Hell in The Club: Καλοκουρδισμένο Rock 'n' Roll από την Ιταλία
Saturday

12Nov

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε το μοναδικό SLEAZE N' ROLL festival με τις συμμετέχουσες μπάντες, που ανέβηκαν στη σκηνή του Second Skin Live Stage στο Γκάζι στις 15 Οκτώβρη του 2016, στα καλύτερα τους ενώ ήδη ετοιμάζεται το δεύτερο στις 6 και 7 Απριλίου 2017 στο club Modu.
Το Rocktime.gr στηρίζοντας το μουσικό αυτό γεγονός ήδη ανέσυρε από το πλούσιο αρχείο των συντακτών του την παρουσίαση της περσινής εμφανισή των Hell in The Club…
Γράψαμε στην παρουσίαση του  μουσικού δρώμενου: " Και  η "κατεδάφιση" του club ολοκληρώθηκε από τους Ιταλιάνους Hell in the Club που με το περίτεχνο και καλοδουλεμένο Rock'n'roll / Hard rock / Heavy metal παιγμένο από τους  DAVE στη φωνή, τον PICCO στην κιθάρα, τον ANDY στο μπάσο  και τον LANCS στα τύμπανα επιβεβαίωσαν όχι μόνο τις ικανότητες τους στη μουσική που υπηρετούν αλλά και την επιλογή μίας από τις κορυφαίες εταιρείες παραγωγής και κυκλοφοριών να υπογράψει μαζί τους: της Frontiers Records!!!
Το σκεπτικό της μπάντας είναι και το απέδειξε περίτρανα στην σκηνή: "είστε σε διάθεση για ένα "κομμάτι βρωμιάς", "γεμάτο" αλκοόλ, με ακούσματα από παλιομοδίτικο  old school rock n roll ; εάν η απάντηση είναι καταφατική, τότε καλώς ήλθατε στα 2017 με τους Hell In The Club…"

Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία για μία συνέντευξη με τον τραγουδιστή της μπάντας που με περισσή διάθεση απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν!!!
 
1. Η μπάντα επέστρεψε στο στούντιο για την ηχογράφηση του νέου δίσκου "SHADOW OF THE MONSTER", πόσο διήρκεσε η διαδικασία της ηχογράφησης;
Αυτήν τη φορά χρειαστήκαμε λιγότερο χρόνο για να ετοιμάσουμε το δίσκο. Το "Devil on my shoulder" ήταν λίγο περισσότερο προβληματικό από την στιγμή που κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων είχαμε όλοι το μερίδιο των προσωπικών μας προβλημάτων και δεν μπορούσαμε να είμαστε αφοσιωμένοι 100%στην μπάντα. Στην κυκλοφορία αυτή προτιμήσαμε να πάμε λίγο αργότερα τα πράγματα αντί να βιάσουμε τις καταστάσεις ηχογραφώντας ένα δίσκο την στιγμή που δε θα είμαστε απόλυτα συγκεντρωμένοι. Επίσης, δεν είχαμε δισκογραφική εταιρεία, έτσι δεν υπήρχαν χρονικοί περιορισμοί. Σε κάθε περίπτωση για το  "Shadow of the Monster" ήμασταν απόλυτα συγκεντρωμένοι και πρόθυμοι να κυκλοφορήσουμε έναν νέο δίσκο. Είχαμε πολλές μουσικές ιδέες, έτσι δεν ήταν δύσκολο να τις συγκεντρώσουμε και να μπούμε στο στούντιο αμέσως.

Πολλοί λένε για το νέο δίσκο, ότι συνεχίζει από το τέλος του "LET THE GAMES BEGIN" και κάποιοι άλλοι ότι επιστρέψατε στον ήχο του πρώτου σας δίσκου’ που πιστεύεις, ότι κινείται μουσικά ο νέος δίσκος σας;
Νομίζω, ότι ξεκινά από εκεί που το "Devil on my shoulder" τελείωσε και οδηγεί τον ήχο του "Hell in the Club" ακόμη πιο πέρα. Υπάρχει περισσότερη επιμέλεια στις ενορχηστρώσεις και πλήρης  συγκέντρωση στην σύνθεση και την παραγωγή. Πολλοί λένε πως αυτή η συγκέντρωση στις λεπτομέρειες μας κάνει λιγότερο ενστικτώδεις, αλλά στην πραγματικότητα δεν αληθεύει κατ’ εμέ. Πάντοτε είμαστε πολύ ενστικτώδεις καιι δημιουργούμε πράγματα όπως τα αισθανόμαστε. Για το πρώτο δίσκο θέλαμε απλά να είναι rock’n’roll.  Όχι περιττά φτιασίδια, δεν υπήρχε διάθεση υπερβολικής δουλειάς στις συνθέσεις. Αλλά από τότε υπήρχε η σπίθα μέσα μας, αυτό το ένστικτο να είμαστε σίγουροι ότι οι συνθέσεις είναι καλές, οι μελωδίες είναι εξαιρετικές, η παραγωγή  άψογη. Ακόμη θέλουμε να παίζουμε  rock’n’roll, αλλά θέλουμε να είμαστε και να ακουγόμαστε εξαιρετικά! Βασιζόμενοι στις καλύτερες δυνατότητες μας και στην σκληρή δουλειά.

Να λοιπόν που έχετε μία νέα κυκλοφορία και νέα δισκογραφική εταιρεία. Είναι αυτό μία αναζωογονητική διαδικασία για τη μπάντα; Ποιες είναι οι προσδοκίες για το μέλλον;
Στην πραγματικότητα τα πράγματα εξελίσσονται πολύ γρήγορα και έπειτα από την κυκλοφορία δύο δίσκων από την Scarlet Records τώρα υπογράψαμε για την  Frontiers Music και είμαστε έτοιμοι να δουλέψουμε για την κυκλοφορία του επόμενου δίσκου. Στην πραγματικότητα οι συνθέσεις είναι ήδη έτοιμες, το μόνο που χρειάζεται είναι να προσθέσουμε μερικές τελευταίες πινελιές και έπειτα να μπούμε στο στούντιο ηχογράφησης.  Είμαστε εξαιρετικά ευγνώμονες στην Scarlet για το διάστημα που είμαστε μαζί και τη μεγάλη της υποστήριξη. Αλλά τώρα είμαστε ενθουσιασμένοι που αποτελούμε μέρος της μεγάλης εταιρείας όπως είναι η  Frontiers. Δε γνωρίζουμε τι να περιμένουμε στα αλήθεια. Θα συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά στη μουσική μας και η μπάντα να είμαστε η μπάντα που πάντοτε ήμασταν, μπορεί να ξεφεύγαμε ορισμένες φορές(γελάκι),αλλά αφοσιωμένοι πλήρως στη μουσική μας! Σίγουρα θα είναι ένα εκρηκτικό  2017! Ένα νέο ταξίδι ξεκινά!
 
Πρόσφατα επιστρέψατε στην Ελλάδα για να εμφανιστείτε στο Sleaze N' Roll Festival 2016… Ποιες είναι οι προσδοκίες από αυτήν την εμφάνιση και …ποιες θα πρέπει να είναι οι δικές μας από την συγκεκριμένη ζωντανή εμφάνιση των  Hell in the Club ; Ετοιμάζετε κάτι ιδιαίτερο για μας αυτήν τη φορά; Έχετε κάποιες  εντυπώσεις σας από τα ελληνικά  festivals και το ελληνικό κοινό;
Από την στιγμή που ήδη εμφανιστήκαμε στο φεστιβάλ (άργησα λίγο στην συνέντευξη…συγγνώμη!!!αχαχαχαχαχαχ)ήταν μία θαυμάσια εμπειρία. Ήταν η πρώτη φορά για τους  Hell in the Club στην Ελλάδα και ήταν τόσο φανταστικό να έχουμε την ευκαιρία να παίξουμε ζωντανά  και να αναπνεύσουμε σε ένα τυπικό rock club της Αθήνας. Έπειτα, ήμουν τυχερός γιατί για ένα πανέμορφο διήμερο περιηγήθηκα στην πόλη με την φίλη μου και έτσι ήταν πραγματικά σπουδαίο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ πηγαίνει στην Μαρίζα (Κορονιωτάκη), στον Γιάννη (Ζάχο) και τα υπόλοιπα παιδιά που οργάνωσαν το φεστιβάλ, ήταν πραγματικά επαγγελματίες και ευγενικοί. Έτσι θα έπρεπε πάντοτε να είναι(τα πράγματα).
 
 Μερικά από τα αγαπημένα τραγούδια στο δίσκο είναι τα "Enjoy the Ride" και "Money Changes Everything", αλλά μήπως υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα τραγούδια για τα οποία είσαι ιδιαίτερα υπερήφανος-ως δημιουργός;
Πραγματικά είναι μία δύσκολη ερώτηση για μένα. Νομίζω, ότι το "Le Cirque des Horreurs" είναι από τα αγαπημένα μου. Έχει ένα σπουδαίο συναίσθημα και είμαι πραγματικά δεμένος με τους στίχους.Μία από τις περιπτώσεις που οι στίχοι σε σημαδεύουν. Δε χρειάστηκε να προσπαθήσω τόσο πολύ εδώ…οι λέξεις προέκυψαν σε μία νύχτα καθώς περίμενα να εμφανιστώ στην σκηνή της συναυλίας. Απλά, κυττούσα τριγύρω μου, τους ανθρώπους που ήταν εκεί και ορίστε, νέοι στίχοι!!
 
