White Skies: "Black Tide"

09/10/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1551

Ο τραγουδιστής Mick White (Samson/First Strike) και ο μπασίστας Ray Callcut (Ya Ya) δύο καλοί φίλοι από το Ηνωμένο Βασίλειο από τα '80s και φανατικοί λάτρεις του AOR, είχαν έντονη επιθυμία να πραγματοποιήσουν τη δημιουργία ενός project στη μουσική γραμμή και το ύφος των αγαπημένων τους γκρουπ Foreigner, Toto και Journey.

 

Προσθέστε στην παρέα τον μακροχρόνιο συνεργάτη του Ray, τον χαρισματικό και ταλαντούχο Pete Lakin στα keyboards,  για τον σχηματισμό της μπάντας με το όνομα White Skies’ Ήδη όταν όλος ο πλανήτης μπήκε σε καραντίνα, το 2020, τα πρώτα τραγούδια είχαν ήδη γραφτεί.
Μέσα στην επόμενη χρονιά, το 2021, 12 τραγούδια ήταν ήδη έτοιμα, και οι τρεις συνεργάτες ήταν πολύ ευχαριστημένοι, ενώ η διαδικασία ηχογράφησης υλοποιήθηκε ξεχωριστά από τον κάθε έναν στο δικό του σπίτι, λόγω των αυστηρών υγειονομικών κανονισμών. Την ολοκλήρωση του εγχειρήματος επιμελήθηκε με ιδιαίτερη τελειομανία ο Pete, και το album "Βlack Tide’’ πήρε την τελική του μορφή την άνοιξη του 2022.
Η αξία τους δεν άργησε να γίνει γνωστή στο μουσικό στερέωμα και η ευκαιρία ήρθε με την πρόταση της γερμανικής δισκογραφικής Pride & Joy, η οποία τους προσέφερε συμβόλαιο και έτσι το άλμπουμ θα κυκλοφορήσει στις 4 Νοεμβρίου του 2022.
Η στελέχωση της μπάντας ενισχύθηκε περαιτέρω με την προσθήκη των ταλαντούχων μουσικών, όπως του μπασίστα Rob Naylor (πρώην Blood Red Saints) καθώς και του ντράμερ Daz Lamberton (πρώην Red White and Blues).
Το αποτέλεσμα είναι δώδεκα άρτια και με μεράκι δουλεμένα τραγούδια που προβάλουν  άριστα στο κοινό το είδος του μελωδικού rock.
H μελωδία και ο σκληρός ήχος συνυπάρχουν αρμονικά στο πρώτο τραγούδι, με τίτλο "What Do You Know About Love’’, το οποίο δίνει και το δείγμα για το τι πρέπει να περιμένει ο ακροατής από τη συλλογή.
Παρατήσατε πώς η φωνή του White μας φέρνει στη μνήμη τον Steve Perry στο ονειρικά μελωδικό, ερωτικό "Emily’’ το οποίο ενισχύεται με τα υπέροχα φωνητικά.Το "Midnight Rendevouz’’ διαθέτει καταιγιστικά riff που ξεσηκώνουν με τον δυνατό ρυθμό τους αλλά και ένα σόλο που βέβαια καλό θα ήταν να διαρκεί λιγότερο.
Το αμέσως επόμενο, "Kiss As I Say Goodbye’’ είναι μια πολύ καλή αφορμή να θυμηθούμε τις γλυκερές, ερωτικές rock μπαλάντες της δεκαετίας του 80.
Το "One Step Forward’’ είναι ένα πολύ όμορφο τραγούδι που θα αρέσει ιδιαίτερα στους λάτρεις των Journey και των Foreigner, με ατού και την εξαιρετική ερμηνεία του White.
H αποθέωση όμως της power ballad και του AOR, έρχεται με το "Two Worlds Collide’’, στο οποίο έχει γίνει φοβερή δουλειά στα φωνητικά, με τα riff και πλήκτρα να υπηρετούν έξοχα τη μελωδικότητα, και τον White να δίνει τον καλύτερο εαυτό του σε ένα από τα καλύτερα τραγούδια του άλμπουμ.
Ο ήχος των Toto είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στο "A Love Unjustified’’, ένα τραγούδι το οποίο κατακλύζει τον ακροατή με πολύ όμορφα συναισθήματα ανάτασης αλλά και συγκίνησης.
Μετά έχουμε το "Bring It On Back’’ οποίο οι White Skies δημιουργούν μεν ατμόσφαιρα, από την άλλη ίσως κάποιοι να το βρουν υπερβολικά μελό.
Το ομότιτλο "Black Tide’’ ηχεί περίεργο και μυστηριακό δεν στερείται καθόλου όμως μελωδικότητας και αν μη τι άλλο ακούγεται με ενδιαφέρον.
100% Toto, είναι η χαμηλών τόνων μπαλάντα "Leave A Light On’’, το ιδανικό τραγούδι για τους ρομαντικούς που θέλουν απλά να κλείσουν τα μάτια και να πλάσουν εικόνες.
Ως εναλλαγή ακολουθεί το δυνατό, ρυθμικό, απολαυστικό "Takin A Ride’’, που ανεβάζει τόνο και διάθεση, πλημμυρισμένο από pop rock και hard rock riffs.
Η μπάντα έκανε την ολόσωστη επιλογή να κλείσει το άλμπουμ, με το uptempo, συναρπαστικό "Sleeping In The Fire’’, όπου εναλλάσσονται ιδανικά τα ‘’πλούσια’’ πλήκτρα και τα δυνατά riff.
Άραγε, διερωτόμαστε, μήπως έχουμε μία από τις κορυφαίες AOR κυκλοφορίες της χρονιάς;;;
 
Δημήτρης Πολίτης


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs