Outlasted: "Mη βαριέστε, μπείτε στην χορωδία"
Tuesday

11Oct

Outlasted: "Mη βαριέστε, μπείτε στην χορωδία"

Δημοσιεύθηκε από:

11/10/2016

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

4353
Το γένος του μελωδικού rock/A.O.R εμπλουτίσθηκε εδώ και λίγους μήνες από έναν ακόμη άξιο εκπρόσωπο της σκανδιναβικής χερσονήσου: τους Νορβηγούς OUTLASTED που με το εξαιρετικό πρωτόλειο τους "Into The Night" κατέλαβαν επάξια θέση στο στερέωμα των μελωδικών δημιουργών!
Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία, και διαμέσου της συνεργασίας του rocktime.gr  με την απόλυτη μελωδική ιστοσελίδα melodicrock.com, να συνομιλήσουμε με τον κιθαρίστα της μπάντας Terje Fløyli, που ολοπρόθυμα απαντά στις ερωτήσεις που του τέθηκαν.
 
Μίλησε μας για το νέο δίσκο, τι ενέπνευσε τον τίτλο "Into The Night" ;
Ευχαριστίες για την εξαιρετική παρουσίαση (του δίσκου) στην ιστοσελίδα σας.
Είμαστε πολύ υπερήφανοι για τον δίσκο και χαρούμενοι που σου αρέσει! Ο τίτλος του δίσκου είναι εμπνευσμένος από το τραγούδι του Russ Ballard ( δικός μας άνθρωπος ο Terje) "In the Night" που οι Freley’s Comet το διασκεύασαν στον πρώτο δίσκο τους με τον τίτλο  "Into the Night".
 
Κατά ένα παράξενο λόγο, όλα τα τραγούδια στο δίσκο "Into The Night" έχουν βρει ένα παράξενο τρόπο να "διεισδύουν" στο DNA μας, και επιπλέον κάνουν την όλη εμπειρία της ακρόασης  μία ιδιαίτερη ευχαρίστηση! Γιατί νομίζεις, ότι συμβαίνει αυτό;
 Ωωωω!! Ευχαριστώ!! Αυτός είναι σπουδαίος έπαινος! Η συνθετική διαδικασία  είναι πολύ σημαντική για μας και έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνοι και προσπάθεια  για να δημιουργήσουμε τα τραγούδια στην καλύτερη των δυνατοτήτων μας. Το σπουδαιότερο για μας είναι όταν συνθέτουμε τραγούδια, οι μελωδίες και οι χορωδιακές επωδοί. Το σύνθημα μας είναι βασικά "μη βαριέστε, μπείτε στην χορωδία"! Επίσης, οι επιρροές είναι μπάντες του κλασικού rock όπως οι  Foreigner, Journey, Bon Jovi και οι  Survivor. Πιθανόν αυτές οι επιρροές να μεταδόθηκαν και να είναι παρούσες στις συνθέσεις μας.

Νομίζω ότι μερικές φορές οι στίχοι έρχονται σε δεύτερη μοίρα σε σχέση με την μουσική. Η μουσική "ζωγραφίζει" στο μυαλό των ανθρώπων μέσω των στίχων και οι στίχοι μεταφέρουν το μήνυμα. Τί είναι πρώτο για σένα;
Ναι, συμφωνώ. Στο μελωδικό/A.O.R οι στίχοι ακολουθούν τη μουσική. Αυτό ισχύει και για μας βέβαια αλλά οι στίχοι είναι σημαντικοί για μας τώρα από ό,τι ήταν πριν μερικά χρόνια. Συνήθως ξεκινούμε με τη μουσική πρώτα και έπειτα γράφουμε στίχους που θα ταιριάζουν με τον ρυθμό και τη διάθεση του τραγουδιού. Οι στίχοι μερικές φορές μπορεί να είναι δύσκολο να προκύψουν επειδή δεν θέλεις να είσαι τόσο σοβαρός  αλλά πάντοτε λες κάτι που οι άνθρωποι μπορεί να είναι σχετικοί. Να δημιουργείς καλούς στίχους είναι ο καλλιτεχνικός τρόπος που σε προκαλεί να τελειοποιηθείς.
 

