Nilver Pérez: "Living In Desire"

29/10/2022

Κατηγορία: Κριτικές

1110

Χωρίς αμφιβολία, ένας μουσικός που κερδίζει τη θέση του επάξια σε αυτόν τον κόσμο της μελωδικής ροκ είναι ο Περουβιανός συνθέτης και πληκτράς Nilver Pérez (Revlin Project), ένας ακούραστος εργάτης βυθισμένος σε ένα πλήθος έργων και που σε κάθε του κυκλοφορία τον απολαμβάνουμε.

 

Κυκλοφόρησε λοιπόν  μέσω της Lions Pride Music, το νέο του άλμπουμ, "Living in Desire", γεμάτο με καλεσμένους από όλο τον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων αρκετών Βραζιλιάνων και η κυκλοφορία παρουσιάζει 12 συνθέσεις hard  μελωδικού / AOR ύφους.
Ως δημιουργός του συγκροτήματος REVLIN, τώρα μας παρουσιάζει την πρώτο του προσωπική κυκλοφορία, υπογεγραμμένη ως "Nilver Pérez" και με το τίτλο "Living In Desire".
Σε αυτό τον δίσκο, απολαμβάνουμε πλήθος μουσικών από την Νοτοαμερικανική μελωδική σκηνή όπως οι Niko Delgado, Fran Alonso, Paul Nogeira, ο Agustín Barbis, ο Charly López, ο Rod Marena και  ο Renato Costa μεταξύ άλλων. (Έχετε την πλήρη σειρά στο τέλος της κριτικής).
Όπως είπα αντιμετωπίζεται άψογα στα πλαίσια του AOR και αναμφίβολα θα ενθουσιάσει τους θαυμαστές του είδους.
Ξεκινάμε δυναμικά με το "Breaking The Cycle" στο οποίο συνεργάζονται οι Daniel Vargas, Rane Oliveira, Paul Redwood και Agustín Barbis, ένα εξαιρετική σύνθεση που χρησιμεύει για να ανοίξει το "κουτί της Πανδώρας" με άπειρες μελωδίες μέσα από ένα πολύ μελωδικό θέμα με υπέροχο ρεφρέν και δυνατές κιθάρες, στηριγμένο από μία δυναμική ρυθμική βάση. Κυκλοφόρησε ως single και συνάμα ως βίντεο κλιπ.
Το τραγούδι, γεμάτο συναίσθημα και ενέργεια, περιλαμβάνει τα φανταστικά φωνητικά του Daniel Vargas (Adellaide) από το Σάο Πάολο, καθώς και του επίσης Βραζιλιάνου Rane Oliveira, στα δεύτερα φωνητικά, καθώς και του Paul Redwood και του Αργεντινού Agustín Barbis.
Συνεχίζουμε με  το "We Belong to The Stars", ένα τραγούδι πιο κοντά στο AOR που "σπάει" με ένα τρομερό ρεφρέν που εντυπωσιάζει από την πρώτη ακρόαση, ενδιαφέρουσες μουσικοτεχνικές  και δυναμική ανάμεσα σε στίχους και ρεφρέν και υπέροχες κιθάρες από τον Niko Delgado .
Επίσης, κυκλοφόρησε επίσης ως single και  συμμετέχουν ο Βραζιλιάνος τραγουδιστής Fábio Cabral (5th Machine), ο Niko Delgado και ο μπασίστας Anderson Sherman από το Ρίο.
Η μελωδία ενός σαξόφωνου του Emer Asis δίνει την είσοδο στο "Secret', στο οποίο μας εκπλήσσει η γυναικεία φωνή της Caroline Breitler, ένα τραγούδι που εμπίπτει στον πιο καθαρό ορισμό του AOR και που ακούγεται 100% 80ς και αμερικάνικο και  εκτός από τη σύνθεση πρέπει να αναδείξουμε τη δουλειά των Asis στο σαξόφωνο, τη γλυκιά και δυνατή φωνή της Ελβετίδας τραγουδίστριας Caroline Breitler και ένα υπέροχο σόλο του Pepe Irei την ίδια στιγμή που αναμφίβολα θα μας μεταφέρει στη δεκαετία του '80.


Όμορφες μελωδίες στις κιθάρες και μεσαίου ρυθμού  τέμπο είναι τα βασικά συστατικά που θα βάλουν τους πυλώνες του "Keep the Dreams Alive", που παρουσιάζεται φωνητικά από τον Ricardo Di Stefano, εκτός από την απολαύση για άλλη μια φορά, της δεξιοτεχνίας του Niko Delgado, ένα πολύτιμο τραγούδι, πολύ καλά παρουσιασμένο τόσο σε πλήκτρα όσο και σε κιθάρες, όπου η αγάπη για τη μελωδία κυριαρχεί ανά πάσα στιγμή.
Ανεβάζουμε λίγο τα ντεσιμπέλ για να γευτούμε το "For Tonight", ένα τραγούδι στο οποίο η ρυθμική κιθάρα μας τραβάει την προσοχή στην αρχή, από τον Frank Barreda, ένα άλλο τραγούδι κοντά στο AOR, με μια επίγευση Survivor σε μερικά πλήκτρα και την εξαιρετική φωνή  του Renato Kosta.
Ακολουθεί το ομότιτλο κομμάτι, "Living in Desire", στο οποίο συμμετέχουν ο Χιλιανός παραγωγός Ed Carabantes και η σύζυγός του Gigolette, καθώς και ο Fran Alonso και ο Agustín Barbis, το οποίο έχει είσοδο με πανέμορφη "πληκτρολόγηση"  της δεκαετίας του ογδόντα από την πρώτη στιγμή (για άλλη μια φορά ακούμε  "ανάμνηση" από Survivor), στη φωνή  βρίσκουμε τώρα τον  Ed Carabantes, εκτός από την ευχάριστη έκπληξη της απόλαυσης του εξάχορδου Fran Alonso (Hackers) που ακούγεται υπέροχος στο σόλο.
Ένα τραγούδι με πιο δυναμική ρυθμική βάση που έρχεται να δώσει ποικιλία σε αυτό το έργο είναι το "Our Voice Inside", ένα τραγούδι που μέσα στο μελωδικό ροκ ρισκάρει κάτι περισσότερο σε σχέση με ηχοληψίες και ατμόσφαιρες και που τραγουδά εξαιρετικά ο  Harold Waller και από την οποία σύνθεση έχουμε ένα αποτέλεσμα μουσικό  που μας "ανεβάζει" στα αστέρια και που μου έχει αφήσει μια επίγευση των θρυλικών ASIA.
Συνεχίζουμε  με ένα άλλο θέμα με αξιοσημείωτο AOR, το "Point Of View", στο οποίο μου άρεσε η μελωδική συνεισφορά του ρεφρέν που σε "γαντζώνει" με τον Carlos Nigro, να αποδίδει φωνητικά  ένα πολύ καλό θέμα.
Η φωνή ενός αγαπημένου προσωπικά (τα τελευταία χρόνια) του Rodrigo Marenna είναι ο πρωταγωνιστής του "Bring Me Back To Life", ένα πιο σκληρό θέμα που ερμηνεύει  ο Marenna για να της δώσει τη δύναμη που τη χαρακτηρίζει, μια πιο άμεση σύνθεση εξίσου μελωδικότατη.
 Χαμηλώνουμε μερικά ντεσιμπέλ με το "Hard To Say Goodbye", ένα θέμα που έρχεται να παίξει με διαφορετική δυναμική που σε εκπλήσσει καθώς ξετυλίγεται, η φωνή τώρα επικεφαλής είναι του Paulo Hernández και για άλλη μια φορά πρέπει να τονίσουμε τις εξαιρετικές τεχνοτροπίες  στα κλειδοκύμβαλα  του Niver .
Αντιμετωπίζουμε την τελική ευθεία αυτής της δουλειάς, τώρα με το "Trust In Love Again" στο οποίο θα απολαύσουμε τη φωνή του Charly López (Bon Vivant) που με εξέπληξε ευχάριστα όταν τον άκουσα να τραγουδά στα αγγλικά, ένα πιο σκληρό ροκάδικο τραγούδι με πολύ κλασικές βάσεις..
Τώρα, ας πάμε με το τελευταίο "κερασάκι σε αυτή την τούρτα", το "Phoenix Rising", ένα θέμα που είναι επίσης πιο δυνατό και το οποίο υπερασπίστηκε φωνητικά σε αυτήν την περίπτωση ο Leo Baldam, μια καλή επιλογή για να ολοκληρωθεί  αυτή η δουλειά σε υψηλό επίπεδο συναισθημάτων.
Εν ολίγοις, πρέπει να ακουστεί από  κάθε λάτρη του AOR και του μελωδικού ροκ για να σας μεταφέρει σε ατμόσφαιρες και στιγμές γεμάτες μαγεία και καλή δουλειά στα πλήκτρα του Pérez, μια ποικιλόμορφη και καλοδουλεμένη δουλειά στην οποία, παρά το γεγονός ότι μερικές φορές είναι αισθητή μια θάλασσα συνεργασιών που το κάνουν να ακούγεται ίσως ανομοιόμορφο,  αλλά πιστέψτε με  θα σας κάνει να περάσετε καλά ακούγοντας καλή μουσική, υψηλού επιπέδου μελωδικό ροκ και υπέροχες συνθέσεις.
Χωρίς αμφιβολία, ο Nilver Pérez συνεχίζει να εξελίσσεται μουσικά και έχει γίνει ένα από τα σημεία αναφοράς και τα εχέγγυα της καλής δουλειάς.

Νότης "Trust In Love Again" Γκιλλανίδης

Η μπάντα:
◾ Πληκτρα και προγραμματισμός: Nilver Pérez
◾ Κιθάρες: Pepe Irei, Niko Delgado, Fran Alonso, Joss Ríos, Rodrigo Bugallo, Paul Nogueira, Tiago Fusco, Alex Meister, Frank Barreda και Vitor Rodrigues.
◾ Τραγουδιστές: Charly López, Rod Marenna, Harold Waller, Paulo Hernández, Daniel Vargas, Caroline Breitler, Ed Carabantes, Ricardo DeStefano, Fabio Cabral, Carlos Nigro, Leo Baldan και Renato Costa.
◾ φωνητικά: Rane Oliveira, Alex Meister, Adolfo Gazzo, Gigolette και Nilver Pérez.
◾ Σαξόφωνο: Emer Asis.
◾ Μπάσο: Ken Sandín, Agustín Barbis, Anderson Sherman και Leandro Moretti.
◾ Ντραμς: Leo Baldan και Christian Sünde