Silked & Stained: "Ήρθαμε σε πιο hard rock μονοπάτια"
Friday

6Dec

Silked & Stained: "Ήρθαμε σε πιο hard rock μονοπάτια"

Δημοσιεύθηκε από:

06/12/2019

Κατηγορία: Αφιερώματα

4164
Από το Δεκέμβριο του 2013 που αυτή η ιδέα του μελωδικού Hard Rock σχήματος μετουσιώθηκε και πρακτικά ως full-active band, οι αλλαγές ήταν αρκετές. Έχουν ήδη αλλάξει μία φορά μπασίστα, τρεις φορές τραγουδιστή και επίσης από πενταμελές σχήμα κατέληξαν τετραμελές.
Και ο ήχος και η μουσική τους κινούνται στο 80’s Melodic Hard Rock/ AOR καθώς και την σύγχρονη μελωδική Σκανδιναβική rock σκηνή που έχει να επιδείξει "διαμάντια" τα τελευταία χρόνια. Σημαντικές επιρροές από ξένα σχήματα οι Whitesnake, Bon Jovi, Hardline, Europe, HEAT και πολλά άλλα ακόμα. Ώριμοι και ικανότατοι! Περιμένουμε λοιπόν με περισσή ανυπομονησία μετά και την επίσημη δεύτερη κυκλοφορία της μπάντας να τους δούμε επί σκηνής και με καινούργιο υλικό και η ελληνική μελωδική παρέα μεγαλώνει… και εμείς εδώ,  ο ιστότοπος  rocktime.gr που αγαπά το μελωδικό ροκ  κι ο aor-lover Νότης Γκιλλανίδης, τρίβουμε τα χέρια μας από χαρά και στα πλαίσια προβολής λοιπόν κάθε ελληνικής μελωδικής μπάντας,  να μιλήσουμε με τους δημιουργούς του δίσκου και να παρουσιάσουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους.
 
Δεν πέρασαν πολλοί μήνες που μιλήσαμε με την ευκαιρία της κυκλοφορίας του "Love on the Road" ήδη το "Goes Up to Eleven" ήταν στα σκαριά, φαίνεται ότι το sold out  της προηγούμενης κυκλοφορίας, έκανε τους "δημιουργικούς χυμούς" σας να ξεχειλίσουν ;;
Η αλήθεια είναι πως αφού τελειώσαμε το “Love On The Road” είχαμε ήδη σχέδια για τον επόμενο δίσκο αλλά χρειαζόταν ένα μικρό διάστημα δημιουργικής ανάπαυσης. Η επιτυχία του πρώτου δίσκου ανέβασε τις απαιτήσεις και δεν κρύβω ότι είχα άγχος  πως θα αντεπεξέλθουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η έλευση του Χάρη (νέος τραγουδιστής) έδωσε ένα νέο χαρακτήρα και μια ζωντάνια και όταν τελικά κάτσαμε όλοι μαζί και αρχίσαμε να συνθέτουμε το "Goes Up To Eleven" όλα ήρθαν τόσο φυσικά. Νιώθαμε πως θέλουμε να πούμε τόσα πολλά πράγματα και το μόνο δύσκολο ήταν να "περιορίσουμε" κατά κάποιον τρόπο τη δημιουργικότητα μας για να έχουμε τις καλύτερες ιδέες σε έναν "συμπαγή" δίσκο και τελικά νομίζω πως τα καταφέραμε.

Τι έχει αλλάξει στον ήχο σας από την εποχή του πρώτου σας album;
Πλέον ξεφύγαμε λίγο απο τον AOR χαρακτήρα και ήρθαμε σε πιο hard rock "μονοπάτια". Φυσικά υπάρχουν τα πλήκτρα να δίνουν την ατμόσφαιρα όπου χρειάζεται αλλά δεν έχουν πλέον κεντρικό ρόλο δίνοντας χώρο σε περισσότερο groove από μπάσο και τύμπανα και φυσικά μεγαλύτερη ελευθερία στις κιθάρες. Στον τομέα της παραγωγής ωστόσο άλλαξαν αρκετά και μιλάμε για μία καθαρά αναλογική δουλειά τόσο στην παραγωγή όσο και στη Μίξη και Μάστερινγκ, o Διονύσης Χριστοδουλάτος και το CFN Recordings Studio που είναι και πάλι στην παραγωγή και στη μίξη (που και που και σε ρόλο πληκτρά) έχει κάνει θαύματα. Eπίσης ο Νάσος Νομικός που ανέλαβε το Μάστερ (ο μοναδικός στην Ελλάδα με 100% αναλογικό Μάστερ) στο VU Mastering Sound Studio μας έδειξε τι σημαίνει ένας δίσκος να έχει το σωστό μάστερ. Το αποτέλεσμα που είναι γιγάντιο και "κρυστάλλινο" δικαιώνει όλους τους συντελεστές.
 
