Ιnk (Live report)
Δευτέρα

19Αύγ

Ιnk (Live report)

Δημοσιεύθηκε από:

19/08/2019

Κατηγορία: Συναυλίες

1269
Αισθάνομαι τυχερός που επισκεπτόμενος για ολιγοήμερες διακοπές την πατρογονική μου πόλη (Αλεξανδρούπολη) είχα την ευτυχία να δω/ακούσω/παρακολουθήσω και μάλιστα δύο φορές μία σπουδαία μπάντα!
Και γράφω σπουδαία μπάντα όχι γιατί είναι συμπατριώτες μου αλλά γιατί πραγματικά το αξίζουν και εντυπωσιάστηκα βλέποντας τους επί σκηνής σε ένα δυνατό παραδοσιακό φεστιβάλ χρόνων με εξαιρετικούς μουσικούς και μπάντες που ειδικεύονται στο αγαπημένο μουσικό γένος του  rock!!(Tycherock https://www.facebook.com/festival.tixerou ) Οι ΙΝΚ κοντεύουν δέκα χρόνια παρουσίας και θεωρούνται δικαίως ένα από τα πιο αξιόλογα ελληνικά σχήματα τόσο για τις εξαιρετικές στούντιο κυκλοφορίες τους όσο και για τις σημαντικές συνεργασίες που είχαν με σπουδαία ονόματα της παγκόσμιας ροκ σκηνής.

Μπορεί πέρυσι να προτίμησα την γείτονα χώρα Τουρκία και ένα φεστιβάλ στην Κεσσάνη που παρακολούθησα αγαπημένους μουσικούς(Eypio, Gazapizm) αλλά φέτος…

Έχοντας μείνει ιδιαίτερα ενθουσιασμένος με την τρίτη δισκογραφική προσπάθεια τους όπου η  παρέα από την Αλεξανδρούπολη, με μία αξιοπρεπή πορεία καθώς εκτός από τις εξαιρετικές στούντιο κυκλοφορίες έχει πραγματοποιήσει και σημαντικές συνεργασίες με προσωπικότητες όπως ο γνωστός παραγωγός Johnny Bacolas (αρχικός κιθαρίστας των Αlice in Chains) και ο τραγουδιστή των Archive, Craig Walker, αποφάσισε να διασκευάσει αγαπημένα της(και δικά μου…), τραγούδια από όλο σχεδόν το φάσμα της σύγχρονης ροκ μουσικής κυρίως σε ηλεκτροακουστική μορφή.
Μπαντάρες όπως  οι Deftones, ΙΝΧS, Tool, Temple of the Dog, Melissa Etheridge, Tyxedo Moon, Billy Idol, Nine Inch Nails, Smashing Pumpkins, Leonard Cohen και οι Massive Attack και συνθέσεις τους διασκευάσθηκαν με απόλυτη μουσικότητα και επιτυχία.
Η προσπάθεια των INK να αποδώσουν με πάθος και ένταση κομμάτια που έχουν σημαδέψει τόσο τους ίδιους αλλά και τους οπαδούς των συγκεκριμένων καλλιτεχνών κρίνεται αρχικά θετικά μιας και κατόρθωσαν να προσθέσουν στις εν λόγω συνθέσεις, μία λιτή πειραματική και όμορφη ατμόσφαιρα.  Και αυτό το εισέπραξα ιδιαίτερα και στις δύο εμφανίσεις τους!!

Σε Τυχερό και Αλεξανδρούπολη!!!

Αυτό που ξεχώρισα ήταν  η ερμηνεία του ηγέτη των ΙΝΚ,  Chris Tsantalis διότι έβγαλε προσωπικότητα σε όλες τις συνθέσεις τους  χωρίς να παραθεωρώ τη μουσικότητα όλης της μπάντας που είναι σε υψηλότατο επίπεδο!
Σαφώς το set list  της εμφάνισης στο Τycherock  ήταν μικρότερης διάρκειας λόγω και της παρουσίας των "παλιών ηρώων" του ελληνόφωνου ροκ Αγγελάκα και Παυλίδη αλλά η μπάντα ενθουσίασε τους παρόντες  οι οποίοι αποζημιώθηκαν επαρκέστατα  στις 8 Αυγούστου στην εμφάνιση που πραγματοποίησε στον εμπορικό θεσμό της πόλης ΜΑΣ "Λευκές Νύχτες" και συγκεκριμένα στο  Παρκο Ακαδημίας στην Αλεξανδρούπολη!!!

Στις συναυλίες ακούστηκαν τόσο δικές τους συνθέσεις όσο και διασκευές που περιέχονται στον εξαιρετικό τρίτο δίσκο τους, το "Whispers of Calliope"!!
Ήταν πραγματικά εμφανίσεις που όπως είχε πει και ο frontman  της μπάντας σε συνέντευξη του στην ιστοσελίδα μας, το rocktime.gr, παρουσιάζουν κυρίως  "μουσική με συναίσθημα, μουσική με βάση το ταξίδι".
Πραγματικά αποζημιώθηκα και με το παραπάνω και ελπίζω να έχουμε την ευκαιρία να τους ακούσουμε και σε κάποια μουσική σκηνή της Αθήνας ΣΥΝΤΟΜΑ!!!


Νότης "DESERT SON" Γκιλλανίδης

Setlist:

 1. DESERT SON
 2. RAIN
 3. PAN
 4. GARDENIA
 5. QUESTION
 6. PERSEPHONE
 7. WELCOME
 8. HEART PILLS
 9. MAN IN THE BOX
 10. THE GREAT KHAN
 11. SHAMAN
 12. DAYS OF STORM
 13.   SELL ME
 14. MARK LANEGAN
 15. LEGEND
 16. MISERY


  Νότης Γκιλλανίδης