ΙΝΚ: "Τα διαπιστευτήρια του καθενός είναι οι πράξεις του"
Sunday

30Sep

Οι ΙΝΚ κοντεύουν δέκα χρόνια παρουσίας και θεωρούνται δικαίως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά σχήματα τόσο για τις εξαιρετικές στούντιο κυκλοφορίες τους όσο και για τις σημαντικές συνεργασίες που είχαν με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής.
Το γκρουπ αυτή την περίοδο κυκλοφορεί το τρίτο της, άλμπουμ με διασκευές από καλλιτέχνες που έχουν αφήσει το δικό τους σημάδι στην μπάντα και ο  τραγουδιστής των ΙΝΚ,  Chris Tsantalis, εξομολογείται στο Rocktime.gr, τις σημαντικές λεπτομέρειες του “Whispers Of Calliope”.

Με ποιο κριτήριο επιλέξατε τις συγκεκριμένες διασκευές;
Tα συγκεκριμένα κομμάτια είναι τραγούδια που παίχτηκαν από την αρχή της πορείας μας σε πολλές ακουστικές μας συναυλίες, όπως καταλαβαίνεις οι περισσότεροι δημιουργοί είναι μουσικοί που μας έχουν επηρεάσει. Το μοναδικό που δείχνει να είναι εκτός κλίματος και στην κυριολεξία επιλέχθηκε την τελευταία στιγμή είναι αυτό της Melisa Etheridge το οποίο και γράφτηκε σε ένα μόλις session με την λογική πως δεν το ακούσαμε ποτέ τραγουδισμένο από άντρα, μιας και η ερμηνεία της ίδιας υπήρξε καθηλωτική όλα αυτά χρόνια.

Ποιες άλλες αγαπημένες συνθέσεις θα επιθυμούσατε να είχατε στο άλμπουμ;
Νομίζω πως στον επόμενο δίσκο διασκευών θα υπάρχουν ονόματα όπως οι The Cult, Tea Party, Alice in Chains, Doors, The Sound, Depeche Mode, Pearl Jam, Monster Magnet… Δεν θα σου πω όμως τα τραγούδια!

Πόσο σας δυσκόλεψε και πόσο επίπονο ήταν στο στούντιο  να αποδώσετε τις συγκεκριμένες διασκευές;
Θεωρώ πως ήταν ο πιο εύκολος δίσκος μας, προσπαθήσαμε απλά να βγάλουμε το συναίσθημα που έχουμε στα unplugged μας και νομίζω πως το καταφέραμε.

Το εξώφυλλο του δίσκου σας έχει κάποιο συγκεκριμένο σημειολογικό μήνυμα;
Περισσότερο, το δέσιμο του με τον τίτλο θα έλεγα, η Καλλιόπη είναι όπως γνωρίζεις η μούσα της ποίησης, της έμπνευσης και του λυρισμού, επίσης είναι και το όνομα της μητέρας μου το οποίο με κάποιο τρόπο ήθελα να  ακούσει.Αναπολώντας το παρελθόν υπάρχουν πράματα που θα ήθελες να αλλάξεις;
Ναι την μεγάλη διαφορά του πρώτου με τον δεύτερο δίσκο την οποία προσπαθούμε να καλύψουμε τώρα. 7 χρόνια νομίζω ήταν πολλά, άσχετα αν η μπάντα έγραφε singles και έπαιζε live. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις μεταξύ μας και οι αλλαγές στη σύνθεση μας πήγαν πίσω αλλά αυτό πέρασε δεν αλλάζει, κοιτάμε μπροστά.

Ποια θεωρείς κορυφαία στιγμή της πορείας των INK;
Jeff Martin , Craig Walker, Faith No More, God is An Astronaut από γνωριμίες και συναυλίες με παιδικούς μας ήρωες, από τη δισκογραφία δεν έχω να σου δώσω απάντηση μιας και νομίζω πως δεν έχει έρθει ακόμη, ίσως ο επόμενος δίσκος. Παρατηρώντας όμως την πορεία μας νιώθω πολύ περήφανος για όσα έχουμε καταφέρει επειδή γίνανε όλα μέσα από προσπάθεια και χωρίς να μας χαριστεί τίποτα και κανένας.

Υπάρχουν σχέδια για συναυλίες;
Ναι μετά τα Χριστούγεννα και ενώ θα είναι έτοιμα τα video clip που ετοιμάζουμε.

Πολλοί χαρακτηρίζουν την μουσική σας ως ψυχεδελικό ροκ. Στην εποχή της άκρατης τεχνολογίας και της κυριαρχία των ακραίων τι σημαίνει ποια αυτός ο μουσικός όρος;
Μουσική με συναίσθημα, μουσική με βάση το ταξίδι.

Σας ικανοποιεί το γεγονός πώς μεταμορφώνεται η μουσική σήμερα και ποιες είναι οι διαφορές με το παρελθόν;
Κάθε εποχή έχει τα δικά της, στην ψηφιακή όλοι ψάχνουν το viral και την απότομη επιτυχία, όπως ανεβαίνεις όμως κατεβαίνεις τόσο εύκολα και τόσο απλά. Εμείς προτιμούσαμε πάντα τη συνέπεια και το χτίσιμο σε γερά θεμέλια. Σκεφτείτε πόσα συγκροτήματα και πόσοι μουσικοί ξεκινούν με μεγαλεπίβολες δηλώσεις και σε δύο χρόνια δεν υπάρχει τίποτα, παρά μόνο απογοήτευση και τσακισμένες σχέσεις. Καλύτερα μιλά το έργο και η εντιμότητα του καθενός σε αυτό που κάνει. Χορτάσαμε λόγια, όχι μόνο στην τέχνη αλλά σε όλες τις εκφάνσεις της ζωής του σήμερα. Τα διαπιστευτήρια του καθενός είναι οι πράξεις του.

Ποια είναι τα όνειρα των INK για τα επόμενα χρόνια;
Να μπορούμε να παράγουμε ποιοτική και αξιόλογη μουσική και να κάνουμε καλές συναυλίες, η ζωή είναι απρόβλεπτή, έχει αλλαγές και ματαιώσεις, δεν θέλω να κάνω μακροπρόθεσμα σχέδια επειδή δείχνουν πάντα οι Θεοί να κάνουν πλάκα με στους κοινούς θνητούς και όλα να ανατρέπονται…
Τα σχέδια γίνονται για να προχωρήσουμε, μας διδάσκει η ίδια η φύση πως χωρίς κίνηση υπάρχει τέλμα, σίγουρα για το άμεσο μέλλον να γράψουμε τον επόμενο δίσκο ο οποίος έχει μερικά από τα καλύτερα μας τραγούδια. Επίσης να κυκλοφορήσουμε τα video που ετοιμάζουμε και να δώσουμε κάποιο χρόνο στο "Whispers of Calliope" το οποίο και θεωρώ ένα πολύ καλό μας βήμα.

Συνέντευξη στον Φώτη Μελέτη

- Πατήστε ΕΔΩ για να διαβάσετε την κριτική του
“Whispers Of Calliope”.