Αλλαγές στην σύνθεση σας… Θέλεις να μας μιλήσεις για αυτές;;
Βεβαίως. Όπως γνωρίζουν όλοι πλέον αλλάξαμε τραγουδιστή και ο Haris Mos, που ίσως τον θυμάστε απ’ το The Voice του 2014 και το φετινό The Final Four, έχοντας ήδη μια καλή πορεία στο χώρο της μουσικής αλλά και το "μικρόβιο" του να είναι σε μπάντα ήρθε και έδεσε! Φυσικά και οι υπόλοιποι "ωριμάσαμε" μουσικά και οι έτσι οι δυνατότητές μας ανέβηκαν επίπεδο. Επίσης, για να δώσω και μια "αποκλειστικότητα" πλέον θα είμαστε πέντε έχοντας ακόμα μία κιθάρα, το Στέργιο που θα τον γνωρίσετε στο επερχόμενο live (σ.σ τον γνωρίσαμε και δίνει άλλο ύφος στη μουσικότητα της μπάντας), η οποία και χρειαζόταν για να βγεί το αποτέλεσμα που θέλουμε.
 
Νέα εταιρεία κυκλοφορίας και νέος manager, ο λίαν αγαπητός Chris Siloma Zanidis και  η Lions Pride Music’ τι προσδίδει η αλλαγή αυτή  και πώς έγινε η επιλογή;
Το "νέα" δε θα το έλεγα, μιας και ο προηγούμενος δίσκος ήταν στη Lions Pride Music και από τότε δουλεύουμε μαζί με τον Chris. Γνωριζόμασταν ήδη από πριν και αρκούσε ένα τηλεφώνημα και ένα ταξίδι "αστραπή" από Θεσσαλονίκη στην Αθήνα για να τα πούμε από κοντά και το deal έκλεισε αμέσως. Είναι και αυτός μέλος της μπάντας και έχει βοηθήσει σε πάρα πολλά πράγματα μια και είναι "εργατικό μυρμήγκι" στη δουλειά του και αγαπά αυτό που κάνει όσο λίγοι στο χώρο. Η μέχρι στιγμής συνεργασία καθώς και η μελλοντική έχει ακόμα να προσφέρει πολλά πιστεύω τόσο σε live εμφανίσεις όσο και σε νέες μουσικές!

Που θεωρείς ότι οδηγείστε με τη νέα κυκλοφορία; Το ενδιαφέρον πλέον από την μελωδική κοινότητα είναι πλέον μεγάλο. Πόσο μπορείτε να ανταποκριθείτε σε μία (έστω και επιλεκτική ) περιοδεία ;
Με τη νέα κυκλοφορία θεωρώ πως ανεβάσαμε το επίπεδο μας και κρατάμε το ήδη υπάρχον ενδιαφέρον ακμαίο. Μία περιοδεία είναι πλέον μέσα στα προσεχή πλάνα μας και ελπίζουμε μέσα στο 2020 να το καταφέρουμε. Λεπτομέρειες δεν υπάρχουν ακόμα αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό και δεν "κρατιόμαστε" για να μοιραστούμε τη μουσική μας με όλο και περισσότερο κόσμο.

Πιστεύετε, ότι "ωρίμασε" η ιδέα για ένα ελληνικό αμιγώς μελωδικό festival;
Είμαι πολύ χαρούμενος που βλέπω ότι η σκηνή του μελωδικού χώρου τον τελευταίο χρόνο κινείται δυνατά και έρχονται εξαιρετικές μπάντες από το εξαιρετικό που μέχρι τώρα  λέγαμε ότι δε θα δούμε ποτέ όπως H.E.A.T, Eclipse, Skid Row, FM και άλλοι πολλοί. Η αλήθεια όμως είναι ότι το εγχείρημα για αμιγώς Ελληνικό φεστιβάλ παραμένει δύσκολη καθώς ο αριθμός των συγκροτημάτων του χώρου έχει μειωθεί αρκετά σε όλη τη χώρα. Μακάρι να υπάρξει μια "αναγέννηση" λόγω των live συναυλιών που ήδη γίνεται και να συνεχίσει ο κόσμος να στηρίζει και έτσι να γίνει πραγματικότητα ένα τέτοιο φεστιβάλ στο μέλλον. Θα ήταν πραγματικά υπέροχο!

Πως σχολιάζεις τη φράση για τη μουσική σας "ανακαλύπτοντας μία μοντέρνα προσέγγιση, κρατώντας την καρδιά της μουσικής"; Ξεχειλίζει πάντως ο δίσκος από την  αγαπημένη '80ς αίσθηση, πλήκτρα, συνθεσάιζερς. H δική σας αίσθηση;
Αυτή τη φορά συνδυάζοντας πολλές επιρροές, κάποιες φορές λίγο διαφορετικές μεταξύ τους, και έχοντας τη δυνατότητα να δουλέψουμε από την αρχή το νέο δίσκο όλοι μαζί, πιστεύω πως καταφέραμε να δώσουμε κάτι φρέσκο. Η βάση είναι πάντοτε εκεί αλλά ο τρόπος που έχουν ολοκληρωθεί οι συνθέσεις και οι ιδέες μας φέρνει στο μυαλό μεν κάτι οικείο αλλά παράλληλα και κάτι μοντέρνο. Άλλωστε βρισκόμαστε σχεδόν στο 2020 και δε θα γινόταν διαφορετικά.

9Ποια ήταν η δημιουργική διαδικασία για την ηχογράφηση του νέου σας δίσκου;
Η δημιουργική διαδικασία αυτή τη φορά ήταν ξεκάθαρα "ευθεία οδός"! Κλειδωνόμαστε στη "σπηλιά" μας και δε βγαίνουμε μέχρι να είμαστε έτοιμοι για ηχογράφηση! Και πράγματι το καλοκαίρι του 2018 αφιερώσαμε όλο μας το χρόνο σε αυτό και μέσα σε ένα δύο μήνες είχαμε ολοκληρώσει τα κομμάτια που θα αποτελούσαν το "Goes Up To Eleven" . Τέλος Αυγούστου ξεκίνησαν οι ηχογραφήσεις και το μόνο που έμενε ήταν να βρούμε τίτλο, εξώφυλλα κλπ.

Συνήθως επιλέγω τα αγαπημένα μου τραγούδια για κάθε συνέντευξη και κάθε καλλιτέχνη, αλλά το κάνατε δύσκολο αυτή τη φορά! Ποια είναι τα δικά σας/σου αγαπημένα και γιατί;
Το ίδιο δύσκολο είναι και για μας! Όταν έχεις τόσα δυνατά τραγούδια ξέρεις τι γίνεται μετά. Καθένας έχει και διαφορετική προτίμηση στο τέλος. Προσωπικά ξεχωρίζω το "How Many Miles To Heaven" από την πρώτη στιγμή. Ένα 100% hard rock κομμάτι το οποίο νομίζω ότι συνθετικά έχει τα πάντα. Αλλά πραγματικά κάθε τραγούδι είναι ξεχωριστό και έχει τη δική του δυναμική!
 
Θεωρείς ότι υπάρχει πρόοδος για τη μπάντα από τον πρώτο δίσκο σας και πως/που  την εντοπίζεις;

Ναι και μάλιστα μεγάλη. Πιο ώριμες συνθέσεις, "μεγαλύτερα" και αξιομνημόνευτα ρεφρέν, γενικά όπως έλεγα απ την αρχή του ένα άλμπουμ που "δαγκώνει". Είμαστε όλοι πιο ώριμοι και κατασταλλαγμένοι και ξέραμε ακριβώς τι θέλουμε να πετύχουμε ακι απλά το κάναμε. Είναι η φυσική εξέλιξη άλλωστε με τον καιρό να γίνεσαι καλύτερος σε ό,τι κάνεις.

Είναι δύσκολο για μία μπάντα να δημιουργεί σε μία κατάσταση οικονομικής κρίσης όπως αυτής που βιώνει η Ελλάδα;
Σίγουρα είναι δύσκολο, χρειάζεται και ο παράγοντας τύχη κάποιες φορές, αλλά με μεθοδικότητα και σωστή δουλειά όλα γίνονται. Είχαμε  φυσικά κ σημαντική βοήθεια από τον πρώτο δίσκο και τις πωλήσεις του και έτσι αυτή τη φορά μας ήταν λίγο πιο εύκολο, έχοντας και την εμπειρία πλέον του τι χρειάζεται.

Υπήρξαν στιγμές στη διάρκεια της πορεία σου που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε, που νιώσατε ότι δεν βγάζει πουθενά, στην Ελληνική ταλαίπωρη μουσική ροκ σκηνή;
Όχι, ποτέ μέχρι σήμερα. Όταν πραγματικά αγαπάς αυτό που κάνεις αντιμετωπίζεις όποια δυσκολία βρεθεί μπροστά σου και μέσα στα χρόνια έχουμε ξεπεράσει αρκετά προβλήματα βγαίνοντας δυνατότεροι και καλύτεροι κάθε φορά. Το όνειρο χρειάζεται να το κυνηγήσεις και ακόμα και αν το καταφέρεις κάποια στιγμή να συνεχίσεις να το κυνηγάς. Σκληρή δουλειά σε όλα τα επίπεδα και πίστη στις δυνατότητές σου χρειάζεται και never give up που λένε και στο "χωριό" μου.

Είναι χαρά  μας, που μιλήσαμε για τη νέα εξαιρετική δημιουργία σας . Ευχαριστούμε για το  χρόνο σας  και που  μιλήσατε σε μας και στους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά σας…
 
Η χαρά είναι δική μας φίλε Νότη, θα τα πούμε και από κοντά σύντομα. Ανυπομονούμε και εμείς με τη σειρά μας να μοιραστούμε τα καινούργια μας τραγούδια και till the next time… Go Up To Eleven!

Συνέντευξη Νότης Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs