Bad Sister: "Where Will You Go’’

15/10/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1305

Με αρχικό όνομα ‘’Bogart Joint’’ η γερμανική αυτή μπάντα, ιδρύθηκε στο Αμβούργο το 1980, έχοντας ως τραγουδίστρια την Petra Degelow ενώ στη μεγαλύτερη διάρκεια της δεκαετίας του '80, διαμορφώθηκαν και απέκτησαν πλούσια εμπειρία μέσα από πολλές ζωντανές εμφανίσεις.

 

Αυτό συνέβη τόσο σε clubs, όσο και σε μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους, μεταξύ των οποίων και στο θρυλικό για τους Γερμανούς OENKEL POES CARNEGIE HALL.
To 1988 ήταν μια κομβική χρονιά για αυτούς, καθώς άλλαξαν το όνομά τους σε Bad Sister αποφάσισαν να προσανατολιστούν μουσικά περισσότερο στη μελωδική rock και στο AOR.Έτσι την επόμενη χρονιά, το 1989 κυκλοφόρησαν την πρώτη τους δισκογραφική δουλειά με τη μορφή CD, με τίτλο "Heartbreaker’’, το οποίο τους καταξίωσε εμπορικά και καλλιτεχνικά και θεωρείται πλέον ένα από τα καλύτερα AOR album όλων των εποχών.
Ακολουθεί το 1990 μια παγκόσμια περιοδεία για την προώθηση του άλμπουμ σε σπουδαία rock festivals , όπως το περίφημο Wacken Open Air στη Γερμανία, καθώς και σε μεγάλα στάδια, όπως το Yamaha, στο Tokyo της Ιαπωνίας.
Ταυτόχρονα ανεβάζουν τις μετοχές τους ακόμα περισσότερο, καθώς ανοίγουν συναυλίες για θρύλους όπως ο Ian Gillan ή ο Mitch Ryder.
Πολύ σύντομα, το 1991 κυκλοφορεί σε Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία και δεύτερο CD, το "Out Of Business’’, στο οποίο μάλιστα συμμετείχε και ο Alex Conti από τους Αtlantis. Και αυτό υποστηρίχθηκε από περιοδείες και εμφανίσεις σε show και γνωστά φεστιβάλ.
Το 1992 η Suzie Lohmar αντικαθιστά την Petra Degelow, η οποία δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2013 σε ηλικία 53 ετών.
Από πλευράς παραγωγικού έργου η μπάντα κυκλοφόρησε το 2003 το CD ‘’Live’’ και το 2009 το "Because Rust Never Sleeps’’.
Άλλες δύο αλλαγές στη θέση της τραγουδίστριας μεσολάβησαν(το 2014 ήρθε η Sandra Hoffmann για να την αντικαταστήσει το 2015 η Andrea Loehndorf που έχει παραμείνει μέχρι και σήμερα) και φτάνουμε στο 2022, όποτε οι BAD SISTER έρχονται με 13 ολοκαίνουρια τραγούδια, υπό τη μορφή άλμπουμ με τίτλο "Where Will You Go’’ . Σύμφωνα με τα λεγόμενα της Loehndorf, αποτελεί την καλύτερή τους δουλειά.Το πρώτο τραγούδι "Lose Or Win’’ είναι ένα ξεκάθαρο και τίμιο 80s pop rock ξέσπασμα που φέρνει συγκίνηση και νοσταλγία.
Το "Feels Like Love’’, είναι ακόμα πιο δυναμικό, και παρά τα "άγρια’’ riff διαθέτει συναρπαστική μελωδία.
Ακόμα ένα pure rock δυναμικό τραγούδι είναι το ‘’Bright Lights’’ πλήκτρα, riffs και μπάσο συνεργάζονται άψογα.
Συναρπαστικά ‘’σκληρό’’ και απόλυτα ρυθμικό το ‘’Don’t Need Me’’, στο οποίο η Loehndorf με τη στεντόρεια φωνή της κερδίζει τον ακροατή.
Το AOR και η μελωδικότητα της rock αποθεώνονται και απογειώνονται με τα υπέροχα φωνητικά και τα κορυφαία keyboards στο ‘’You Re Gone’’.
To "Couldn’t Do Right’’ έχει τέτοιο ρυθμό και δυναμική που "καρφώνεται" στο νού μας .Απίστευτες οι κιθάρες σε αυτό το τραγούδι.
Τίμιο και καθαρό ροκ τραγούδι το "Confess That You Love Me’’.
Δεν θα μπορούσε να λείπει και η slow ερωτική μπαλάντα και αυτόν τον ρόλο εδώ τον ανέλαβε το "Could It Be Love’’.
To "Fair Enough’’ μας ξεσηκώνει απόλυτα συνδυάζοντας hard και pop rock ήχους.
Έχουμε αμέσως μετά το "She Doesn’t Love You’’ που κλίνει περισσότερο στο αμερικανικό ύφος εκείνων των τραγουδιών που ακούει κανείς live σε club του Νότου των ΗΠΑ.
Επιστροφή στις ρομαντικές αργές μελωδίες με το "Moon Woman’’.
H κορύφωση του AOR έρχεται με το φοβερό και απολαυστικό "Some Hallelujahs’’, που παραπέμπει στην ΑΟR περίοδο της Cher αλλά και στους Saraya και Fiona.
To finale επισφραγίζει το ‘’Got Caught’’, ένα συμπαθητικό τραγούδι πλημμυρισμένο στα μελωδικά riff που σαφώς δημιουργεί ατμόσφαιρα.
Τα μέλη της μπάντας αγαπούν με όλη τους την καρδιά το μελωδικό rock και αυτό φαίνεται με το παραπάνω σε ένα άλμπουμ που δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να προσπεράσετε, χωρίς να ακούσετε!

Δημήτρης Πολίτης

// Old Time Rock

// Live Favorites