Silvernite: "Μια ακρόαση με κλειστά μάτια θα σας πείσει!"
Thursday

23Apr

Silvernite: "Μια ακρόαση με κλειστά μάτια θα σας πείσει!"

Δημοσιεύθηκε από:

23/04/2020

Κατηγορία: Greek Bands

4485
Χάρηκα, διότι τον τελευταίο μήνα κυκλοφορεί δίσκος του μελωδικού γένους. Xάρηκα ακόμη περισσότερο που η κυκλοφορία είναι ελληνική.
Xάρηκα πολύ, διότι οι πολυτάλαντοι και πολυοργανίστες καλλιτέχνες τόλμησαν να δημιουργήσουν έναν δίσκο αμιγώς με την αγαπημένη '80ς μουσική "φορεσιά":
σπουδαία μουσικά "άγκιστρα", καθοδηγούμενα από πλήκτρα και συνθεσάιζερ, σπουδαία φωνητικά, ευφάνταστες καθάριες κιθαριστικές γραμμές.
Στα πλαίσια προβολής λοιπόν κάθε ελληνικής μελωδικής μπάντας από το rocktime.gr, είχαμε την καλή συντυχία να μιλήσουμε με τους δημιουργούς του δίσκου και συγκεκριμένα με τον βιρτουόζο Στράτο Καραγιαννίδη (Strutter) και να παρουσιάσουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους!

RT: Πώς δημιουργήθηκαν οι SILVERNITE και ποια η μέχρι τώρα πορεία σας; Δώστε μας λίγα στοιχεία για μία πρώτη γνωριμία για τους φίλους της καλής μελωδικής μουσικής…
Κατ' αρχήν χαιρόμαστε που ερχόμαστε σε επαφή μέσω του rocktime.gr με τους φίλους της καλής μουσικής! Οι Silvernite είναι το αποτέλεσμα μιας μουσικής ανησυχίας δικής μου και του Θανάση (Thanos G.). Πάντοτε ήμασταν λάτρεις της '80ς αισθητικής και θέλαμε μουσικά να κάνουμε κάτι αντίστοιχο. Έτσι ξεκινήσαμε από τα τέλη του 2018 να γράφουμε τα πρώτα κομμάτια, αλλά χωρίς να έχουμε σαν στόχο τότε να δημιουργήσουμε ένα νέο μουσικό συγκρότημα. Στόχος μας ήταν απλά να εκφραστούμε μέσω κάποιων τραγουδιών. Σιγά-σιγά τα τραγούδια μας άρχισαν να μαζεύονται και αρχίσαμε να συζητάμε το ενδεχόμενο μιας κυκλοφορίας αυτού του υλικού. Τότε παρουσιάστηκε και η ανάγκη μιας φωνής. Είχαμε την χαρά να συναναστρεφόμαστε με μια εξαιρετική φωνή από την Φινλανδία, την Τάνια Χαρκόνεν (Tanja Härkönen) και της ζητήσαμε να μας ηχογραφήσει κάποια δείγματα για τα τραγούδια μας. Το αποτέλεσμα ήταν εξαιρετικό και έτσι την προσκαλέσαμε στην μουσική μας παρέα. Απόρροια όλων των παραπάνω ήταν να ιδρυθούν οι Silvernite. Ένα μουσικό συγκρότημα που είναι η αντανάκλαση των εφηβικών μας ονείρων.

RT:  Ο τίτλος είναι σημαδιακός, περιγραφικός για κάτι/κάποιον ή κάποια; Σχετίζεται με τους στίχους και από πού αντλείς έμπνευση για τη μουσική;
Οι Silvernite είναι ένα concept συγκρότημα. Όλη μας η μουσική και οι στίχοι βασίζονται πάνω σε μία ιστορία επιστημονικής φαντασία. Η πρώτη μας δουλειά με τίτλο "So It Began" είναι ο πρόλογός της. Αυτόν τον καιρό δουλεύουμε πάνω στην δημιουργία ενός comic περιοδικού της ιστορίας μας το οποίο σε συνδυασμό με την μουσική θα μπορεί να δώσει στους ακροατές μας ένα ολοκληρωμένο αποτέλεσμα της αισθητικής μας. Το όνομά μας είναι κομμάτι της ιστορίας μας και για αυτόν τον λόγο δεν θα ήθελα να πω κάτι παραπάνω για να μην χαλάσω την ανάγνωση στους φίλους μας.

RT: Είναι δύσκολο για μία μπάντα να δημιουργεί σε μία κατάσταση οικονομικής κρίσης και πανδημίας, όπως αυτή που βιώνει η Ελλάδα;
-Όχι. Η δημιουργία δεν ήταν ποτέ ευκολότερη από ό,τι είναι τώρα στις μέρες μας. Πλέον η τεχνολογία είναι ένας εκπληκτικός σύμμαχος του μουσικού. Μειώνει το κόστος και μεγιστοποιεί τα διαθέσιμα εργαλεία, άρα όποια και να είναι η οικονομική κατάσταση, οι μέρες μας είναι σίγουρα πολύ καλύτερες από αυτές των δεκαετιών 60, 70, 80, 90 ακόμα και του 2000. Αυτό που θα έπρεπε να μας προβληματίσει δεν είναι το οικονομικό κομμάτι αλλά το αν υπάρχει διάθεση για δημιουργία καλής μουσικής. Όταν λέω καλή μουσική δεν εστιάζω σε κάποιο μουσικό είδος αλλά στο ταλέντο και στην αγάπη του μουσικού για έκφραση.

RT: Ποιες είναι οι μπάντες που σας επηρεάζουν στην κυκλοφορία αυτήν μουσικά;
Όλη η Hard Rock σκηνή της δεκαετίας του '80 με συγκροτήματα όπως οι: Journey, Toto, Boston, Survivor, Lita Ford, Vixen, Petra, Glenn Frey και πολλοί άλλοι. Αλλά και το σύγχρονο μουσικό ρεύμα της Synthwave σκηνής με συγκροτήματα όπως oι: The Midnight, LeBrock, Gunship, Kavinsky, September 87 κ.α.
 

RT:  Πώς θα περιγράφατε τη μουσική και τις εμφανίσεις σας σε κάποιον χωρίς ακοή και χωρίς όραση, αντίστοιχα;
Σε κάποιον χωρίς ακοή θα ήταν πολύ εύκολο να μας καταλάβει με την βοήθεια του κόμικ που ετοιμάζουμε. Όλη η ιστορία των τραγουδιών μας θα βρίσκεται μέσα στις σελίδες του περιοδικού. Σε έναν άνθρωπο χωρίς όραση η ίδια η μουσική μας δημιουργεί τόσες πολλές εικόνες που η φαντασία του θα ταξίδευε με ευκολία στον μαγικό μας κόσμο. Μια ακρόαση με κλειστά μάτια θα σας πείσει!
 
RT: Όταν συνθέτετε, τι προκύπτει πρώτα: η μουσική ή οι στίχοι;

Πρώτα έρχεται η ιστορία. Μετά ακολουθεί η μουσική βασισμένη πάνω στην ιστορία που θέλουμε να περιγράψουμε και μετά ντύνεται το μουσικό κομμάτι με τους αντίστοιχους στίχους. Δηλαδή δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο που θα συνέθεται κάποιος ένα soundtrack μιας ταινίας.
 
RT:Με ποιες μπάντες θα χαιρόσασταν να παίζατε /περιοδεύατε μαζί;
-Δεν υπάρχει κάποιο "απωθημένο". Όλοι μας σαν μουσικοί έχουμε μεγάλη πορεία. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι να λήξει η περίεργη κατάσταση που βιώνουμε με τον κορωναϊό και να μπορέσουμε να φέρουμε την παράστασή μας στον κόσμο.
 
RT: Ποιος είναι ο "υπεύθυνος" για τους στίχους και τη μουσική;
Η μουσική γράφεται από εμένα και τον Θανάση και οι στίχοι είναι δικοί μου.
 
RT:Πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις ηχογραφήσεις; κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό θυμάστε;

Εξαιρετική! Υπήρχε μουσική σύμπνοια και φοβερό μεράκι, ερχόταν ο ένας και συμπλήρωνε τον άλλο σαν ένα τέλειο παζλ! Μακάρι όλοι οι μουσικοί να περνάνε τέτοιο ποιοτικό χρόνο μέσα στο στούντιο.
 
RT:Υπήρξαν στιγμές στη διάρκεια της πορεία σου που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε, που νιώσατε ότι δεν βγάζει πουθενά, στην Ελληνική ταλαίπωρη μουσική ροκ σκηνή;
Με τους Silvernite όχι. Είμαστε πολύ νέο συγκρότημα! Αλλά σίγουρα με άλλα συγκροτήματα ήρθαμε πολλές φορές αντιμέτωποι με την απογοήτευση. Απλά να επισημάνω ότι η Ελληνική σκηνή δεν είναι καθόλου ταλαίπωρη. Ίσα-ίσα είναι πολύ καλύτερη σε αρκετούς
τομείς συγκρινόμενη με άλλες Ευρωπαικές χώρες. Απλά αυτό που απουσιάζει είναι η οργάνωση και η ενημέρωση των μουσικών για το πως πρέπει να λειτουργεί ένας μουσικός.
 
RT: Ποια είναι τα επόμενα βήματα των SILVERNITE;
-Αυτήν την περίοδο εργαζόμαστε πάνω στην σύνθεση του επόμενου άλμπουμ μας και μόλις με το καλό μπορέσουμε να βγούμε από τα σπίτια μας θα ξαναμπούμε στούντιο για την ηχογράφησή του. Επίσης η ολοκλήρωση του πρώτου μέρους της ιστορίας του κόμικς είναι προτεραιότητά μας και φυσικά αν επιτρέψουν οι συνθήκες, από την νέα σεζόν θα ξεκινήσουμε τις συναυλιακές μας δραστηριότητες.
 
RT: Είναι χαρά μας, που μιλήσαμε για την εξαιρετική δημιουργία σας . Ευχαριστούμε για το χρόνο σας και που μιλήσατε σε μας και στους οπαδούς σας για την τωρινή δουλειά σας…
Η χαρά είναι όλη δική μας Νότη και σας ευχαριστούμε για την ευκαιρία που μας δίνετε να επικοινωνήσουμε με φίλους της μουσικής.

  • Επιμέλεια Νότης "SILVERNITE" Γκιλλανίδης

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs