"Το grunge δεν "σκότωσε" το hair metal"
Wednesday

22Oct

"Το grunge δεν "σκότωσε" το hair metal"

Δημοσιεύθηκε από:

22/10/2014

Κατηγορία: Νέα

3267
Ο Mike Inez, μπασίστας των Alice In Chains, δεν αποδέχεται το γεγονός, πως το grunge “σκότωσε” hair metal και ο λόγος κατά τον ίδιο είναι ότι τα δύο είδη είναι εκτός σύγκρισης μεταξύ τους
Παράλληλα προσθέτει ότι οι grunge μπάντες του Seattle ξόδεψαν χρόνια τελειοποιώντας τον ήχο τους, ενώ οι αντίστοιχες του hair metal εστίαζαν περισσότερο στα κορίτσια, τα ρούχα και τα κουρέματα.
Εντούτοις επιμένει πως αγάπησε τη σκηνή του LA hair metal, όσο καιρό διήρκησε.
Επιπλέον δηλώνει ότι η ειδοποιός διαφοράς μεταξύ της σκηνής του LA, περιοχή στην οποία μεγάλωσε, και της αντίστοιχης του Seattle είναι πως οι Soundgarden ήταν μπάντα για δέκα χρόνια προτού υπογράψουν συμβόλαιο σε μεγάλη δισκογραφική εταιρεία.
Έτσι, λοιπόν, είχαν πολύ χρόνο να βρίσκονται μαζί και να δέσουν ως μπάντα.
Δεν σταμάτησε, όμως, εκεί και πρόσθεσε: “Συγκροτήματα όπως οι Nirvana και οι Alice In Chains στις αρχές τους, καθώς και οι Pearl Jam και Mother Love Bone είχαν πολύ χρόνο να τζαμάρουν μαζί, πριν κυκλοφορήσουν τη μουσική τους στον κόσμο. Την ίδια ώρα στο Los Angeles προσπαθούσαν να αναμείξουν και να ταιριάξουν μπάντες με την εξής λογική: Χρειαζόμαστε ένα μπασίστα με μακριά ξανθά μαλλιά ή ένα τραγουδιστή κατσαρομάλλη. Αυτό ακριβώς προσπαθούσαν να κάνουν.
Έτσι η μουσική ήταν ανεπαρκής, νομίζω. Παρόλ’ αυτά θα πω ένα πράγμα για τη σκηνή του LA: Εδώ στα 80s υπήρχαν περισσότερα κορίτσια από οπουδήποτε αλλού έχω δει στη ζωή μου. Είχε πραγματικά πλάκα να το βλέπεις αυτό”.
Τι μελιστάλαχτος!

// Old Time Rock

// Live Favorites

// Rocktime Songs