Greek Scorpions FanClub: "You Give Me All I Need"
Monday

21Nov

Greek Scorpions FanClub: "You Give Me All I Need"

Δημοσιεύθηκε από:

21/11/2016

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

6057
Ένα από τα πιο δραστήρια και πιο ενεργα fan club στην χώρα μας είναι και εκείνο των Γεμανών Scorpions. Με σημαντικές και ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και πάρτυ σχετικά με το πιο αγαπημένο γκρουπ στην Ελλάδα ο υπεύθυνος του fan club αποκάλυψε μερικές ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες.
Γεια σου Αντώνη, χαίρομαι που συνομιλώ μαζί σου, πες μας λίγα λόγια για το Fan Club των Scorpions στην Ελλάδα;
Αν και σίγουρα η κίνηση θα έπρεπε να είχε γίνει πολύ καιρό πριν στα "καλά χρόνια" του γκρουπ, πίσω στο φθινόπωρο του ‘97 μια αγγελία στα γνωστά τότε Metal περιοδικά ήταν αρκετή για να μαζέψει κάποιους περίεργους αλλά και κάποια άτομα που είχαν μια κοινή αγάπη, τους Scorpions.
Ανταλλάχτηκαν τα πρώτα γράμματα(τα οποία έχουμε ακόμα στο αρχείο μας), τα πρώτα τηλέφωνα και καθιερώθηκε η συνάντηση των μελών για καφέ την πρώτη Κυριακή του κάθε μήνα. Οι πολύωρες συζητήσεις και τα κοινά ενδιαφέροντα έκαναν τους δεσμούς των μελών δυνατότερους και το fan club άρχισε να παίρνει σάρκα και οστά.
Έτσι άρχισαν τα πρώτα party, να κάνουν παρέα τα μέλη του fan club πέρα από τις συναντήσεις του club και όλα αυτά γέννησαν το θρυλικό fanzine "Hurricane", στις αρχές του 1998, με αφορμή την έλλειψη ενημέρωσης σχετικά με το συγκρότημα, την αδικαιολόγητη αδιαφορία του εγχώριου τύπου, αλλά και την ανάγκη να μοιραστείς τις απόψεις και τις σκέψεις σου με άλλους οπαδούς.
To fanzine "Hurricane" ενημερώνει τους φίλους μας για ό,τι σχετικό με το συγκρότημα και τα πρώην μέλη του (νέα, αφιερώματα, συνεντεύξεις, στίχοι, κ.α.), ενώ με το πέρασμα του χρόνου, την δημιουργία του site (το οποίο δυστυχώς λόγω τεχνικών προβλημάτων είναι ανενεργό και με την ευκαιρία κάνουμε έκκληση σε όποιον οπαδό θα μπορούσε να μας βοηθήσει να έρθει σε επαφή μαζί μας), αλλά και τον ερχομό του internet στην ζωή μας, το "Hurricane" κυκλοφορεί πλέον όποτε κρίνεται απαραίτητο.
Tα party συνεχίζονταν  και αποτέλεσαν ένα άλλο σημαντικό κομμάτι των δραστηριοτήτων του G.S.F.C .Τα μέλη γίνονταν όλο και περισσότερα, αφού όσοι έρχονται στα party περνάνε φανταστικά και γνωρίζουν καινούριους φίλους και έχουμε τη δυνατότητα να διασκεδάσουμε με τα μοναδικά τραγούδια των SCORPIONS, αλλά μάς δίνεται επίσης η αφορμή να προβάλουμε και σπάνιο υλικό του γκρουπ. Μοναδικές στιγμές όλα αυτά τα χρόνια από τον "Σεισμό" και το "Texas", μέχρι το "Revenge Of Rock" , το "Wild Thing", το "Outlaw", το "Singles", το "Rooster", "Legacy", "Crow"  και το "Hard Rock Cafe Athens".Δεν υπήρχε μαγαζί που να μην ξανακάλεσε τον fan club για party!
 Ο Uli Roth, ο Francis Buccholz, ο Jurgen Rosenthal, ο Pawel Maciwoda, ο Michael Schenker, o Herman Rarebell και o James Kottak (ο οποίος έπαιξε και μουσική, για τα μέλη του fan club μας, με την ακουστική του κιθάρα) βρέθηκαν κοντά μας σε party που διοργανώθηκαν προς τιμή τους, αλλά και οι Rudolf Schenker, Klaus Meine & Matthias Jabs έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον και την επιθυμία να παραβρεθούν κάποια στιγμή στο μέλλον!
Ο Klaus Meine, μιλώντας σε μέλη του fan club πριν την συναυλία των Σκορπιών στο Φάληρο (2009), έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο party του fan club στο Hard Rock Cafe με καλεσμένο τον Herman Rarebell, μένοντας εντυπωσιασμένος από τα σχόλια που του μετέφερε ο Herman, ενώ σε επίσημο μήνυμα προώθησης των συναυλιών του συγκροτήματος για το Mtv unplugged έκανε πάλι ιδιαίτερη αναφορά στα πάρτι του fan club μας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το GSFC, έχει προσκληθεί και από ραδιοφωνικούς σταθμούς, όπως ο Capital, Rock Fm, ERA Sport, Επικοινωνία Fm, Atlantis & Rockmachine.gr έτσι για να αναφέρω μερικούς, είτε για να παρουσιάσει το fanzine "Hurricane" , είτε για να παρουσιάσει τις δραστηριότητες του, ή απλά για να κάνει ένα ολοκληρωμένο αφιέρωμα στους "Σκορπιούς", με μεγάλη επιτυχία ξεκινώντας  με 1250 και 1800 ακροατές από Ελλάδα, Ρωσία, Χιλή, Καναδά, Αμερική, Αγγλία, Ιρλανδία, Γερμανία, Κύπρο, Αυστρία, Σουηδία, Ουγγαρία, Ολλανδία, Αυστραλία και Τουρκία, φτάσαμε να κάνουμε αφιερώματα με 11.000 ακροατές!
  Το Greek Scorpions Fan Club επίσης έχει βοηθήσει με κάθε τρόπο και τους διοργανωτές συναυλιών που έφεραν όλα αυτά τα χρόνια τους Scorpions ή ακόμα και πρώην μέλη τους (όπως ο Uli Jon Roth & Michael Schenker), είτε πουλώντας εισιτήρια για τις συναυλίες, είτε βοηθώντας στην προώθηση των συναυλιών, στην σύνταξη των δελτίων τύπου είτε αναλαμβάνοντας ακόμα και τα χρέη χορηγού επικοινωνίας, αλλά επίσης οργάνωσε και την συνέντευξη τύπου του Herman Rarebell, για την παρουσίαση του νέου του audio book "My life as a Scorpion", αλλά και της συλλογής "Herman's Collection".
Επίσης έχουν οργανωθεί εκδρομές για την παρακολούθηση συναυλιών στην Ελλάδα όπως όταν είχαμε βρεθεί  στην Θεσ/νίκη το 2004, 2005 & 2006,γυρίσαμε όλη την Ελλάδα στις περιοδείες του 2009 & 2010 αλλά και στο εξωτερικό, όπως στο φεστιβάλ του Wacken, Colmar, UΚ tour (05 ,06, 07 & 08) κτλ.
To ελληνικό Fan club των Scorpions, είναι μία μεγάλη οικογένεια, μία παρέα στην οποία, όποιος θέλει να μπει και να γίνει "ενεργό" μέλος του, δεν έχει παρά να στείλει τα στοιχεία του (κινητό & mail) στις σελίδες μας στο facebook (Greek Scorpions Fan Club & Officlal Greek Scorpions Fan Club) ή στο mail μας info@scorpions.gr,  ώστε να ενημερώνεται για τις εκδηλώσεις του fan club, αφού επιλογή μας είναι να μην ζητάμε κάποιο ποσό για εγγραφή μελών, ώστε να συμμετέχει σε αυτό, όποιος θέλει, όσο θέλει.

