Wild Souls: "Θα πρέπει να στηρίζουμε το σπίτι μας"
Sunday

24May

Wild Souls: "Θα πρέπει να στηρίζουμε το σπίτι μας"

Δημοσιεύθηκε από:

24/05/2020

Κατηγορία: Greek Bands

4296
Είναι αλήθεια: αυτή η υπερμπαλάντα "One More Night" από τον προηγούμενο δίσκο της μπάντας- "Game Of Love"- σίγουρα είναι στη δεκάδα από τα αγαπημένα μου τραγούδια σε αυτό το ύφος και ο δίσκος τους στις 12 καλύτερες επιλογές μου για το 2016.
Οι Wild Souls, είναι μία παρέα πέντε μουσικών εξαιρετικών και φίλων από την  όμορφη πόλη του μελωδικού ηχοχρώματος, την  Καβάλα, που παίζουν κλασικό  μελωδικότατο hard rock από τα  2010, κυρίως σε '80ς ύφος.
Ο τρίτος "καρπός" της μουσικής δεξιοτεχνίας τους, το "Queen Of My Heart" κυκλοφορεί ήδη από τη Δανέζικη Lions Pride Music και μόλις το άκουσα μου "έπεσαν τα σαγόνια στο πάτωμα".
Τούτη εδώ η κυκλοφορία είναι η επιτομή της μελωδικής πανδαισίας: καλοπροβαρισμένη μπάντα, με ενέργεια και πάθος από όλα τα μέλη της!!
12 εξαιρετικές συνθέσεις, ατόφιου  μελωδικού hard rock/ AOR φερμένου από τα υπέροχα 80ς με λαμπερές μελωδίες, πιασάρικα χορωδιακά φωνητικά, παθιασμένες ερμηνείες από τον Γιώργο Νικολάου, πανέξυπνες κιθαριστικές φράσεις/μελωδίες,  πλουσιοπάροχα πλήκτρα και ογκώδη / μετρονομική rhythm section.
Σίγουρα ότι οι οπαδοί των Tyketto, Richard Marx, Survivor, Night Ranger, ακόμη και αυτών των πρώιμων Bon Jovi θα ενθουσιασθούν με το αυτό κομψοτέχνημα μελωδίας.
Το rocktime.gr, μίλησε με τους δημιουργούς του δίσκου και παρακάτω παρουσιάσουμε τις επιδιώξεις και τα μουσικά όνειρα τους.
 
Τι έχει αλλάξει στον ήχο σας από την εποχή του πρώτου σας album;
Γειά σου Νότη...και ευχαριστούμε πολύ για την φιλοξενία καταρχάς!! Τώρα, για να απαντήσω στην ερώτηση σου ναι αλλάξανε και αλλάξανε πολλά.
Εξελίχθηκε ο ήχος μας και ήρθε πιο πολύ στα μέτρα μας και στο γούστο μας, διότι όπως και να το κάνεις, μεγαλώνοντας μαθαίνεις.
Κρατήσαμε το στυλ μας αλλά εξελίξαμε σίγουρα τον ήχο μας κάνοντας τον πιο έντονο πιο συγκεκριμένο και πιο μεστό.

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού σε εσάς και για την τελευταία -Game Of Love- κυκλοφορία σας;
Η ανταπόκριση ήταν σαφώς μεγαλύτερη από ό,τι στο "On the road" και περιμένουμε ακόμη μεγαλύτερη στον τρίτο μας δίσκο..
Περνώντας τα χρόνια η επαφή μας με τον κόσμο γίνεται μεγαλύτερη και καλύτερη μπορώ να πω.

3. Η ιστορία του τίτλου στο δίσκο και του εξώφυλλου; (απ’ ό,τι γνωρίζω, το μοντέλο είναι υπαρκτό πρόσωπο)
O τίτλος οφείλεται στο ομώνυμο κομμάτι μας, ήταν από τα πρώτα που γράψαμε και επειδή μας άρεσε σαν τίτλος του κομματιού το επιλέξαμε και για τίτλο του δίσκου.
Tο πρόσωπο ναι, είναι υπαρκτό και θέλαμε ένα εξώφυλλο που να πλαισιώνει επάξια τον τίτλο και προσπαθήσαμε να μπούμε και στο κλίμα της εποχής. Οπότε βάλαμε μια σύγχρονη "βασίλισσα" σε έναν μοντέρνο "θρόνο".

