Γιώργος Γάκης: "To Rock n' Roll  είναι  η η ζωή μου"
Thursday

20Sep

Γιώργος Γάκης: "To Rock n' Roll είναι η η ζωή μου"

Δημοσιεύθηκε από:

20/09/2018

Κατηγορία: Συνεντεύξεις

6972
Πάντοτε μία συνέντευξη με τον Γιώργο Γάκη είναι ιδιαίτερη, καθώς τα στοιχεία που την προσδιορίζουν είναι: η ειλικρίνεια, ο αυθορμητισμός και η φιλικότητα ένθεν και ένθεν.
Με την ευκαιρία λοιπόν της σύμπραξης και κοινής εμφάνισης για δεύτερη φορά στην Αθήνα και συγκεκριμένα στη μουσική σκηνή Wave με τον  Kip Winger στις 22 Σεπτέμβρη είχαμε την χαρά και την καλή συγκυρία να θέσουμε κάποιες ερωτήσεις  "φρέσκες" καθώς οι φορές που έχουμε συνομιλήσει και παρουσιάσει από την rocktime.gr  (με)  τον Γιώργο Γάκη  είναι αρκετές(και βέβαια καθόλου βαρετές.

Καταρχάς, πώς αισθάνεσαι που θα εμφανιστείς  ξανά  μαζί  με έναν από τους αγαπημένους hard rock  "ήρωες" της νεανικής μας ηλικίας;
Αν  και είμαι  από τους τυχερούς που είχα την ευκαιρία να εμφανιστώ δίπλα αλλά και να συναναστραφώ με νεανικούς μας ήρωες, παρόλα αυτά η συγκίνηση είναι πάντοτε η ίδια, στην περίπτωση δε του KIP WINGER με τιμά ιδιαίτερα η φιλία του, οπότε αυτό κάνει την συνεργασία μας ακόμη πιο συγκλονιστική.
 
Θα μπορούσες να μας σκιαγραφήσεις το setlist (αν και γνωρίζω πως  αυτοσχεδιάζεις μέχρι και την ώρα της κάθε εμφάνισης) σου; Υπάρχει περίπτωση να ακούσουμε κάτι από την υπερμπάντα των Narcissus, ή από τις δισκάρες "Take it or Leave it" , " Forbidden Paradise",  "Pain in My Ass" ;
(Γέλια)... Είναι πάντοτε το άγχος των TROUBLEMAKERS ποιο θα είναι το επόμενο τραγούδι που θα παίξουν ενώ είναι στην σκηνή κι εσύ το γνωρίζεις καλά αυτό, Παρόλα αυτά  θα έχω μαζί μου καλώς εχόντων των πραγμάτων και το "αδερφάκι" μου, τον BOB SAGANA, τον επί χρόνια κιθαρίστα των  TROUBLEMAKERS που ζει πλέον μόνιμα στην Ελβετία και θα έρθει για αυτά τα δύο LIVE με τον KIP και προσανατολίζομαι στο να παίξω κυρίως δικά μου τραγούδια, πολύ πιθανόν κι από το FORBIDDEN PARADISE χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι δε θα παίξω και μερικά από αυτά που το κοινό αρέσκεται να ακούει από εμένα.
 
Το αθηναϊκό κοινό μετά από τις πάμπολλες φορές που έχεις εμφανιστεί, πως ανταποκρίνεται στις "διαφορετικού ύφους"(rock n roll, rockabilly κτλ)  εμφανίσεις σου;
Αισθάνομαι το αθηναϊκό κοινό ως φίλους, γιατί με στηρίζει από τις μεγάλες SUPPORT  εμφανίσεις μου μέχρι τα μικρότερα ακουστικά LIVE  σε διάφορα BAR της Αθήνας κι αυτό είναι άκρως τιμητικό για μένα.
 
Τα αισθήματα σου όταν εμφανίζεσαι στην σκηνή;
Τα αισθήματα σου όταν ανεβαίνω  στην σκηνή είναι κατά βάση τα ίδια’ δηλαδή ενθουσιασμός, πάθος, ενέργεια, αδρεναλίνη και καψούρα γι αυτό που κάνω αλλά διαφέρουν κάποιες φορές στην ένταση τους ανάλογα με το μέγεθος της εκδήλωσης, δηλαδή αριθμό κοινού, μέγεθος σκηνής, σπουδαιότητα γεγονότος κτλ.
 
Θα ξεχώριζες και γιατί κάποιαν/-ες εμφανίσεις σου με ξένους καλλιτέχνες ;
Όπως προείπα, είμαι ευτυχής γιατί πολλά από τα εφηβικά μου όνειρα έχουν γίνει πραγματικότητα και συνυπήρξα στην ίδια σκηνή με πολλούς από τους καλλιτέχνες που θαύμαζα γιαυτό είναι μάλλον δύσκολο να ξεχωρίσω αλλά αν θα έπρεπε μάλλον στην κορυφή θα έβαζα την στιγμή που τραγούδησα (ακουστικά οι δυο μας) με τον GLENN HUGHES το "SAIL AWAY" των DEEP PURPLE κι ενώ αυτός τραγουδούσε τα "μέρη" του εγώ τραγουδούσα του COVERDALE (γέλια)."Κεφάλαιο Troublemakers": όλες αυτές τις δεκαετίες  συνοδευτική μπάντα ή οικογένεια;
 Οι Troublemakers στα 25 χρόνια από την ίδρυση τους έχουν αλλάξει μέλη με εξαίρεση  τον αδερφό μου Σωτήρη όχι όμως πολλά αν σκεφτεί κάποιος τα χρόνια που υπάρχουμε ως μπάντα. Και φυσικά και χωρίς εξαιρέσεις τους θεωρώ όλους οικογένεια. Έχουμε μοιραστεί τόσα πολλά όμορφα και άσχημα, επιτυχημένα και δύσκολα αλλά όλα αυτά με πολλά αγάπη και μεταξύ μας αλλά κυρίως για τη μουσική που αγαπούμε και υπηρετούμε.
 