Ποια είναι τα μουσικά όνειρα του Fan Club των Scorpions στην Ελλάδα;
 Χμ…ενδιαφέρουσα ερώτηση Νότη, από την μία θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές και να είμαστε χαρούμενοι από το γεγονός του ότι όχι μόνο που τους είδαμε φέτος το καλοκαίρι, αλλά η εμφάνιση τους ήταν μοναδική από την άλλη, η αλήθεια είναι ότι μετά τις συναυλίες του 2007 & 2009 που είδαμε επιτέλους και εδώ τους Scorpions μαζί με παλιά μέλη, ένα Reunion θα ήταν πραγματικά το όνειρο μας και όχι μόνο για περιοδεία, αλλά και για δίσκο με τον μόνο άνθρωπο που πραγματικά μπορεί να βγάλει τον ήχο τους, αφού τον δημιούργησαν μαζί, με τον Dieter. Φυσικά όταν μιλάμε για Reunion μιλάμε για Rudy, Klaus, Matthias, Herman, Francis, Uli & Michael, θα ήταν πραγματικά το απόλυτο όνειρο μας, όσο για τους παλαιότερους οπαδούς, όσο και για τους νεότερους.


Ποια είναι η σημαντικότερη στιγμή του Fan Club των Scorpions;
Για ένα fan club ενεργό για 19 χρόνια, είναι λίγο δύσκολο να αναφερθώ σε μία στιγμή. Το Fan Club καταρχήν μας χάρισε πολλούς νέους φίλους , μετά είχαμε και έναν γάμο που απέφερε ένα παιδάκι το οποίο και φαίνεται στο MTV unplugged dvd των Scorpions, βέβαια τα πρώτα πάρτυ με καλεσμένους Σκορπιούς θα τα θυμόμαστε για πάντα όμως ποιος θα μπορούσε να ξεχάσει τα πάρτυ με τον Herman για τα 10 χρόνια του fan club ή αυτό πριν την συναυλία του 2009, με τον Herman πάλι , ή το πάρτυ παρουσίασης του δίσκου "Sting in the tail" όπου είχε τόσο κόσμο που μας είπαν φίλοι έκαναν και 10 (!!!) λεπτά να ανέβουν τα σκαλάκια του  Hard Rock Café, ή τα πάρτυ με τον Kottak σε Αθήνα και Θεσ/κη. τα ταξίδια να τους δούμε…οι φιλίες που είναι και το μεγαλύτερο κέρδος….

Ποιοι είναι οι 5 αγαπημένοι σου Scorpions δίσκοι και πρόσθεσε ένα μικρό σχόλιο για τον καθένα!
Λυπάμαι, εδώ θα κλέψω ποτέ δεν μπόρεσα να ξεχωρίσω κάποιον δίσκο τους από το "Fly to the Rainbow" έως το Savage Amusement"…. είναι όλοι τους 1000/100, είναι θέμα διάθεσης ποιος μπορεί να είναι αγαπημένος σήμερα και ποιος αύριο όμως για τα σχόλια, θα παραπέμψω τους φίλους μας σε ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο που διάβασα αυτό το καλοκαίρι, το German Metal Machine…Scorpions in the 70s όπου γνωστοί μουσικοί μιλάνε για το πώς επηρεάστηκαν από τους Scorpions.

Αγαπημένοι μουσικοί των Scorpions ποιοι και γιατί;
Είναι γνωστό ότι οι Scorpions έφτιαξαν τον μύθο τους όταν δούλευαν σαν ομάδα, οπότε, όσο χαλούσε αυτή η χημεία, κάτι χανόταν, σε αυτήν την ομάδα φυσικά θα βάλω μέσα και τον Dieter, οπότε μιλάμε για τους Rudy, Klaus, Francis, Herman, Matthias, Uli & Dieter
 
Ποια είναι, τα πιστεύεις και εύχεσαι να είναι τα επόμενα βήματα των Scorpions αλλά και του Fan Club των Scorpions ;
Πραγματικά θα ήθελα άλλον ένα δίσκο….φυσικά όπως προείπα το καλό σενάριο θα ήταν κάτι Reunion με τον Dieter, όμως επειδή έχουν να πούνε ακόμα πράγματα και ο τελευταίος δίσκος αδικήθηκε πρώτα από τους ίδιους που έβαλαν τα κομμάτια στον δίσκο με λάθος (κάποια fillers μπήκαν στον κανονικό δίσκο ενώ κάποια bonus ήταν πάρα πολύ καλά κομμάτια αλλά δεν τα έμαθε ο πολύς κόσμος) σειρά και μετά από  την παραγωγή που ήθελε λίγο όγκο ακόμα. Όσο για το fan club, τι να πω, το 2017,κλείνουμε τα 20 (!!!)χρόνια…απίστευτο…ήδη η πορεία του έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

 Πόσο εύκολο είναι για ένα Rock μουσικό Fan Club στην Ελλάδα, να υπάρξει, να συντηρηθεί και να συσπειρώσει τους οπαδούς της μπάντας;
Δεν είναι εύκολο, όμως εάν θέλει να έχει διάρκεια θα πρέπει να πλαισιωθεί με άτομα που πραγματικά αγαπάνε και γνωρίζουν σε βάθος την μουσική πορεία του συγκροτήματος….τώρα βέβαια με το facebook είναι εύκολο για κάποιον να ανοίξει μία σελίδα και να λέει πχ ότι είναι το f.c. του ταδε στην Ελλάδα.

Υπήρξαν στιγμές στη διάρκεια της πορεία του Fan Club των Scorpions που σκέφτηκες να τα παρατήσεις, που ένοιωσες ότι δεν βγάζει πουθενά;
Κοίτα Νότη, η αρχή του Fan club( έγινε στα χρόνια παρακμής των Scorpions που ξεκίνησε με το "Pure Instinct" και την απώλεια ενός σημαντικού μέλους, οπότε μετά τον αρχικό ενθουσιασμό της δημιουργίας του fan club και των νέων φίλων που ερχόταν στην παρέα μας, το συγκρότημα και οι επιλογές του δεν μας βοηθούσαν στο να χαρούμε και να γιορτάσουμε το παρόν και το μέλλον των σκορπιών…
 
Τι σου αρέσει να ακούς περισσότερο αυτό τον καιρό από Scorpions ;
Χμ….ποτέ δεν ακούω μόνο έναν δίσκο τους, τις καλές μέρες ή πριν βγω, μπορεί να βάλω 2 δίσκους '80s και έναν '70s ή το "Face the Ηeat", ενώ τις πιο χειμερινές, θα βάλω 2 από τα '70s και έναν '80s ή το "Sting in the Tail" ή ακόμα και το Return to forever !!!!

Τι σημαίνουν για σένα οι Scorpions και ποια η γνώμη σου για το σημερινή εικόνα της μπάντας , καθώς και για την σχέση τους με το Ελληνικό κοινό;
Κοίτα, για μένα είναι η αρχή της μουσικής…και όχι μόνο για μένα, οι Scorpions είχαν την μοναδικότητα να κάνουν γενιές μουσικόφιλων να ασχοληθούνε με αυτό το είδος μουσικής και αυτό μόνο τυχαίο δεν είναι…και αν στεφτεί κανείς ότι δεν είχαν καμία εταιρία να τους σπρώχνει κατάφεραν με την δουλειά τους, την επιμονή και την υπομονή τους, να κατακτήσουν τον κόσμο, πολλές φορες και για πολύ καιρό, αυτό δεν είναι μόνο εντυπωσιακό, αλλά θα πρέπει να είναι και πηγή έμπνευσης για τον καθένα μας. Θα πρότεινα το βιβλίο του Herman Rarebell, που μιλάει αναλυτικά για το πώς ξεκίνησε και δεν είναι τυχαίο ότι έγραψε τους στίχους του "Make it real" & "Don’t stop at the top".
Την σχέση τους με το ελληνικό κοινό  την ξέρουμε όλοι όλα αυτά τα χρόνια και μας το έδειξαν και με την ηχογράφηση του Mtv Unplugged.
Όπως είδαμε όλοι φέτος το καλοκαίρι το γκρουπ είναι σε φοβερή κατάσταση και επειδή είχα την ευκαιρία μέσα στον τελευταίο χρόνο να τους δω 3 φορές, μπορώ να πω με σιγουριά ότι κάθε βράδυ παίζουν σαν να είναι η τελευταία συναυλία τους!!!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

// Old Time Rock

// Live Favorites