1968… μια ταινία που εξυμνεί τον Άνθρωπο!

22/01/2018

Κατηγορία: Art Rock

1113

1968…Ταινία σταθμός με την υπογραφή του Τάσου Μπουλμέτη… μια ταινία που εξυμνεί τον Άνθρωπο και δεν αφορά μόνον ο θρίαμβος της ΑΕΚ. Είναι ένα ταξίδι στην ελληνική κοινωνία του ταραγμένου 1968.

 

«Οι προσφυγικές ομάδες, όταν παίζουν, αφηγούνται».

Αυτό πιστεύει ο Τάσος Μπουλμέτης, για τις ομάδες στον αθλητισμό, ή τις ομάδες στη ζωή φυσικά κι αυτή η ιδέα βρίσκεται στο κέντρο της νέας του ταινίας.
25 Ιανουαρίου στους κινηματογράφους από την Feelgood

 
Μέσα σε μία λαμπερή νύχτα, ξετυλίγεται μια ιστορία εθνικής ανάτασης, με επίκεντρο το θρυλικό αγώνα στο Καλλιμάρμαρο που παρακολούθησε ολόκληρη η Ελλάδα από το ραδιόφωνο, και πάνω από 80.000 άνθρωποι από κοντά («σπάζοντας» το ρεκόρ Γκίνες ως η μεγαλύτερη συνάθροιση σε αγώνα μπάσκετ). Οι συγκινητικές και αστείες ιστορίες της ταινίας συνθέτουν έναν πολύχρωμο μικρόκοσμο, αλλά και τον καμβά μιας συγκλονιστικής εποχής, και μιας
ολόκληρης χώρας. Ο Τάσος Μπουλμέτης εμπνέεται από τον επικό αγώνα ΑΕΚ – Σλάβια Πράγας του 1968 και, 50 χρόνια μετά, επιστρατεύει ένα πλούσιο και ταλαντούχο καστ για να αποκαλύψει το συναρπαστικό παρασκήνιο πίσω από το άπιαστο όνειρο που έγινε πραγματικότητα.

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ: Σενάριο – σκηνοθεσία: Τάσος Μπουλμέτης Παίζουν: Ιεροκλής Μιχαηλίδης, Αντώνης Καφετζόπουλος, Γιώργος Μητσικώστας, Στέλιος Μάινας, Μανώλης Μαυροματάκης, Βασιλική Τρουφάκου, Γιάννης Βούρος, Ορφέας Αυγουστίδης, Θέμης Πάνου, Ταξιάρχης Χάνος, Αντώνης Αντωνίου, Ερρίκος Λίτσης, Θοδωρής Κατσαφάδος, Γιώργος Σουξές, Αλέξανδρος Αμερικάνος, Αλέξανδρος Μουκανος, Μαρία Αντουλινάκη, Γιώργος Βουρδάμης Παραγωγή: ΑΕΚ BC & Μάκης Αγγελόπουλος

Οι περισσότεροι από τους συντελεστές της ταινίας συνδέονται συναισθηματικά με το θέμα της: την κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τροπαίου από ελληνική ομάδα. Αλλά, η νέα ταινία του Τάσου Μπουλμέτη δεν είναι μόνον ο θρίαμβος της ΑΕΚ. Είναι ένα ταξίδι στην ελληνική κοινωνία του ταραγμένου 1968.