Αναπολώντας το παρελθόν τι θα σε έκανε να μετανιώσεις μουσικά και γιατί;
Δε μετανιώνω για τίποτε και μάλιστα αισθάνομαι πολύ υπερήφανος διότι τόσα χρόνια που το  ROCK N ROLL δεν είναι για μένα τρόπος ζωής αλλά η η ζωή μου η ίδια δεν το πρόδωσα ποτέ και μουσικά τουλάχιστον η πορεία μου δεν παρέκλινε ποτέ άρα δεν έχω λόγο για μετάνοιες.
 
Ποιο είναι το πιο r’n’roll  πράγμα που έκανες;
Όταν κάλεσα τον μητροπολίτη της πόλης μου να πιούμε μπύρες και να μιλήσουμε για κιθάρες (γέλια), τα υπόλοιπα κατ’ ιδίαν Νότη, (σ.σ σε πολύ πρόσφατη συνέντευξη του σε ραδιόφωνο των Ιωαννίνων,  ο Γιώργος αποκάλυψε, εν τη ρύμη του λόγου, ότι ο παππούς του ήταν για χρόνια πρωτοψάλτης στην μητρόπολη των Ιωαννίνων, εξ ου και η οικειότητα με τον επίσκοπο  για να μην παρεξηγήσουμε).
 
"Wine, women an’ song" τραγουδά ο αγαπημένος μας Coverdale η δική σου σειρά ποια είναι και γιατί;

 Ο φίλος μας ο COVERDALE! Εκείνη την εποχή (δίσκος "Come an' Get It"
του 1981) γι αυτόν το συγκεκριμένο κομμάτι ήταν "Women Women and Women". Για μένα τώρα που μεγάλωσα και αισθάνομαι πιο ώριμος κι από τον  COVERDALE της εποχής εκείνης είναι: Women Women and Women!  (γέλια)και πολύ ROCK N ROLL φυσικά! Ε, και καμιά μπύρα για να μην ξεχνιόμαστε…


Να περιμένουμε καινούργιο δίσκο σύντομα; Υπάρχει περίπτωση να κυκλοφορήσει κάποια ζωντανή εμφάνιση σου (έχεις οργώσει τις μουσικές σκηνές χρόνια τώρα και δεν υπάρχει επίσημη ζωντανή κυκλοφορία) ή το "Cave metal" με τον Joe Lynn Turner(cd/dvd);
Νότη έχεις δίκιο… δεν έχω φροντίσει για κάποια επίσημη ηχογράφηση κάποιας από τις αμέτρητες εμφανίσεις μου, ίσως η έλλειψη ουσιαστικής στήριξης όλα αυτά τα χρόνια. Το "CAVE METAL" πολύ θα θέλαμε να το κυκλοφορήσουμε και θεωρώ κυρίως λόγω των ιδιαίτερων δυσκολιών μέσα στο σπήλαιο που ήταν μία εξαιρετική εμπειρία και εμφάνιση, ήταν ιδιαίτερα δύσκολο όμως εξαιτίας των πνευματικών δικαιωμάτων. Αυτό όμως που μπορώ να σου πω και μάλιστα επίσημα για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ήδη δουλεύω με τον εξαιρετικό κιθαρίστα Bob Sagana σε καινούργιο υλικό και είμαστε ήδη στη διαδικασία της προ παραγωγής και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι και το υλικό μου αρέσει και θα φροντίσουμε να ακουστεί σχετικά σύγχρονο σεβόμενοι πάντοτε τις μουσικές ρίζες μας!

Ευχαριστούμε που βρήκες χρόνο, παρά το φορτωμένο συναυλιακό πρόγραμμα σου και συνομίλησες μαζί μας, να έχεις μία  εξαιρετική και επιτυχημένη συνέχεια στην συναυλιακή χρονιά σου!! Τελευταίες σκέψεις για τους αναγνώστες του  Rocktime.gr;
Σας ευχαριστώ όλους εκεί στο rocktime.gr  πάρα πολύ για την συνεχή στήριξη. Θα σας δω όλους την Παρασκευή 21/9 στο  WAVE club (Ηρακλειδών 61) παρέα με τον φίλο μου  KIP WINGER (υπήρξε συνέντευξη-παρουσίαση τύπου στο club CULT  την Πέμπτη 20/9 το βράδυ). Για τους οπαδούς των   DOORS να πω ότι θα κάνουμε ένα εξαιρετικό TRIBUTE με τους  TROUBLEMAKERS στο πάρκο ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ στον  ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟ την  Πέμπτη  27/9.
Όσο για τους υπόλοιπους φίλους ελπίζω να συναντηθούμε σε κάποια από τις μουσικές σκηνές/  BAR που θα εμφανίζομαι όλον τον χειμώνα… σας ευχαριστώ πολύ όλους σας… μείνετε αληθινοί σε αυτά που αγαπάτε αληθινά!
IT S ONLY ROCK N ROLL.


Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη

// Old Time Rock

// Live Favorites