Ποιο είναι το στιχουργικό θέμα ή το κύριο θέμα του δίσκου; Γιατί υπάρχει ο τίτλος "SHADOW OF THE MONSTER"?

Σε αυτόν το δίσκο ( και αρκετά περισσότερο σε άλλους) τα θέματα είναι σχετικά με τις ζωές μας και τα αισθήματα μας και καθετί γύρω από αυτά τα δύο πράγματα. Εννοώ για παράδειγμα, υπάρχει ένα τραγούδι που μιλά σχετικά με την αποξένωση, άλλο ένα σχετικά με την ευχαρίστηση της περιπλάνησης μας στη γη, άλλο ένα σχετικά με τη μουσική κοινότητα και πάει λέγοντας. Και κάποιο άλλο σχετικά με τη διασκέδαση και την ευχαρίστηση να απολαμβάνουμε τα απλά πράγματα. Η σκιά του τέρατος είναι σχετικά με τα αμέτρητα τέρατα που κάθε μέρα προσπαθούν να μας επηρεάσουν άσχημα ή που θέλουν να μας αναγκάσουν να κάνουμε πράγματα που δε θέλουμε.
 
Πώς θα μπορούσες να περιγράψεις τη μουσική κατεύθυνση των νέων σας συνθέσεων συγκρίνοντάς τες με το πρώτο σας δίσκο;
Όπως προείπα,  βασικά συνθέτουμε την ίδια μουσική, στο ίδιο μουσικό ύφος. Προσπαθούμε απλά να παραμείνουμε στο ύφος του τελευταίου δίσκου και να προσέξουμε περισσότερο τις ενορχηστρώσεις. Βέβαια θα πρέπει να προσθέσω ότι η εμπειρία μας αναπτύσσεται, οι προσωπικές ζωές αναπτύσσονται σε διαφορετικούς δρόμους, έτσι λοιπόν θα επηρεαζόμαστε από τέτοια πράγματα και η μουσική μας προσέγγιση μπορεί να αλλάζει λίγο αλλά η καρδιά και η ψυχή μας παραμένει ίδια και πάντοτε θα μένει έτσι.
 
Αγαπώ τα τραγούδια σας και το νέο άλμπουμ είναι φοβερό! Τα τραγούδια είναι τόσο επιδραστικά και έχουν μερικά καταπληκτικές μελωδίες! Ποιος συνήθως συνθέτει, γράφει τους στίχους και από πού εμπνέεστε;
Σε ευχαριστούμε πολύ Οι βασικές ιδέες είναι δικές μου και του Andy(μπάσο), ειδικά στο  “Shadow of the Monster”. Αλλά είχαμε δημιουργήσει αρκετά με τον Picco (κιθάρα) στο παρελθόν, που είναι υπεύθυνος για τις τελικές ενορχηστρώσεις και έτσι πάντοτε υπάρχει το δικό του κομμάτι σε κάθε σύνθεση. Για το επόμενο άλμπουμ θα έχουμε ένα τραγούδι του νέου μας ντράμερ Lancs, οπότε όλοι συνεισφέρουμε.
 
Τι επιφυλάσσει το μέλλον για τους  "Hell in The Club"?
Καινούργια εταιρεία, νέος δίσκος. Έτσι λοιπόν το μέλλον είναι ορθάνοιχτο! Πιθανόν να επεκταθούμε περισσότερο χάρη στην Frontiers και αυτός θα ήταν ο τέλειος τρόπος για να παρουσιάσουμε τη δουλειά μας σε μεγαλύτερο ακροατήριο. Θα δημιουργήσουμε τον καλύτερο πιθανότατα δίσκο μας και θα δουλέψουμε σκληρά για να τον προωθήσουμε!!Νομίζω ότι αυτό είναι μία νέα αρχή, δεν είναι;
 
Είναι τιμή μας που συνομιλήσαμε και μάθαμε περισσότερα νέα για τη μπάντα. Ευχαριστούμε για την ώρα που διαθέσατε,  παρά το φορτωμένο πρόγραμμα σας,  για να κοινωνήσετε μαζί μας και με τους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά σας. Για να κλείσουμε, παρακαλώ στείλτε ένα μήνυμα στους Έλληνες οπαδούς των Hell in The Club.
 
Σας ευχαριστούμε τόσο πολύ Νότη και rocktime.gr!! Με μεγάλη ευχαρίστηση!
Θα σας ξαναδούμε σύντομα στην Ελλάδα!! (ελπίζουμε!)

Συνέντευξη Νότης Γκιλλανίδης                                                         
                                          ΕΝGLISH VERSION

1. The band have returned to the studio for your new album "SHADOW OF THE MONSTER", how long has this album been in the works?
This time it took us a lot less to prepare an album. “Devil on my shoulder” was a bit more problematic since during the works we all had our share of personal problems and couldn’t focus 100% on the band. In that case we preferred to slow down things instead of rushing and make an album while we weren’t completely concentrated. And we also didn’t have a record company, so there were no deadlines. Anyway for “Shadow of the Monster” we were absolutely focused and willing to release a new album. We had lots of ideas so it wasn’t that difficult to collect them and enter the studio immediately.

2. Some say this new album takes up where "LET THE GAMES BEGIN" left off and others say it’s a return to the sound of your first album, where do you think this album falls?
I think it starts from where “Devil on my shoulder” ended and it brings the sound of Hell in the Club even further. There is a deeper cure for arrangements and a full attention on the songwriting and production. Some said that this attention for details is making us less instinctive, but that is absolutely not true for me. We always are very instinctive and make things as we feel them. For the first album we wanted a very simple rock’n’roll album. No frills, no will to work too much on the songs. But then, we always have had that spark inside, that instinct to be so damn sure the songs are good, the melodies are great, the production is impeccable. We still want to play rock’n’roll, but we just want it to be and sound great! At the best of our possibilities and hardwork.

3. So here you are with a brand new release and a brand new record label. Was this a refreshing procedure for the band?
What are your expectations for the future? Actually things are moving pretty fast here since after two albums for Scarlet Records we have now singed with Frontiers Music and are ready to work on a new album pretty soon. Actually the songs are all ready, we just need to add some final touches and then enter the studio. We are extremely thankful to Scarlet for all the time together and the big support. But we are now highly excited to be part of a major label like Frontiers. We do not know what to expect actually. We will continue to work hard on our music, and be the band we’ve always been, maybe deranged sometimes  but fully focused on our music! For sure it will be an explosive 2017! A new journey is beginning!

4. So soon comes another gig in the Greek territory, and it is the Sleaze N' Roll Festival 2016… What are your expectations from that show and… what should be our expectations from that particular Hell in the Club live appearance? Do you prepare anything special for us this time?? Have you any kind impressions of Greek festivals and the Greek audience?
Since we already play the festival (I was slow with the interview…sorry!!! ahahah) it has been an amazing experience. It was the first time for Hell in the Club in Greece so it was super nice to have the chance to live and breathe a typical rock club in Athens. Then I was lucky to have a couple of beautiful days with my girlfriend around the city, so it really has been great! A great thank you goes to Mariza, Giannis and the other guys who organized the festival, they have been totally professional and kind. That’s the way it should always be!;)

5. Some of my favorite tracks off the album have to be "Enjoy the Ride" and "Money Changes Everything", but are there any particular tracks that you feel particularly proud of?
Well that’s a difficult question for me. I think that “Le Cirque des Horreurs” is one of my favourites. It has a great groove and I’m pretty attached to the lyrics. One of those cases where words strike you. I didn’t have to work too hard there…words just came one night while I was waiting to enter a concert hall. I was just looking around myself, at the people that was there, et voilà, new lyrics! Eheh! 6. What’s the lyrical concept or main theme of the album? Why a title like "SHADOW OF THE MONSTER"? On this album (and pretty much on the others as well) the themes are about our lives and our emotions and everything around those two things. I mean for example there is a song that talks about alienation/exclusion, another one is about enjoying our journey on this earth, another about the music community and so on. And once in a while we also talk about having fun and enjoying the simple things. Shadow of the monster is about the countless monsters that everyday try to influence us badly or want us to make things that we don’t want to make.

7. How would describe the musical direction of the new songs compared to the debut album?
As I said we are basically composing the same music, the same style. We are just more accurate on what is making it to the final album and more aware about arrangements and sounds. Of course you have to add that years are passing and that our experience is growing, our personal lives are developing in different ways, so since we will always be influenced by these things, our musical approach may change a little, but the heart and soul are the same, they will always be.

8. I love your songs, your new album is awesome! The songs are very infectious and feature some amazing melodies. Who usually writes them and where do they get your inspiration?
Thank you so much! Well the main ideas come from me and Andy, especially on “Shadow of the Monster”. But we had also many songs from Picco in the past, who is in the end responsible for all the final arrangements, so there will always be a piece of him in every song. For the next album we’ll also have a song by our new drummer Lancs, so we basically all write.

9. What does the future "hold in store" for "Hell in The Club"?
New label, new album. So the future is totally open! Probably we will be more exposed thanks to Frontiers, and that will be a perfect way to show our music to a bigger audience. We will write the best album possible and work hard to promote it! I think that’s a good “new” start isn’t it? :) It’s been an honor talking with you and learning more about the band. Thank you so much for taking some time out of your busy schedule, to speak to us and your fans about your present work. To finish off, please send a message to the Greek Hell in The Club fans. Thank you so much Notis and rocktime.gr!! It has been a big pleasure! See you soon in Greece!! (hopefully!)