Τέσσερα χρόνια μεσολάβησαν από την προηγούμενη κυκλοφορία σας Αφενός ποιος ο λόγος και αφετέρου πώς ήταν η ατμόσφαιρα στις "μακροχρόνιες" ηχογραφήσεις και αν θυμάστε κάποιο ιδιαίτερο περιστατικό;
Το κενό αυτό των τεσσάρων ετών οφείλεται στο ότι έγιναν αλλαγές στα μέλη της μπάντας. Αργήσαμε κάπως αλλά καταλήξαμε σε αυτό που πραγματικά μας αντιπροσωπεύει.
και ως μουσικοί  και συνθετικά καθώς και στα όργανα τα μουσικά μα κυρίως είμαστε μια πολύ καλή παρέα. Οι ηχογραφήσεις και οι συνθέσεις δεν θα έλεγα πως ήταν μακροχρόνιες θα έλεγα πως είχαν πολύ όρεξη (να το πω ευγενικά ) και μεράκι και αρκετή πίεση αλλά το αποτέλεσμα και για τους πέντε μας βγήκε πολύ καλό και είμαστε κάτι παραπάνω από ικανοποιημένοι!
Περιστατικά έχω πολλά στο μυαλό μου αλλά ένα χαρακτηριστικό που μου έχει μείνει είναι όταν ο Γιώργος μπήκε να τραγουδήσει ένα κομμάτι και άρχισε να το ερμηνεύει σε ρυθμούς τσιφτετελιού
και ο ηχολήπτης μας (αφού του πήρε λίγα δευτερόλεπτα να καταλάβει αν ηχογραφούσε ροκ μπάντα ή όχι ) γελούσε με την ψυχή του (μαζί με αυτόν και όλοι οι υπόλοιποι γύρω του).
Το βλέπουμε ακόμη και σήμερα σε βίντεο όλο αυτό και γελάμε...

Υπάρχει μια σαφέστατη δυσπιστία του Ελληνικού κοινού προς τα εγχώρια συγκροτήματα, που πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;
Έχω πει και σε παλιότερες συνεντεύξεις ότι θα πρέπει να "στηρίζουμε το σπίτι" μας γιατί ειλικρινά είναι έτοιμο να "πέσει και να μας πλακώσει", είτε αυτό λέγεται μπάντα είτε λέγεται αγορά κάποιου προϊόντος.
Οι Ελληνικές μπάντες (όσες έχουμε μείνει ενεργές πλέον) κάνουν μεγάλες προσπάθειες και μεγάλα βήματα αν λάβουμε υπόψη τα δεδομένα της εποχής.
Υπάρχουν αξιόλογες δουλειές που θα μπορούσαν άνετα να συγκριθούν με αντίστοιχες του εξωτερικού ή ακόμα και να τις ξεπερνάνε! Υπάρχουν πολλοί που μας ακούν για πρώτη φορά και νομίζουν ότι η μπάντα είναι ξένη και όχι Ελληνική.
Τώρα, που οφείλεται όλο αυτό είναι κάτι που θα το απαντήσει ο καθένας μόνος του στον εαυτό του (βάζω "στοίχημα" πως ελάχιστοι έχουν κάνει την ερώτηση αυτή στον εαυτό τους) αλλά όπως λέει και η παροιμία "περί ορέξεως..."
Γούστα είναι αυτά.

Συναυλιακά πως τα πάτε; Πως νιώθεις όταν έρχεται κόσμος και σου λέει πως θαυμάζει την μουσική σας;

Συναυλιακά τα πάμε όπως όλος ο πλανήτης πλέον αναγκαστικά! Είχαμε εμφανίσεις που ακυρώθηκαν και κάποιες που ίσως αναβλήθηκαν, αυτό θα μας το πει ο χρόνος.
Μακάρι να λήξει όσο πιο σύντομα γίνεται όλη αυτή η ιστορία με τον κορωναιό και να επανέλθουμε στην κανονικότητα μας για να μπορέσουμε να ροκάρουμε ξανά.
Η αίσθηση του κόσμου όταν παίζεις, το χειροκρότημα και ο θαυμασμός όπως και αν εκφράζεται είναι η "καλύτερη αμοιβή" - ικανοποίηση που μπορεί να πάρει ένας μουσικός. Πιστεύω
όλο αυτό γίνεται για τον συγκεκριμένο λόγο ειναι ένα είδος αλυσίδας. Εμείς ικανοποιούμαστε από τον κόσμο και ο κόσμος από εμάς...
Τρέλα σκέτη η όλη κατάσταση και όποιος δεν το έχει ζήσει του το εύχομαι με όλη μου την καρδιά!

Ποια εμφάνιση σας θυμάσαι πιο έντονα από τα live που έχετε συμμετάσχει;
Θα πω την τελευταία μας που προλάβαμε (προ κορωναιου και πριν μπούμε στούντιο για τις ηχογραφήσεις) ήταν αυτή στη Βουλγαρία στο Τσελοπεχ με Axxis και Pretty Maids. Ήταν φοβερά όλα.
το ταξίδι μας, το live, η διαμονή και η φιλοξενία. Μου έχει μείνει αυτή χωρίς να θέλω να υποτιμήσω και εκείνη που παίξαμε μαζί με Steam roller στην πόλη μας! Επίσης αξέχαστη εμπειρία.

Είναι δύσκολο για μία μπάντα να δημιουργεί σε μία κατάσταση οικονομικής και υγειονομικής κρίσης δυσπραγίας, όπως αυτής που βιώνει η Ελλάδα και ο κόσμος ολόκληρος;

Η λέξη "δύσκολο" είναι πολύ λίγη για να δείξει όλο αυτό που συμβαίνει για να καταφέρει μια μπάντα να βρεθεί να συνθέσει, να προβάρει, να ηχογραφήσει και γενικώς να ακολουθήσει όλα τα βήματα που πρέπει.
Δυστυχώς το οικονομικό είναι μεγάλος βραχνάς και πρέπει για να κάνεις κάτι πλέον η όρεξη σου (πάλι ευγενικά το λέω ) να είναι πιο μεγάλη από τις ανάγκες σου.
Το οικονομικό είναι το χειρότερο από αυτά που βιώνει όλος ο κόσμος μαζί κι εμείς διότι τα υπόλοιπα είναι περιστασιακά άσχετα με το αν θα κρατήσουν λίγο η πολύ.

Υπήρξαν στιγμές στη διάρκεια της πορεία σου που σκεφτήκατε να τα παρατήσετε, που νιώσατε ότι δεν βγάζει πουθενά, στην Ελληνική ταλαίπωρη μουσική ροκ σκηνή;
Ναι υπήρξαν και όποιος πει ότι έχει μπάντα και δεν πέρασε από το μυαλό του αυτό το πράγμα θα είναι ψέμα.
Υπήρξαν στιγμές..οχι πολλές... αλλα ήταν καθαρά θέμα κακής ψυχολογίας. Όμως υπήρξαν άλλες τόσες που είπαμε "όχι" και τα καταφέραμε και είμαστε εδώ και θα συνεχίσουμε να είμαστε όσο μας κρατάνε τα χέρια μας και τα πόδια μας.

Ποια είναι τα επόμενα βήματα των Wild Souls ;
Τα επόμενα βήματα είναι σίγουρα η προώθηση του άλμπουμ μας... κάποια κλιπ, κάποιες live εμφανίσεις και έχουμε κατά νου να "μπούμε" σχετικά σύντομα στη διαδικασία σύνθεσης καινούριου δίσκου διότι ιδέες υπάρχουν με το τσουβάλι.
Μέχρι τότε λοιπόν stay wild!!!

Συνέντευξη στο Νότη Γκιλλανίδη


// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs