One Desire: "One Night In Helsinki''

26/08/2021

Κατηγορία: Κριτικές

2079

Οι Φινλανδοί One Desire κέρδισαν με το καλημέρα υψηλή θέση στις καρδιές των θαυμαστών του μελωδικού ροκ. Το ομότιτλο άλμπουμ τους το 2017 είχε θριαμβευτική απήχηση και αποδοχή και το single τους "Hurt’’ σάρωσε σε Youtube και Spotify και καθιερώθηκαν δικαίως ως ένα από τα καλύτερα συγκροτήματα του είδους .

 

Σχεδόν 3 χρόνια μετά το 2020, την άνοιξη, ήρθε το άλμπουμ "Midnight Empire’’ (κυκλοφόρησε τον Μάιο εκείνου του έτους), δείχνοντάς τους ακόμα πιο ώριμους και δημιουργικούς χωρίς να απομακρυνθούν  όμως από τον αυθορμητισμό και την όρεξη που έκαναν τους οπαδούς τους να τους αγαπήσουν από το ντεμπούτο τους. Το "Midnight Empire’’ ανακηρύχθηκε ως ένα από τα καλύτερα στο είδος του για εκείνη τη χρονιά.
Τον Μάρτιο του 2020 κατά την διάρκεια της περιοδείας ακριβώς για την προώθηση του συγκεκριμένου άλμπουμ, το ξέσπασμα της πανδημίας διέκοψε βίαια τα εμπορικά τους σχέδια, αφήνοντάς τους να πραγματοποιήσουν παρά μόνο ελάχιστα live. Mάλιστα και τα ίδια τα μέλη του γκρουπ νόσησαν από κορωνοιό, από τον οποίο ευτυχώς ανάρρωσαν όλοι πλήρως.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, τα μέλη του συγκροτήματος φλέγονταν από την επιθυμία να παρουσιάσουν στους θαυμαστές τους τα τραγούδια του καινούριου άλμπουμ live.
Προσαρμοζόμενοι λοιπόν στην καινούρια πραγματικότητα, στο θέμα των ζωντανών συναυλιών, αποφάσισαν να υλοποιήσουν αυτό το όραμά τους και στις 3 Οκτωβρίου του 2020 έδωσαν ένα live show διάρκειας μίας ώρας στο On The Rocks Club, με τον ελάχιστο δυνατό αριθμό κοινού, ερμηνεύοντας τα πιο εκλεκτά και επιτυχημένα τραγούδια τους.
Αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία του live album "One Night In Helsinki’’, το οποίο κυκλοφόρησε ήδη στις 11 Ιουνίου του 2021 από τη Frontiers Music Srl και στο οποίο όσοι fan δεν τους έχουν δει live θα έχουν την ευκαιρία πραγματικά να τους απολαύσουν.
Τα 12 τραγούδια είναι ερμηνευμένα δυνατά και με άφθονη ενέργεια από τα μέλη του γκρουπ και δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι είναι μια από τις καλύτερες live εμπειρίες  που έχουμε δει τον τελευταίο καιρό στο χώρο της μελωδικής ροκ και όχι μόνο.
Συναρπαστική και δυναμική η αρχή με το "Shadowman’’, το οποίο έχει απίστευτη εισαγωγή, και είναι πλημμυρισμένο από εντυπωσιακά riff και έτσι η συναυλία ξεκινάει κερδίζοντας τις εντυπώσεις από το ολιγάριθμο άλλα αφοσιωμένο κοινό.

Πιο ατμοσφαιρικό και ρυθμικό το "Apologize’’ με στίχους βγαλμένους από την ψυχή, διακρίνεται από ένα υπέροχο μοναδικό riff με πολλά στοιχεία σκανδιναβικού επικού metal.
Πολύ όμορφη μελωδική ροκιά αποτελεί το ''Down And Dirty'' που ενεργοποιεί και τη συμμετοχή του κοινού.
Υπέροχη blues εισαγωγή που παραπέμπει σε Gary Moore που αμέσως μετά μετατρέπεται σε επικό σκανδιναβικό metal είναι το απολαυστικότατο ''Heroes'' ,το οποίο κορυφώνεται με τα τέλεια φωνητικά καθώς και τα riff.
Το ''Godsent Exstasy'' είναι ένα υπέροχο κυριολεκτικά εκστατικό τραγούδι, ατμοσφαιρικό, μελωδικό, δυναμικό που ταξιδεύει στον ουρανό τόσο τους παρόντες στο live όσο και εμάς.
Από τα προσωπικά αγαπημένα μου.
Ακολουθεί μια συγκλονιστική τριλογία από μπαλάντες, την μαγευτική και ρομαντική power ballad ''This Is Where The Heartbreak Begins'' από τις κορυφαίες στιγμές της συναυλίας, την ακουστική ''Only When I Breathe'' η οποία γεφυρώνεται αριστοτεχνικά με το ''Falling Apart'' ένα αξιοπρεπές όμορφο slow τραγούδι.
Επαναφορά στο σκανδιναβικό μελωδικό hard rock "After You Re Gone’’ ένα επικό track που ανεβάζει ρυθμούς και λειτουργεί ως απαραίτητη μουσική τονωτική ένεση.
Ακολουθεί ένα από προσωπικά αγαπημένα μου το "Whenever I m Dreaming’’ ένα δυναμικό μελωδικό ροκ τραγούδι με δυνατό σόλο που ξεσηκώνει δίκαια τους θαμώνες του Club.

Η απόλυτη αποθέωση όμως έρχεται με το κλασικό πλέον "Hurt’’ ,το τραγούδι που τους καθιέρωσε και το ερμήνευσαν με όλη τους την ψυχή , τα έδωσαν όλα και εξυπακούεται οτι συνεπήραν τους θαυμαστές τους.
Φυσικά συγκαταλέγεται στις κορυφαίες στιγμές του live.
Η συναυλία κλείνει ιδανικά εντυπωσιακά και δυναμικά με το hard μελωδικό ''Buried Alive'', το καλύτερο δυνατό φινάλε ενός μουσικού event απρόσμενα υπέροχου αν αναλογιστεί κανείς ότι οι One Desire διαθέτουν ελάχιστη εμπειρία από ζωντανά stage θεάματα.
Μια ώρα συναρπαστικού μελωδικού ροκ, δυνατών συγκινήσεων, μιας μπάντας που απέδειξε ότι σέβεται και τιμά τους θαυμαστές που την αγαπούν, ενός συγκροτήματος που έχει ήδη βάλει γερά θεμέλια για ένα λαμπρό μέλλον.
Andre Linman, Jonas Kuhlberg Jimmy Westerlund και Ossi Sivula  απέδειξαν ότι είναι άξιοι και με το παραπάνω!
 
Δημήτρης Πολίτης