι καθαρόαιμο Southern Rock.
Ναι βέβαια χωρίς καμία αμφιβολία εννοώ, όπως γνωρίζεις αλλά και στην Ευρώπη γνωρίζουν ότι αυτό είναι ένα παλιό τραγούδι των Procol Harum. Με όποιον Ευρωπαίο μίλησα το γνωρίζει αυτό.

Βέβαια πλέον δεν ακούγεται ως Procol Harum!
Όχι, όταν το διασκεύασα, στην πραγματικότητα ο τύπος που το χρησιμοποίησε από εμένα ήταν στις αρχές των 90ς. Έτσι λοιπόν κατά κάποιον τρόπο το απέδωσαν με τον δικό τους τρόπο…Πώς συγκέντρωσες την μπάντα από την αρχή;
Αρχίσαμε λοιπόν με δύο μέλη, τον Tim Rossi και τον Brian Carpenter. Είναι δύο τύποι πολύ γνωστοί στην περιοχή εξαιτίας της μουσικότητας τους και εμφανιζόμενοι σε μικρά club της περιοχής. Έπαιζαν 3 και 4 sets τη βραδιά. Έπαιζαν αυτό το  blues rock και όταν τους είδαμε με τους υπόλοιπους  και μάλιστα ο  Eric τους γνώριζε λίγο. Ο Al και ο  Eric πήγαν να τους δουν ζωντανά και ο Al μου τηλεφώνησε για να μου πει: "Rickey, βρήκα τους δύο ανθρώπους γι’ αυτό το project".
 Ο Tim στην πραγματικότητα κατάγεται από τη Βοστώνη .Όταν τον είδα, εννοώ ότι είδα ορισμένα video του στα οποία δίδασκε κιθάρα και πραγματικά εντυπωσιάστηκα!!!Ήμουν του τύπου: "που κρυβόταν αυτός ο τύπος όλον αυτόν τον καιρό; " Στην πραγματικότητα ο  Tim είχε μία μπάντα στο Λος Άντζελες και εξασφάλισε δισκογραφικό συμβόλαιο, όμως διαλύθηκε η μπάντα και επέστρεψε πίσω στη Φλόριντα όπου συνάντησε τον Brian και μαζί του έπαιξε αρκετό καιρό. Στην πραγματικότητα οι δύο αυτοί τύποι είναι ικανότατοι στα όργανα τους, τους συγκρίνω με το δίδυμο Steve Vai / Bill Sheehan!
Αφού τους κλείσαμε βρήκαμε τον Matt Anastosi, τον ντράμερ μας. Έχει πολύ φυσικό παίξιμο.. έπειτα θέλαμε κάποιον για το διπλό ρόλο κιθαρίστα/τραγουδιστή. Κάναμε ακρόαση σε δύο μουσικούς: ο ένας ήταν σε παραδοσιακό ύφος blues και ο άλλος είχε φωνή rock, με blues επιρροές με φωνή για  club .Ήμουν σε αδιέξοδο, ώσπου ο μου τηλεφώνησε και μου είπε: "πώς θα σου φαινόταν εάν βάζαμε τον Tim στο στούντιο και εσύ τον καθοδηγούσες στον διπλό αυτό ρόλο;; ".
 
Θα ήσουν ο μέντορας του Tim δηλαδή.
Απάντησα: εντάξει ο Tim είναι καλός τραγουδιστής, παραδοσιακός αρκετά, και εγώ θα το σκεφτόμουν. Όταν το αναφέραμε στον Tim, αντέδρασε στο στυλ: "τι;;; " Του είπα: "Tim… εμπιστέψου με όπως σε εμπιστεύομαι και θα ηχογραφούμε ένα τραγούδι κάθε φορά. Θα σου δείξω τις μελωδίες και θα σου δείξω πώς να τις αποδώσεις…. ".
Rickey:  Όταν τελειώσαμε με τις κιθάρες, ολοκληρώθηκε ο δίσκος.Είχα τον Peter Keys που παίζει πλήκτρα στους Skynyrd, έτσι έπαιξε και στον δίσκο. σύζυγος μου  Stacy Michelle, που τραγουδά μαζί με τον Kid Rock, έκανε τα δεύτερα φωνητικά…ακούγεται ξεκάθαρα στο "Southern Native" …
 
Εξαιρετική φωνή.
Χρησιμοποίησα μία από τις κιθάρες του Brian May στις ηχογραφήσεις.
 
Ποιο είναι το σχέδιο σου για το συγκρότημα;
Καταρχάς δημιουργείς τον πρώτο δίσκο και είναι σαν "οδικός χάρτης" για την συνέχεια. Θα περιοδεύσουμε για αυτόν ο δίσκο σε Ευρώπη και ελπίζω σε Αυστραλία, Νέα Ζηλανδία, Ιαπωνία και ίσως στη Βόρεια Αμερική και στην Αμερική. Ήδη γράφουμε νέο υλικό. Εξελισσόμαστε ως μπάντα όχι μόνο στην περιοδεία αλλά και στο στούντιο.

Μία τελευταία ερώτηση: θα ακολουθήσουν (μουσικά…) οι Skynyrd τους Blackfoot;
Πιστεύω, ότι είναι μία εξαίρεση εξαιτίας της ιστορίας που έχουν οι δύο μπάντες… και ό,τι έχουν περάσει και το γεγονός ότι ο Gary Rossington είναι ο μοναδικός από τα αρχικά μέλη. Προσωπικά πιστεύω, ότι δεν έχουν μέλλον αρκετά λυπηρό αυτό. Αλλά από την άλλη βλέπω τους Kiss και θεωρώ ότι οι Kiss ακόμη είναι σπουδαίοι.

Επιμέλεια- Μετάφραση: Νότης Γκιλλανίδης
Αναδημοσίευση από το
classicrockrevisited.com