Rockett Love: "Galactic Circus"

20/08/2023

Κατηγορία: Κριτικές

1869

Η Σουηδία είναι η κύρια πηγή του σημερινού μελωδικού ροκ/AOR ήχου. Όλο και περισσότερες μεγάλες μπάντες που αναπαράγουν τον λαμπρό ήχο της δεκαετίας του '80 ή των αρχών της δεκαετίας του '90, βγαίνουν από αυτή την όμορφη χώρα κα ένα από αυτά τα συγκροτήματα είναι χωρίς καμία αμφιβολία οι Rockett Love.

 

Από τη δημιουργία τους το 2015 κάνουν πάταγο στη μουσική βιομηχανία. Το συγκρότημα αποτελείται από τους: Daniel Samuelsson (φωνή), Stefan Westerlund (κιθάρες, φωνητικά), Gustaf Eklund (κιθάρες, φωνητικά), Dennis Vestman (μπάσο) και Fredrik Ahlin (ντραμς, κρουστά, φωνητικά).
Η παραγωγή του άλμπουμ έγινε από τους Stefan Westerland και Daniel Samuelsson στο στούντιο Meganoise, μίξη & mastering από τον Erik Mårtensson (ECLIPSE, W.E.T.) στην Mass Destruction Production και το έργο τέχνης που κοσμεί το εξώφυλλο δημιουργήθηκε από τον Andre Beckston (Blekkmark Design Studio).
Η εναρκτήρια  μελωδία του "Never Look Back" ροκάρει σκληρά με μια πιο μεταλλική αίσθηση.
Το τραγούδι συγκεντρώνει όλα τα απαραίτητα και σύγχρονα κίνητρα ενός σπουδαίου εισαγωγικού θέματος. Όλα τα όργανα εκτοξεύονται για να κατακτήσουν το απόλυτο της σύνθεσης και τα πλήκτρα συνοδεύουν τη μελωδική ολοκλήρωση. Ένα εξαιρετικό σινγκλ και με αυτό το μοναδικό σκανδιναβικό brand που ορίζει ένα μουσικό στυλ που συνεχίζει να ανακαλύπτει τον εαυτό του μέσα στις δυνατότητές του.  
Για το "Too much water under the bridge" είναι βολικό να ανεβάσετε την ένταση και να συνηθίσετε στην ιδέα ότι οι ανυπέρβλητοι Winger είναι ήδη μια βασική και υπερβατική επιρροή για να ακούσετε το Hard Rock σε υψηλή κλάση και μελωδική ενέργεια.
Η φωνή δεν είναι βέβαια ίδια με του Kip, ούτε οι κιθάρες του Reb αλλά έχουν μια επιτυχημένη και ασυναγώνιστη επιρροή.Στο "Running Out Of Time" έχουμε να κάνουμε με ένα δυνατό μελωδικό ροκ στολίδι. Μια πλούσια γραμμή ρεφρέν, πλουσιοπάροχα δεύτερα φωνητικά και ένας ανεβασμένος ρυθμός που θα σας γκρεμίσει!
Η επιρροή των Eclipse και των HEAT είναι αισθητή στις όμορφες και περίτεχνες μελωδίες και η παρουσία  ενός μέλους των Grand Design αντικατοπτρίζεται στον ήχο.
Τα πλήκτρα και οι κιθάρες στο "Under the gun" ακούγονται σαν τα mid-tempo τραγούδια των Queensrÿche, το σόλο γίνεται με πολλά εφέ, ο ρυθμός προχωρά και οι φωνές ακούγονται αρμονικά όπως  οι A-HA.
Στο "Easy come and easy go" αποθεώνει το μελωδικό  Hard rock  και ακούγεται σαν τους πιο πιασάρικους δίσκους του Alice Cooper.
Είμαι ενθουσιασμένος από τις κιθάρες με την τεχνοτροπία "αλά Reb Beach" στο "On the Radio" και αυτός ο λαιμός που μοιάζει με του Gene Simmons είναι εντελώς καταπληκτικός. Εξαιρετική η  κιθάρα και τα ρεφρέν μεγαλουργούν στο  τραγούδι.
Ωραία groove αίσθηση  για το "Talk to ya later" και το μπάσο ξέρει πώς να "στοιβάζει" όλες τις νότες σε εκείνη την πλευρά του τοίχου που χτίζει στα μισά του δρόμου με τα ντραμς. Το σύντομο τμήμα των πλήκτρων είναι λίγο αλλά είναι υπέροχο.
Το πάρτι του Hard Rock συνεχίζεται με το "The angels cry". Τα κρουστά στερεώνονται σε πολύ ισορροπημένο ρυθμό, η φωνή φιλτράρει και ζωντανεύει με πολύ κλασικό και δυνατό Rock & Roll σύμφωνα με το πνεύμα των Skid Row.
Το "Fly away"  εξερευνά μια πιο AOR διαδρομή, λειτουργεί καλά ακόμα κι αν είναι λίγο παράταιρο με τα υπόλοιπα εδώ και αμέσως μετά το "Last Men Standing" που διερευνά ξανά αυτές τις αρμονίες τελικά αποθεώνεται παρά τον πιο κλισέ στίχο του δίσκου.
Η φωνή είναι τραχιά και θυμωμένη για το Hard Rock ύφος, είναι μελωδική και ήπια με το μελωδικό Rock ύφος, είναι περίεργη και καλά συνδυασμένη με ένα πολύ προσωπικό στυλ. Αυτές οι πτυχές είναι επίσης καλά δοκιμασμένες ως μπάντα και τις κάνουν να ακούγονται με έναν πολύ εντυπωσιακό, πρωτότυπο και αυθεντικό τρόπο.
Το "Under The Gun" έχει μια ωραία μελωδία και με τα "On The Radio" και "The Angels Cry" έχουμε δύο ακόμη δυνατά και δυνατά μελωδικά hard rock κομμάτια που πρέπει να παιχτούν σε μέγιστη ένταση!
Το καταληκτικό "The Higher You Rise the For For You Fall" μπορεί κάλλιστα να είναι ένα από τα καλύτερα εδώ και παρά το ονειρικό ιντερμέδιο πριν από το ρεφρέν που απλώς "σκοτώνει" την ένταση, αποδεικνύει ότι μπορούν να τα συνδυάσουν όλα.
Οι Rockett Love είναι ένα συγκρότημα που συνδυάζει τέλεια τον κλασικό hard rock ήχο της δεκαετίας του '80 με το νέο κύμα της σουηδικής μελωδικής σκηνής hard rock/AOR και το αποτέλεσμα είναι απλά φοβερό!
Αν έπρεπε να βάλω μια ταμπέλα σε αυτό θα έγραφε "τεράστιες δυνατότητες".

Νότης "Last Men Standing" Γκιλλανίδης