Υπάρχει κάποιος είδος  "μυστικής συνταγής" για την πληθώρα των σκανδιναβικών συγκροτημάτων, ερμηνευτών και καλλιτεχνών στον μελωδικό/A.O.R είδος;
 Δεν το γνωρίζω για να είμαι ειλικρινής. Αλλά νομίζω ότι οι μελωδίες ήταν πάντοτε σημαντικές στην σκανδιναβική παράδοση σύνθεσης τραγουδιών. Οι ABBA, Europe, Roxette και οι  A-ha είχαν πάντοτε εξαιρετικές μελωδίες, έτσι πιθανόν να είναι κάτι που "κουβαλάμε" στο DNA μας;
 
Συνήθως επιλέγω τα αγαπημένα μου τραγούδια για κάθε συνέντευξη και καλλιτέχνη, αλλά το δυσκολέψατε αυτή τη φορά! Ποια είναι τα δικά σου αγαπημένα τραγούδια και γιατί;
Μπορώ να ταυτιστώ με αυτό! Είναι δύσκολο να επιλέξεις το αγαπημένο σου τραγούδι επειδή τα αγαπώ όλα. Δεν υπάρχουν συμπληρώματα στο δίσκο και καθένα μπορεί να σταθεί μόνο του. Αλλά εάν έπρεπε να επιλέξω ένα αυτό θα ήταν το "Ghost Of Love". Μου αρέσει το σκοτεινό "κουπλέ" που καταλήγει σε "πιασάρικο" ρεφραίν! Οι στίχοι ταιριάζουν απόλυτα με το τραγούδι και το σόλο στην κιθάρα είναι πολύ μελωδικό. Έχει πολύ πλούσια μέρη στα πλήκτρα και ο Glenn τραγουδάει καταπληκτικά! Εκτός από αυτό μου αρέσουν και τα Someone Like You, Sacrifice, Anything For You, Living A Lie, Loving You Ain’t Easy, Live For Today και ούτω καθεξής. Με πιάνεις!(γέλια).
 
Ας μιλήσουμε για τη διαδικασία σύνθεσης του "Into The Night". Ποιος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία αυτών των υπέροχων τραγουδιών;
Ο δίσκος γράφτηκε από εμένα (στην κιθάρα) και τον Odd-Børge Hansen (πλήκτρα), με ένα τραγούδι να έχει συντεθεί από έναν εξωτερικό συνθέτη/συνεργάτη.
Αλλά στον επόμενο δίσκο θα  συνθέσουμε περισσότερο ως συγκρότημα.  Στόχος μας είναι να προάγουμε αυτό του είδους τη μουσικού στο επόμενο επίπεδο με μία καινούργια προσέγγιση και μοντέρνα παραγωγή. Ο Glenn είναι επιδεξιότατος στις ενορχηστρώσεις των φωνητικών αρμονιών και ο Odd-Børge Hansen είναι πραγματικά "μάγος" των πλήκτρων!

Ποιοι είναι οι αγαπημένοι σου κιθαρίστες/μπάντες από το παρελθόν και το παρόν, που σε έχουν επηρεάσει;
Είναι τόσοι άνθρωποι και τόσα συγκροτήματα που με έχουν επηρεάσει στο πέρασμα των χρόνων  που είναι δύσκολο να τους απαριθμήσω. Πάντοτε μου άρεσαν οι άνθρωποι του παρασκηνίου όπως   οι παραγωγοί, οι συνθέτες και οι τεχνικοί μίξης. Πρώτα από όλα όταν πρόκειται να ακούσω ένα κοιτάζω στο βιβλιαράκι του ποιος έχει κάνει τι στο δίσκο.  Αυτό είναι πολύ σπαστικό(γέλια)! Πάντοτε θαύμαζα το συνθετικό ύφος του Desmond Child και της Diane Warren. Εάν αναφερθούμε σε παραγωγούς ο  Michael Wagener (White Lion, Dokken κασι πολλοί άλλοι) και ο  Beau Hill (Warrant, Ratt και πολλοί άλλοι) έχουν κάνει την παραγωγή σε μερικούς εντυπωσιακούς δίσκους των  80’ς που θεωρούνται κλασικοί σήμερα. Οι δύο κιθαρίστες που με επηρέασαν  είναι ο John Norum (Europe) και ο Torstein Flakne (Stage Dolls) επειδή το παίξιμο τους στις πεντατονικές κλίμακες της κιθάρας είναι γεμάτο από μελωδίες. Η λίστα θα μπορούσε να συνεχιστεί αλλά νομίζω ότι είναι καλά για τώρα!
 

Θα περιοδεύσετε για την προώθηση του άλμπουμ σας; Υπάρχουν σκέψεις για την Ελλάδα;
Θα μας άρεσε να περιοδεύσουμε για την προώθηση του δίσκου αλλά προς το παρόν είναι κάπως δύσκολο να συμβεί αυτό διότι τα έξοδα είναι μεγάλα. Θα μπορούσαμε να δώσουμε μερικές παραστάσεις σε φεστιβάλ και παρόμοια αλλά είμαστε άγνωστοι ακόμη στους περισσότερους. Η φιλοδοξία μας είναι προς το παρόν να χτίσουμε μία βάση οπαδών, να δουλέψουμε με ένα που θα μπορεί να μας κλείσει παραστάσεις και να πάρουμε εμπειρίες από αυτά. Θα μας άρεσε να έρθουμε στην Ελλάδα το συντομότερο δυνατόν! Είστε πολύ υποστηρικτικοί και έχουμε πολλούς που μας ακολουθούν από Ελλάδα, Ιταλία και Ισπανία. Ελπίζουμε να έρθουμε και να παίξουμε για σας κάποια μέρα!

Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους OUTLASTED ;
Υπάρχουν αρκετά σπουδαία πράγματα που συμβαίνουν. Ο δίσκος έχει παγκόσμια κυκλοφορία σε όλα τα καταστήματα δίσκων συμπεριλαμβανομένων και της Βόρειας Αμερικής και της Ιαπωνίας! Μπορείτε να κατεβάσετε την ψηφιακή έκδοση από τα iTunes ή και ακόμη να το ακούσετε από τα Spotify και  Tidal. Ελεύθερα μπορείτε να δείτε τα στο YouTube και να δείξετε την ευαρέσκεια σας στην σελίδα μας στο Facebook .Επίσης, έχουμε αρχίσει και συνθέτουμε το επόμενο δίσκο μας σκοπεύοντας να ηχογραφήσουμε την επόμενη χρονιά και να τον κυκλοφορήσουμε στα 2018. Τα καινούργια τραγούδια θα είναι περισσότερο up-tempo . Λίγο περισσότερο heavy αλλά πάντοτε πολύ μελωδικά!
 
Είναι τιμητικό που συνομιλήσαμε  μαζί σας και μάθαμε  περισσότερα για τη μουσική σας και την δημιουργία σας. Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο που διαθέσατε για να  μιλήσετε σε μας και στους οπαδούς σας για το παρόν μουσικό έργο σας. Ποιο είναι το "message in a bottle" σου για τους αναγνώστες του rocktime.gr ;
Καλοσύνη σας! Ήταν πολύ ενδιαφέρουσα η συζήτηση μας και ευχαριστούμε για τις εξαιρετικές ερωτήσεις! Τσεκάρετε το δίσκο μας και πείτε μας τι σκέφτεστε γιαυτόν! Μπορείτε να επικοινωνήσετε e-mail: outlastedtheband@gmail.com ή στην ιστοσελίδα μας στο  Facebook. Keep on rocking!!!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη


                                        
                                 ENGLISH VERSION

1. A brilliant release …Tell us about the new album, what inspired the title "Into The Night"?

Thanks for the great review on your blog! We’re very proud of the album and happy to hear that you like it! The title of the album is inspired from the Russ Ballard song “In The Night” that Frehley’s Comet covered on their debut album as “Into The Night”. Being a fan of Russ Ballard’s songwriting and Ace Frehley’s guitar playing it’s us paying homage to both of them. The title is pure AOR/Melodic Rock to tell people right away what kind of music to expect.

2. In a quite bizarre manner, all those songs in "Into The Night" have found a way to "penetrate" into our DNA system, thus making the whole listening experience a sheer pleasure! Why do you think this happens?
Wow, thanks! That’s a great compliment! The songwriting process is very important to us and we have put a lot of time and effort into crafting the songs to the best of our abilities. The most important thing for us when writing songs is melodies, hooks and sing-along choruses. Our motto is basically “don’t bore us, get to the chorus!” Also, our influences are classic rock bands like Foreigner, Journey, Bon Jovi and Survivor. Maybe those influences have rubbed off and are present in our songs.

3. I think that sometimes the lyrics almost have to come second to the music. In my opinion, music draws people into the lyrics and lyrics draw them into the message. What comes first for you?
Yes, I agree. In the AOR/Melodic Rock genre lyrics tend come second to the music. This is kind of true for us as well, but lyrics are more important to us now than a few years ago. Usually we come up with the music first and then write lyrics that fit with the tempo and mood of the song. Lyrics can sometimes be hard to come up with because you don’t want to be too serious but still say something that people can relate to. Crafting good lyrics is an art form that is challenging to master.

4. Is there a "secret recipe" for the plethora of Scandinavian groups/voices in A.O.R/Melodic genre?
I don’t know, to be honest. But I do think that melodies have always been important in the Scandinavian tradition of songwriting. ABBA, Europe, Roxette and A-ha always have great melodies, so maybe that’s something we carry in our DNA?

5. I usually pick my favorites for every interview and artist, but have you made difficult this time! What are your favorites and why?
I can relate to that! It’s hard to pick a favorite song because I love all of them. There are no fillers on this album and each track stands on it’s own. But if I had to pick one it has to be “Ghost Of Love”. I love the moody verse that breaks into a catchy chorus! The lyrics suites the song and the guitar solo is very melodic. It has a lot of lush keyboard parts and Glenn sings amazing! Besides from that one I also like Someone Like You, Sacrifice, Anything For You, Living A Lie, Loving You Ain’t Easy, Live For Today and so on. Hahaha! You get the picture!

6. Let’s speak about the writing process of "Into The Night". Who is responsible for having come up with these magnificent songs?
The album was written by yours truly (guitar) and Odd-Børge Hansen (keyboards), with one song co-written by an outside writer. But for the next record we are writing more together as a band. Our goal is to take this kind of music to the next level with a fresh approach and modern production. Glenn is a master at arranging vocal harmonies and Odd-Børge is a real keyboard wiz!

7. What are your favorite guitar players/bands from the past and present that have influenced you?
There are so many people and bands that have influenced me over the years that it’s hard to narrow it down. I’ve always been interested in the people behind the scene like producers, songwriters and mixers. First thing I do when I play a CD is to look in the booklet to see who has done what on the record. That’s pretty geeky, haha! I’ve always liked the songwriting style of Desmond Child and Diane Warren. When it comes to producers I think both Michael Wagener (White Lion, Dokken and many more) and Beau Hill (Warrant, Ratt and many more) did some spectacular records in the 80’s that are classics today. Two guitar players that have influenced me is John Norum (Europe) and Torstein Flakne (Stage Dolls) because of their pentatonic based playing filled with a lot of melodies. The list could go on forever but I think that’s good for now!

8. Will you be touring to promote the album? Any thoughts about Greece?
We would love to tour to promote the album, but at the moment it’s a bit difficult to make that happen because of the costs involved. Maybe we could do some shows at festivals and stuff like that, but then again we are unknown to most people… Our goal at the moment is to build a fan base, work with a Management that can book shows for us and take things from there. We would love to come to Greece as soon as possible! You guys have really been supportive and we have many followers from Greece, Italy and Spain. We hope to come play for you some day!

9. What does the future "hold in store" for OUTLASTED?
A lot of great stuff is happening. The album has a world wide release and is out on all outlets including North-America and Japan! You can download the digital version from iTunes or even stream it from Spotify and Tidal. Please feel free to check out both videos on YouTube and like our Facebook page! We have also started writing for the sophomore album and will begin recording next year shooting for a 2018 release. The new songs are coming together nicely and it will be an amazing album with more up-tempo songs. A little bit heavier but still very melodic!

10. It is an honor talking with you and learning more about your music and your career. Thank you so much for taking time out of your busy schedule to speak to us and your fans about your work. What is your "message in a bottle" for readers of rocktime.gr?
You’re welcome! I had a lot of fun talking with you and thanks for the great questions! Please check out the album and let us know what you think. We can be contacted by e-mail: outlastedtheband@gmail.com or on our Facebook page. Keep on rocking!